وزیر محترم دفاع
نمایندگان محترم مجلس
با سلام
جامعه تیراندازان تفریحی و ورزشی تفنگ بادی (بنچ رست، فیلدتارگت، هانترفیلدتارگت، سیلوئت، ایرگان تاکتیکال ) از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به عنوان کارشناس سلاح و مهمات و همچنین مجلس شورای اسلامی تقاضای حمایت قانونی و تعیین سازوکار برای صدور مجوز حمل و نگهداری تفنگهای بادی در کالیبرهای ۴.۵ و ۵.۵ با قدرتهای مختلف را دارد.
تفنگ بادی تهدید امنیتی یا محیط زیستی نیست، یک پتانسیل تفریحی ورزشی بسیار قوی در ایجاد سرگرمی برای کلیه سنین و خانواده هاست با ظرفیت غنی اشتغال زایی در زمینه های تولید تجهیزات جانبی مانند ساچمه، بادنما، پایه دوربین، دوپایه تفنگ، اهداف مکانیکی و چاپ انواع سیبل، جذب سرمایه و ایجاد اشتغال در باشگاه های تیراندازی و... .
سالهاست که این ظرفیت غنی با انواع محدودیت های قانونی و موانع کارشناسی نشده در کشور، غیر فعال است ولیکن انجمن های تیراندازی مانند انجمن بنچ رست IRBR در جهت توسعه ورزشی تیراندازی با انواع تفنگ بادی فعالیت میکنند و از کشورهای متعددی نیز در این حوزه الگوبرداری نموده و در امر فرهنگ سازی در زمینه محیط زیست و ایمنی استفاده از این تجهیزات فعال بوده و مسابقات متعدد و پر شوری را برای علاقمندان برگزار می نمایند.
این درحالیست که مسئولین مربوطه و قانونگذار محترم بدون توجه به ظرفیت های موجود در این زمینه اقدام به ممنوعیت های صرف و پاک نمودن صورت مسئله نموده اند آن هم به روشی کاملاً غیر کارشناسی و خلاف رویه طی شده در همه کشورهای توسعه یافته.
در حال حاضر بخش سلاح و مهمات وزارت دفاع که مورد استناد و استعلام دادگاهها برای کارشناسی سلاح میباشد در نامهای اعلام نموده که تفنگهای بالای ۴۰ ژول که برای کارشناسی در اختیار آنها قرار میگیرد تحویل تعمیرگاههای مجاز میشوند تا قدرت آنها به کمتر از ۴۰ ژول تغییر داده شوند و در نهایت این تفنگها پس از طی مراحل اداری و طی زمانی در حدود ۲ ماه به تیراندازان تحویل داده میشوند.
این مراحل با سوء استفادههای مختلف در مراحل دادرسی و آسیب دیدگی تجهیزات بعضاً گران قیمت همراه است و برگزاری مسابقات ورزشی در این حوزه را دچار مشکلات عدیده نموده است.
علاقمندان به تیراندازی بنچ رست تفنگ بادی از دستگاههای مربوطه تقاضا دارند که اولا سازوکار قانونی برای احداث باشگاههای ورزشی تیراندازی در فضای باز (که علاقمندان زیادی دارد) ایجاد کنند و در مرحله بعدی تجدید نظری در مورد تفنگهای بالای ۴۰ ژول داشته باشند زیرا این قدرتها قسمتی از قدرت تفنگهای گلوله زن هم نیستند که به راحتی قابل تهیه و اخذ مجوز هستند اما در مورد تفنگهای بادی با سر باز زدن دستگاههای متولی و فدراسیون تیراندازی از تحت پوشش قرار دادن رشتههای اهداف میدانی (بنچ رست فیلدتارگت و…)، دارندگان تفنگهای بادی (چه کمتر از ۴۰ ژول و چه بیشتر از آن) که توسط انجمنهای مردم نهاد در حال حاضر تشویق به استفاده ورزشی میشوند و با فرهنگسازی آنها تیراندازی ورزشی را جایگزین شکار نمودهاند با انواع ناملایمات و پروندهسازیهای منتج به تبرئه یا محکومیت مواجه هستند.
هیچ پارادایم و الگویی برای توسعه تیراندازی Out Door تا کنون در کشور وجود نداشته و صرفاً نگاه های کم عمق و صرفاً امنیتی ناقص به رشته های تیراندازی در فضای باز وجود داشته است.
انتخاب قدرت ۴۰ ژول بسیاری از تفنگهای وارد شده به کشور که حتی از مبادی قانونی وارد شدهاند را در بازه تفنگهای غیر قانونی قرار داده که هیچ امکانی برای استفاده قانونی در چارچوب خاص مانند باشگاه و مسابقات برای آن دیده نشده است.
هیچگونه ساز وکاری برای اخذ مجوز برای این تفنگها و احداث اماکن ورزشی برای استفاده قانونی از آنها دیده نشده است در حالی که وزارت دفاع و نیروی انتظامی استفاده از آنها را منوط به باشگاههای تیراندازی نمودهاند.
فدراسیون تیراندازی نیز در نامهای فعالیت باشگاهها و هیئتهای تیراندازی استانها را در زمینه تفنگهای بادی PCP (اهداف میدانی) را ممنوع کرده تا تمرکز بیشتری روی رشتههای المپیکی داشته باشند.
لطفا رسیدگی فرمایید.
با تشکر