تاملی بر انتخابات هشتم تیر ماه ۱۴۰۳ و ضرورت اجرایی نمودن کارزار ۱+۱
در ابتدای این تحلیل؛ آمار تقریبی منتشر شده وزارت کشور در خصوص خروجی انتخابات مذکور را به گونهای دیگر مورد تامل قرار می دهم:
واجدین شرایط اخذ رای: ۶۱/۵۰۰/۰۰۰ نفر
تحریم کنندگان: ۳۶/۹۰۰/۰۰۰ نفر (۶۰٪ واجدین)
شرکت کنندگان: ۲۴/۵۰۰/۰۰۰ نفر (۴۰٪ واجدین)
آرای دکتر پزشکیان: ۱۰/۴۰۰/۰۰۰ رای (۱۷٪ واجدین)
آرای جلیلی: ۹/۵۰۰/۰۰۰ رای (۱۵٪ واجدین)
آرای قالیباف: ۳/۴۰۰/۰۰۰ رای (۶٪ واجدین)
آرای پورمحمد و باطله: ۱/۳۰۰/۰۰۰ رای (۲٪ واجدین)
۱- علیرغم حضور شخصیت فرهیختهای نظیر دکتر پزشکیان در میان نامزدها و به تبع آن، به میدان آمدن رجال علمی و سیاسی کشور که دارای وجاهتی قابل اعتنا در نزد عقلای قوم هستند، قریب به ۱۷ درصد از اقبال ۴۸ درصدی مشارکت کنندگان دور قبل انتخابات ریاست جمهوری، دست کم به دلیل انتقادهای جدی به سیاق ناصواب حکمرانی حاکمیت، تنزل یافته است و باید اذعان نمود اگر رجاء به استیلای کارآمدان بر اریکه قدرت ظهور نمییافت، امروز شاهد مشارکت کمرنگتر و خروجی معنادارتری در نتایج انتخابات بودیم.
۲- بعد از بیپاسخ ماندن سوالات و استدلالهای متعددمان در گفتمانهای واقع شده در برابر تحریم کنندگان انتخابات، انتظار داشتیم مشارالیهم با تعمق بیشتری به عواقب رویکردشان بنگرند. چرا که پیشاپیش میدیدیم، میگفتیم و اگر با تسامح و تساهلِ ۳ درصد دیگر از واجدین شرایط دور اول مواجه نمیشدیم، اکنون پرونده انتخابات ریاست جمهوری تا ۴ سال آتی، به نفع حاکمیت علمگرایان بسته میشد، «لیک ای جان، در اگر نتوان نشست».
۳- به بیراهه نرفتهایم اگر بگوییم، جبهه موافقین وضع موجود تمام توانشان را در بسیج منابع به کار بسته اما در خوشبینانهترین حالت ممکن در دور دوم انتخابات، اگر تمامی ارای ماخوذه قالیباف و پورمحمد در دور اول که مجموعاً برابر است با ۳/۶۰۰/۰۰۰ رای (۶٪ آرای واجدین شرایط) به جلیلی اختصاص یابد نیز، مجموعاً ارای وی چیزی قریب به ۱۳/۱۰۰/۰۰۰ ( ۲۱٪ آرای واجدین شرایط) خواهد شد.
۴- با عنایت به ظرفیت ستُرگ ۶۰ درصدی متقاضیان وضع مطلوب و تحریم کنندگان انتخابات که به قدر متیقن، اقبالشان بسیار بسیار بیش از جلیلی متوجه دکتر پزشکیان خواهد شد، اگر پا را از مندرجات بند سوم این تحلیل نیز فراتر گذاشته و مساله پیش رو را حادتر ببینیم و علاوه بر فرض محال تخصیص تمام آرای نامزدهای بازمانده از دور دوم به جلیلی که به شکل مبسوط در بند صدر بدان پرداخته شد ایضاً فرض دور از ذهن جذب ۳۸ درصد رویایی دیگر به مشارالیه برای کسب توفیق دستیابی به میزان آرای اخذ شده رئیسی در دور سیزدهم انتخابات (۱۸/۰۰۰/۰۰۰ رای) نیز در می یابیم، هرچند توفیق در امر پیش رو دشوار است لکن به هیچ وجه دور از دسترس نمیباشد.
۵- با هیچ منطقی، عقلایی به نظر نمیرسد که زمام امور اکثریت ۷۹ درصدی به دست اقلیت ۲۱ درصدی باشد؛ مگر انکه آن اقلیت، قیمومت اکثریت محجور را نمایندگی کنند.
۶- تنها راه رهایی از وضع موجود، احساس ضرورت در هدفگذاری و تعیین پلن وظیفه برای حامیان دکتر پزشکیان در انتخابات ۱۵ تیر به شرح ذیل است:
هر کدام از منتقدان وضع موجود، باید حداقل یک نفر متقاضی وضع مطلوب و تحریمگر انتخابات را به ضرورت مشارکتش در فرآیند صعب جلوس عقلانیت در مدیریت امور، آگاه و همراه سازد. نتیجه این هدف مشترک، حمایت حداقل ۲۰/۸۰۰/۰۰۰ نفر از رویکرد دکتر پزشکیان و آغاز تحرکی عالمانه برای مدیریت کشور است.