وزیر محترم جهاد کشاورزی
رئیس محترم سازمان منابع طبیعی
رئیس محترم سازمان محیط زیست
آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی و نبود قوانین مدون در جهت ممنوعیت آن مبحثی چندین ساله و گسترده است. متأسفانه برخی کشاورزان آگاهی کافی از مزایای وجود بقایای گیاهی و معایب به آتش کشیدن آن نداشته و هر ساله به دلیل گشتن به دنبال راهکارهای ساده و ارزان برای شخم مجدد، غیر از آتش زدن راهکار دیگری جهت استفاده مؤثر از بقایای گیاهی ندارند.
غافل از اینکه از بین رفتن موجودات زنده و مفید با گرمای حاصل از سوزاندن کاه و کلش، یک جنایت روشن علیه طبیعت، حیات وحش و کل مجموعه اکوسیستم است.
از بین رفتن موجودات زنده و مفید، به خصوص کرم خاکی، در اثر تولید گرمای زیاد در نهایت موجب از بین رفتن ساختمان خاک و شرایط مساعد برای رشد و فعالیت ریشه گیاهان و عدم حاصلخیزی خاک میشود.
گاهی بهانه اصلی کشاورزان از روی آوردن به آتش زدن کاه و کلش گندم و کنترل آفات یا علفهای هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است، ولی غافل از اینکه فقط با به کار بردن تناوب زراعی صحیح و استفاده مناسب از سموم، نتیجهای مطلوبتر دارد نه به آتش کشیدن محیط زیست.
این آتشسوزیها علاوه بر اینکه سبب جان باختن هزاران موجود زنده ریز و درشت میشوند، چهره نازیبایی از طبیعت نشان میدهند و باعث بروز مشکلات زیست محیطی زیادی برای خود مردم، منابع طبیعی، اکوسیستم منطقهای و همچنین وارد آمدن خسارات اقتصادی به کشور میشود. بیشتر اوقات هم آتش به مزارع همسایه و مراتع نیز سرایت کرده و با سوزاندن خوشههای طلایی و گیاهان دارویی و خودرو در زمینهای بایر، باعث خسارات جبرانناپذیری میشود.
لذا از نهادهای مربوطه مانند جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست میخواهیم با پیگیری و مشورت و همکاری ارگانهای قضایی، قانونی و اجرایی از ادامه این عمل شنیع و غیرقانونی جلوگیری به عمل آید و در صورت بروز، با افراد خاطی برخورد قاطعانه شود.
با تقدیم سپاس بیکران