بسمه تعالی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی
ریاست محترم سازمان امور مالیاتی کشور
با سلام و احترام؛
اینجانبان شاغلین در سازمان امور مالیاتی کشور چند کلامی عرایضی داشتیم که محضر شما عرض میکنیم:
همانطور که مستحضرید نظام مقدس جمهوری اسلامی به تعبیر رهبر انقلاب به معنای واقعی کلمه در جنگ اقتصادی قرار دارد. حال ما شاغلین سازمان امور مالیاتی که سربازان گمنام اقتصادی نظام در خط مقدم جبهه جنگ اقتصادی هستیم، در شرایط بسیار بد اقتصادی و تنگنا قرار داریم؛ بطوریکه در تهیه مایحتاج روزانه دچار مشکل شدهایم. سازمان امور مالیاتی با آنکه بزرگترین تأمینکننده مالی دولت است، لیکن احکام حقوقی آن سازمان پایینترین احکام حقوقی درمیان سایر نهادها و سازمانهای دولتی میباشد؛ بطوریکه بالاترین مقام اجرایی در سازمان امور مالیاتی در سطح استانها از خیل عظیم کارمندان سایر ارگان دریافتی پایینتری دارد. این درحالی است که سازمان امور مالیاتی در حال حاضر پرکارترین سازمان در بین سازمانهای دولتی است که وظیفه تأمین بودجه و اجرای قانون مالیات مستقیم و ارزش افزوده را توامان دارا است. این مهم به وضوح در بودجه دولت که سهم مالیات از نفت در تأمین مالی دولت پیشی گرفته مشخص است.
میانگین احکام حقوقی سازمان با حدود ۳۰ هزار پرسنل حدود ۱۸ میلیون تومان یا کمتر میباشد. این تفاوت فاحش در احکام حقوقی با سایر نهادهای درآمدزا و غیر درآمدزا، همراه است با محرومیت از سایر مزایا چون مسکن سازمانی و تسهیلات مسکن و... عالیجناب، کمک هزینه مسکن بعد از ۲۰ سال خدمت در سازمان چیزی در حدود ۴۰ الی ۷۰ میلیون تومان است که نیک روشن است با این مبلغ رهن و اجاره آپارتمان نقلی هم میسر نیست. عالیجناب، بطور میانگین هر حسابرس ارشد مالیاتی در طی سال مسئولیت بررسی حدود ۶۰۰ الی ۸۰۰ پرونده مالیاتی و تهیه پاسخ هزاران نامه درون و برون سازمانی و اعمال بخشودگی جرایم مالیاتی، اسناد حسابداری مالیاتی و گواهی مالیاتی را عهدهدار است که این بخش کوچکی از فشار کاری تحمیلی به پرسنل سازمان میباشد. همچنین، چنانکه میدانید به موجب قانون مالیاتهای مستقیم، شاغلین سازمان حق ندارند در رشته تخصصی خود به دلیل تعارض منافع فعالیت داشته باشند. چنین محدودیتی از یک سو و از طرفی دیگر تفاوت فاحشی در مزایا پرسنل سازمان با سایر نهادهای دولتی و شبه دولتی، موجب شده است که بسیاری از کارکنان سازمان در فکر استعفا یا بازنشستگی پیش از موعد باشند. جهت مزید اطلاع شما، به علت تخصصی بودن فعالیت سازمان و جایگاه شبه قضایی کارکنان سازمان امور مالیاتی، هر نیروی انسانی که از سازمان خارج میشود مساوی است با از دست دادن چندین هزار ساعت آموزشی و چند صد صفحه بخشنامه و دستورالعمل و ساعتها تجربه عملی که کمتر کارمند دولتی چنین سرمایه علمی و فنی را با خود دارد. که این نشاندهنده اهمیت و جایگاه پرسنل سازمان امور مالیاتی نسبت به سایر کارکنان دولت است.
حال ما سربازان اقتصادی نظام که عهد بستهایم تا سر حد امکان در سنگر اقتصاد مقاومتی برای وصول حقوق حقه نظام سعی و تلاش کنیم، از شما خواهشمندیم در عمل به آیه ۶۰ شریفه سورهی توبه که میفرماید (إِنَّمَا الصَّدَقَاتُ لِلْفُقَرَاء وَالْمَسَاکِینِ وَالْعَامِلِینَ عَلَیْهَا وَالْمُؤَلَّفَهِ قُلُوبُهُمْ وَ...) کوشا باشید. به حق و انصاف کارمندان سازمان امور مالیاتی کشور مصداق (وَالْعَامِلِینَ عَلَیْهَا) هستند که گردآوری زکات را در زمان غیبت ولی عصر(عج) ذیل بیرق ولی امر مسلمین به آنها سپرده شده است. عالیجناب، به داد سربازان اقتصادی نظام برسید که استخوان آنها در حال خرد شدن در زیر مشکلات اقتصادی میباشد.
اهم موضوعاتی که کارکنان سازمان خواستار آن هستند:
۱. افزایش درخور احکام حقوقی با توجه به اهمیت و جایگاه سازمان امور مالیاتی
۲. تخصیص اعتبار جهت وام مکفی قرضالحسنه مسکن و خودرو برای کارکنان سازمان امور مالیاتی همسان با سایرین زیرمجموعه وزارت اقتصاد از جمله بیمهها و بانکهای دولتی و در نظر گرفتن امکانات رفاهی متناسب با شان کارکنان
۳. تقسیم منصفانه پاداش موضوع ۲۱۷ ق.م.م بین کارکنان سازمان و عدم دستدرازی سایرین؛ پرواضح است اگر این مهم همچنان که در نص صریح قانون آمده است به درستی انجام پذیرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
۴. تسریع در تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی و رسیدگی به موقع به آنها
در شرایط کنونی کشور، عدم حمایت از معیشت کارکنان مالیاتی بسیار مشهود است. علی الخصوص با تحقق درآمدهای مالیاتی مازاد بر بودجه مصوب طی سنوات اخیر، توسط مأمورین خدوم مالیاتی. لذا نویسندگان این عریضه از آنجا که تاکنون گوش شنوایی در خصوص مسائل و مشکلات کارکنان سازمان وجود نداشته است، بیم آن را دارند که با توجه به شرایط کشور، این بیتوجهی سبب از دست رفتن انگیزه پرسنل و ضربه به نظام مالیاتی و به تبع آن به اقتصاد کشور شود. لذا در پایان موکدا تأکید میگردد به قید فوریت به وضعیت معیشت کارکنان سازمان امور مالیاتی رسیدگی گردد تا مبادا خناسان داخلی و خارجی به هدف خود که همانا ضربه به نظام مالیاتی کشور از راه دلسرد کردن کارکنان باشد، برسند و هر روز شاهد اعتلای هرچه بیشتر سازمان امور مالیاتی و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم؛ انشاءالله.
با تجدید احترام، پیشاپیش از بذل توجه حضرتعالی سپاسگزاریم.