رئیس محترم سازمان مدیریت و پیشگیری بحران شهرداری تهران
با سلام و احترام؛
با توجه به فراخوان عمومی مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۰۵ در سایت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران مبنی بر الزام شرکت تمامی کارشناسان HSE شاغل در مناطق شهرداری تهران با عنوان شغلی «کارشناس HSE پیمانکار» در آزمون کتبی و شفاهی جهت احراز صلاحیت تصدی شغل مذکور، شرایط ذیل لحاظ گردیده است:
۱- تنها کارشناسانی امکان ثبتنام دارند که هیچ سابقهی بیمهی ۳۱ روزهای برای ایشان طی دوما گذشته ثبت نشده باشد.
۲- تمامی رشتههای ایمنی، بهداشت، عمران، برق و صنایع و رشتههای مهندسی میتوانند در این آزمون شرکت نمایند.
لذا، ما جمعی از کارشناسان شاغل در شهرداری تهران و سازمانهای تابعه در اعتراض به نحوه برگزاری این آزمون و شرایط احراز صلاحیت لحاظ شده در فرایند آن، خواهشمندیم روال احراز صلاحیت، مطابق با قوانین کشوری و به شرح ذیل صورت پذیرد:
الف) مطابق با تبصره ۱ ماده ۲ آییننامه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار، بکارگیری رشتههای غیر مرتبط با حوزه ایمنی غیرقانونی میباشد؛ تا زمانی که کارشناسان ایمنی دارای تخصص و تحصیلات مرتبط فاقد شغل هستند چه نیاز به بکارگیری کارشناسان غیرمرتبط؟! آیا انجام این بند باعث افزایش آمار نرخ حوادث، فعالیتها و نظرات غیر کارشناسانه، رانت و فساد نمیباشد؟!
ب) طبق ماده ۹۳ قانون کار، احراز صلاحیت کارشناسان ایمنی تنها بر عهدهی اداره کار و وزارت بهداشت میباشد؛
با توجه به شرایط موجود در پروژهها، کارشناسان ایمنی وظیفهی مشاوره حفظ ایمنی و سلامت کارگران و شهروندان را در پروژهها دارا هستند؛ اما متاسفانه نهتنها هیچ پشتیبانی از کارشناسانی که فاقد هر نوع امنیت و آیندهی شغلی هستند نمیشود، بلکه هر روز شرایط را برای ما سختتر میکنند.
لذا با توجه به دلایل زیر ما فاقد پوششدهی هزینههای درمان و برخورداری از بازنشستگی هستیم:
۱- با توجه به ظرفیت تعیین شده (حداکثر ۳ پروژه) و ماهیت پروژههای پاره وقت (یک روز در هفته)، پیمانکار قانوناً نمیتواند بیشتر از روزهای حضور کارشناس برای آن فرد بیمه در نظر بگیرد.
۲- در اکثریت مواقع کارشناسان در صورت اتمام پروژههای پاره وقت امکان جایگزینی آنی پروژه را نداشته و به دلیل عدم پیوستگی سابقه بیمه از پوشش درمانی بیمه تامین اجتماعی محروم میگردند.
۳- با توجه به عدم مشخص بودن حقالزحمه کارشناسان در قراردادهای پیمانکاری در سطح شهرداری تهران، متاسفانه هیچ نظارتی بر دریافتیها نمیباشد؛ این در صورتی است که هر ساله نرخ حقالزحمه کارشناسان ایمنی توسط انجمنهای مسئولین ایمنی تحت نظارت اداره کار مصوب شده و تنها مسئولین امر میبایست با دستگاههای ذیربط برای ورود نرخ دستمزد به قراردادهای پیمانکاری رایزنی بنمایند.
۴- متاسفانه در فراخوان مذکور، منابع آزمون جهت دستیابی به این احراز صلاحیت تعیینشده که کاملا غیر کارشناسی میباشد، منابع در دسترس قرار نگرفته و کسی نمیداند این دستورالعملها اصلاً وجود دارند یا خیر!
۵- ظرفیتهای تعیینشده از سوی دبیرخانهی HSE شهرداری تهران مطلقاً با ماهیت پروژهها و قوانین کار از نظر تعداد نفر شاغل در کارگاه همخوانی ندارد و نیازمند اصلاح ظرفیت دریافت پیمان کارشناسان و نرخ پرداختی میباشد.
در پایان از مسئولان ذیالاختیار و ذینفوذ در این امر خواهشندیم در کنار در نظر گرفتن صرفه و صلاح شهرداری تهران و همچنین صیانت از جان و مال شهروندان که وظیفه اصلی پیادهسازی الزامات HSE در این سازمان است، نسبت به اصلاح فرایند احراز صلاحیت کارشناسان HSE دستورات مقتضی صادر فرمایند.
ضمن تجدید احترام؛ پیشاپیش از حسن توجه شما سپاسگزاریم.