جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس جمهور منتخب مردم شریف ایران
با اهدای سلام و احترام
اکنون که به یاری خداوند و با حضور مردم آگاه و زمانشناس کشور عزیزمان در عرصه انتخابات که به امید، قانون مداری، صداقت، پاکدستی، شهامت، شفافیت، اصلاحات و تغییر «آری» گفتند و با انتخاب شما، روزنه امیدی به روی همه ما گشوده شده است، از شما درخواست داریم تا صدای معلمان باشید.
جناب آقای پزشکیان، سالهاست که آموزش و پرورش میدان رقابت و سهم خواهی احزاب سیاسی است؛ به جای این که مسئولان به شایسته سالاری توجه کنند و تمرکز خود را بر تربیت کودکان و نوجوانان این سرزمین بگذارند و مسائل و چالشهای معلمان و دانش آموزان را بشنوند و برای حل آن تلاش نمایند، شش دانگ حواسشان به اخم و لبخند «دیگران» و راضی نگه داشتن این افراد است، دیگرانی که خارج از آموزش و پرورشند؛ چرا؟ تا مبادا صندلی ریاستشان از آنها گرفته شود. بنابراین آموزش و پرورش به جای ایفای نقش خود در رشد و پویایی جامعه به مکانی برای بده بستان سیاسی تبدیل شده است و اکنون بیمار است.
ما امضا کنندگان این کارزار از شما درخواست داریم که به منظور رهایی از رکود و بحران فعلی آموزش و پرورش، جراحی این بیمار را به معلمان بسپارید. ما از چهرههای تکراری و از بازیهای جناحی خسته شده ایم. زمان آن فرا رسیده که با یاری شما طرحی نو در اندازیم... بنابراین خواهشمندیم «انتخاب وزیر آموزش و پرورش توسط خود معلمان صورت بگیرد» تا فرهنگیان باور داشته باشند که در تعیین سرنوشتشان حق انتخاب دارند و وزیر محترم هم خود را وامدار معلمان بداند، نه افراد و احزاب و سیاسی!
*مراحل پیشنهادی انتخاب وزیر آموزش و پرورش توسط معلمان:
۱. تشکیل کارگروه تخصصی به منظور بررسی صلاحیت نامزدهای وزارتخانه آموزش و پرورش (اعضای کارگروه: معلمان، دانشگاهیان، وزرای سابق آموزش و پرورش و متخصصان عرصه تعلیم و تربیت؛ با در نظر گرفتن همه سلایق، قومیتها، جنسیتها، حضور جوانان نخبه آ.پ و دانشگاهی و افراد باتجربه و البته فراجناحی!)
۲. تعیین شاخصها و ملاکهای تعیین وزیر آموزش و پرورش توسط کارگروه تخصصی (قانونمداری، توجه به تخصص، تجربه و سوابق، حضور در آموزش و پرورش، شخصیت علمی و اخلاقی، جوانگرایی، پاکدستی، مردمی بودن، باورمندی به ظرفیتهای داخلی، داشتن تیم قوی و منسجم، توانایی ایجاد اجماع میان آ.پ و دانشگاه و سایر نهادها، توجه به توسعه عدالت، در نظر گرفتن حقوق کودکان و زنان، تحصیلات عالیه؛حداقل مدرک کارشناسی ارشد، اعتقاد به کار جمعی و اهل مشورت بودن، شهامت و شجاعت و صادق بودن)
۳. نام نویسی نامزدها، معرفی اعضای پیشنهادی شورای معاونان وزیر توسط نامزدهای محترم، تهیه و ارائه برنامه مدون توسط داوطلبان (تعیین مسائل و چالشهای روز آموزش و پرورش به همراه راهکارهای اجرایی، تمرکززدایی نظام آموزشی، گزینش و استخدام معلمان، توجه به دانشگاه فرهنگیان و دانشجومعلمان، اصلاح و اجرای صحیح طرح رتبه بندی، توجه به عدالت آموزشی و آموزش مناطق محروم، آموزش عشایر و کلاسهای چندپایه، بررسی اعتراضات فرهنگیان، ایجاد پل ارتباطی بین آ.پ و دانشگاه، شفافیت در تعیین مدیران کل آ.پ استانها و...)
۴. بررسی رزومه و سوابق اجرایی نامزدها، مطالعه برنامه پیشنهادی و توجه به اعضای شورای معاونان پیشنهادی توسط کارگروه تخصصی
۵. انتخاب ۳ تا ۵ نفر از داوطلبانی که بر اساس ملاکهای تعیین شده بالاترین امتیاز را کسب کرده باشند (حداقل ۱ نفر از داوطلبان تأیید شده زن باشد. همچنین حداقل ۲ نفر از افراد تأیید شده زیر ۵۰ سال سن داشته باشند).
۶. قرار دادن اسامی افراد تأیید شده، برنامه ها، رزومه و سوابق و تیم پیشنهادیشان بر روی سامانه «مای مدیو» وزارت آموزش و پرورش.
۷. مطالعه برنامه، رزومه داوطلبان و بررسی تیم پیشنهادی هر کدام از نامزدها توسط معلمان در سامانه «مای مدیو»
۸. برگزاری انتخابات الکترونیکی در سامانه «مای مدیو» و تعیین وزیر آموزش و پرورش توسط فرهنگیان
۹. معرفی وزیر انتخابی به مجلس شورای اسلامی
۱۰. وزیر محترم بعد از گرفتن رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی بر اساس ساز و کاری منسجم، دقیق و شفاف، کارگروههای تخصصی در هر استان را مسئول تعیین مدیران کل آموزش و پرورش استانها نماید.
امید که با درایت و تصمیمتان شاهد رشد و شکوفایی دوباره آموزش و پرورش باشیم. با سپاس فراوان
همه برای ایران، ایران برای همه...
رونوشت:
- دکتر محمدجواد ظریف
- محمدجواد آذری جهرمی