جناب آقای محمّد مخبر
سرپرست محترم ریاست جمهوری
جناب آقای احمد وحیدی
وزیر محترم کشور
جناب آقای سیّد محمّدتقی شاهچراغی
رئیس محترم ستاد انتخابات کشور
سلام و درود؛
متأسفانه، با وجود حضور نمایندگان طیفهای گستردهتری از مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، باز هم میزان مشارکت مانند چند انتخابات پیشین پایین بود.
رصد مطالب کسانی که در انتخابات شرکت نکردند نشان میدهد یکی از دلایل اصلی، «بدبینی بخشی از جامعه نسبت به صحّت شمارش آراء و نتیجۀ نهایی اعلامشده» بوده است که خود معلول عوامل داخلی و خارجی مختلفی است شامل سیاهنمایی رسانههای بیگانه ازیکسو و عملنکردن به دستور حضرت امیر (ع) در رابطه با بدگمانیهای احتمالی مردم، ازسویدیگر.
حضرت امیر (ع) در نامۀ مشهور به «عهدنامۀ مالکاشتر» میفرماید: «اگر رعیت بر تو به ستمگری [شامل فساد و سوءاستفاده از قدرت] گمان برد، عذر خود را به آشکارا با آنان در میانه نه و با این کار از بدگمانیشان بکاه، که چون چنین کنی، خود را به عدالت پرودهای و با رعیت مدارا نمودهای. عذری که میآوری سبب میشود که تو به مقصود خود رسی و آنان نیز به حق راه یابند».
طی دهههای اخیر متأسفانه مطالب نگرانکننده و اعتمادسوز زیادی (اعم از راست، دروغ یا ترکیب راستودروغ) در مورد مفاسد و تخلّفات برخی مسئولان در فضای مجازی منتشر شد امّا عدمشفافسازی مناسب (شامل مواردی که با خاطیان برخورد شده بود) موجب تشدید سوءظنها گردید و چنین اخباری به بهترین خوراک برای رسانههای مغرض و معاند تبدیل شد.
کاربرد قاعدۀ اصحار در مورد بدگمانی بخشی از مردم نسبت به صحّت شمارش آراء و اعلام نتایج انتخابات به این معناست که فهرست کامل مجموع آراء تمام صندوقهای رأیگیری در قالب جدول اکسل در معرض دیدعموم قرار گیرد.
بدینوسیله درخواست داریم که تحقق این مهم تصویب، ابلاغ و اعلام شود.
امیدواریم این شفافسازی (عمل به توصیۀ حضرت امیر (ع)) سوءظن بخش بزرگی از قهرکنندگان با صندوق رأی را برطرف و میزان مشارکت در انتخابات را به سطحی که برازندۀ نظام جمهوری اسلامی است نزدیک کند.
پیشاپیش از توجه شما و تحقق این درخواست (یا در غیراینصورت، شفافسازی دلایل آن) سپاسگزاریم.