باسمه تعالی
استاندار محترم اصفهان
شهردار محترم اصفهان
رئيس و اعضای محترم شورای اسلامی شهر اصفهان
با سلام،
احتراماً، نظر به پیگیریهای انجام شده و مطالبات گروههای مردمی با هدف حذف اسبهای درشکه در میدان نقشجهان به اطلاع میرساند، پویش جهانی نجات اسب درشکه با اسامی نظیر "درشکه بدون اسب" یا "ممنوعیت اسب درشکه" در حداقل ۲۵ شهر از ۴ قاره دنیا فعال است و امروزه در شهرهای زیادی از جمله بارسلون اسپانیا، مونترال کانادا، شیکاگو، بروکسل و برخی از شهرهای بزرگ ترکیه استفاده از درشکه اسبی ممنوع و در برخی شهرها با درشکه های برقی جایگزین شده است.
در قرن بیست و یکم، استفاده ظالمانه از اسبهای درشکه و در شرایطی که ضرورتی وجود ندارد و جایگزینهای مناسب برای آن وجود دارد عملی غیرمتمدنانه و آسیب زننده و مخاطره آمیز است که با اهداف تجاری، علاوه بر آن که باعث آزار و تضییع حقوق حیوانات میشود، احتمال ایجاد خطرات جانی و مالی برای شهروندان، گردشگران داخلی و گردشگران غیر ایرانی را به دنبال دارد.
دلایل مخالفت ما با اسب درشکه به این شرح است:
اول: در دو حدیث متفاوت از پیامبر اسلام (ص) از نشستن طولانی و بیش از توان اسب نهی شده است. در روایتی از حضرت علی (ع) نقل است که سه نفر بر پشت اسب ننشینند چون در اینصورت یکی از آنان لعن خواهد شد. این درحالیست که اکثرا در درشکهها تعداد راکبین بیش از سه نفر است. ضمن اینکه مهربانی و اجتناب از آزار حیوانات از توصیههای مهم دین اسلام است که متأسفانه در مورد اسبهای درشکه مورد بی توجهی قرار گرفته است.
دو: اسبهای درشکه عموماً از نخستین تا واپسین ساعات روز در هر شرایط آب و هوایی، بدون سایهبان و امکانات رفاهی فعالیت میکنند. با احتساب زمان رفت و برگشت به محلهای نگهداری، روزانه حدود ۱۶ ساعت اسیر درشکهها هستند؛ این چیزی جز شکنجه محض و حیوان آزاری نیست. کافیست یکبار در ساعات گرم روز یا واپسین ساعات شب به دیدن این حیوانات بروید تا متوجه نهایت استیصال، رنج و مظلومیت این حیوانات شوید.
سه: حرکت اسبها در بین وسایل نقلیه میتواند زمینهساز تصادف آنها با خودروها و آسیبهای شدید از جمله مرگ را ایجاد کند.
چهار: با توجه به اینکه درشکهها در محل پیادهروی شهروندان تردد میکنند، در صورت عصبی شدن و عدم کنترل اسب، احتمال بروز صدمات جانی و مالی برای گردشگران در میدان وجود دارد.
پنج: بهرهکشی غیرضروری از اسبها در روزگار خودرو و ماشین، آن هم در ملاء عام این تفکر را در ذهن شهروندان ایجاد میکند که حیوانات وسیلهای برای بهرهکشی انسانها هستند، تحت هر شرایطی باید کار کنند و هیچ حقی ندارند.
شش: اسبها مجبورند در همان محل حضورشان مدفوع و ادرار کنند؛ این مسأله سبب ایجاد بوی ناخوشایند در محل حضور این حیوانات میشود. این در حالیست که اکثر این محلها برای گردشگری گردشگران خارجی و داخلی ایجاد شده است.
هفتم: بهرهکشی ظالمانه و غیرضروری از حیوانات هیچ سنخیتی با فرهنگ ایران زمین ندارد. حضور این حیوانات به این شکل در مکانهای تاریخی و در برابر دیدگان گردشگران داخلی و خارجی، ضد تبلیغ برای ایران و ایرانی است.
تجربه انتشار اخبار اسبی که در اثر گرما از حال رفته بود یا اسبی با پای آسیب دیده، شاهدی بر این ادعاست که دیدن صحنههای آزار حیوانات برای ایرانیان و غیر ایرانیان و بازدیدکنندگان فضای مجازی خوشایند نیست و ترویج حیوان آزاری در جامعه میباشد.
هشتم: در حال حاضر درشکههایی با شکل و تزئینات سنتی وجود دارند که نیروی محرکه آن دوچرخه یا موتورهای برقی است. این درشکهها علاوه بر اینکه حق هیچ حیوانی را تضییع نمیکنند، مشکلات بیان شده را ندارند. برای اجتناب از بیکار شدن درشکهچیان فعلی میتوان آنها را در درشکههای برقی به کار گرفت.
شهری که مظاهر حیوانآزاری در آن به حداقل برسد، جای بهتری برای زیست همه شهروندان خواهد بود. مردمان شهری که به حیوانات احترام میگذارند قطعاً با یکدیگر مهربانتر هستند، حافظ طبیعت هستند و در مصرف منابع و انرژی وسواس بیشتری به خرج میدهند.
اصفهان همواره در مسائل فرهنگی پیشرو بوده و هست و امید میرود این بار نیز آغازگر مسیری روشن در جهت حمایت از دیگر مخلوقات الهی باشد.
با سپاس.