باسمه تعالی
جناب آقای دکتر ظفرقندی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
با سلام و احترام؛
ابتدا انتخاب شایسته شما را صمیمانه تبریک گفته و امیدواریم در این جایگاه گامهای مثبت و موثری در راستای خدمت به مردم و بهبود وضعیت کشور بردارید.
دولت چهاردهم از ابتدای تشکیل همواره بر اهمیت دانشجو به عنوان نیروی محرکهای در توسعه و پیشرفت کشور تأکید داشته و تلاشها برای بهبود شرایط معیشتی و تحصیل دانشجویان مورد توجه رئیسجمهور منتخب بوده است.
اکنون که سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ در شرف آغاز است؛ با توجه به افزایش ظرفیتها، بیش از هر زمان دیگری دانشجویان غیربومی برای سپری کردن دوره تحصیل خود به خوابگاههای دانشجویی نیاز دارند.
خوابگاهها با فراهم کردن محیطی حمایتی و مناسب، نقش کلیدی در آرامش و موفقیت تحصیلی دانشجویان ایفا میکنند و عدم تأمین شایسته آن تأثیراتی منفی از جمله اضطراب و استرس، کاهش تمرکز بر تحصیل، افزایش بار هزینههای مالی اجاره مسکن بر دوش دانشجوها و خانوادههای آنها و بعضاً انصراف از تحصیل را به دنبال دارد.
همانگونه که مستحضر هستید، افزایش ظرفیت دانشگاهها متناسب با افزایش امکانات و زیرساختها نبوده و به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رشد امکانات و زیرساختها بسیار کند بوده است. در این وضعیت، بسیاری از دانشگاهها از ارائه خوابگاه به دانشجویان شانه خالی میکنند و خود را فاقد هر گونه تعهد در ارائه خوابگاه میدانند.
کار به جایی رسیده که علاوه بر نودانشجویان، دانشجویانی که تا سال گذشته در خوابگاههای ملکی دانشگاه اقامت داشتند، حال باید به دنبال اسکان در خوابگاههای خصوصی و استیجاری باشند.
مملو کردن اتاقها با جمعیتی فراتر از گنجایش و ظرفیت استاندارد و تجمیع دانشجویان نیز موجب رفع نیاز دانشگاهها به خوابگاه نشده است و تصویری جدید از پاک کردن صورت مسئله بود. از این رو، دانشگاهها برای پر کردن خلأ موجود و رفع کمبودها به تنظیم قرارداد با خوابگاههای خودگردان روی آوردهاند که نرخ بالا و نامتناسب خوابگاههای خودگردان، اسکان دانشجویان را با مشکل روبهرو کرده است.
در شرایط فعلی که دانشگاهها در تأمین سطوح حداقلی نیازهای دانشجویان خویش ناتوانند، پذیرش و جذب دانشجویان خارجی بدون سازوکار مناسب و فراهم شدن زیرساختهای اولیه صورت میگیرد. عمده این دانشجویان در خوابگاههای دولتی که متعلق به دانشجویان ایرانی بوده است، اسکان داده میشوند. این دسته از دانشجویان با وجود استفاده از محیطهای آموزشی و رفاهی همچون خوابگاههای دانشجویی، آورده مالی آنچنانی نیز برای دانشگاههای محل اقامت خود ندارند و با شهریهای به مراتب پایینتر از کشورهای همسایه همچون ترکیه مشغول به تحصیل در ایران هستند.
در پایان از حضرتعالی خواهشمندیم، موارد ذیل را با قید فوریت در دستور کار خود قرار دهید:
۱- اسکان حداکثری دانشجویان ایرانی در سال تحصیلی جاری در خوابگاههای زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی و رفع کمبودهای موجود.
۲- رعایت ظرفیت استاندارد اتاقها برای اسکان دانشجویان.
۳- نظارت، اعمال نظر و کنترل هزینههای اعلامی خوابگاههای خودگردان.
۴- اولویتبندی جذب دانشجویان خارجی بر اساس زیرساختهای آموزشی و رفاهی موجود در دانشگاهها.
۵- برنامه بلندمدت ساخت و راهاندازی خوابگاههای دولتی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی.
تنظیمکنندگان:
سید سروش عظیمی (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی همدان)
جواد عبداللهی (دبیراسبق شورا صنفی علوم پزشکی کاشان)
زهرا جعفر پوری (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی کاشان)
عرفان امامی (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی شوشتر)
امیر محمد فرساد (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی گیلان)
علیرضا قنبرنژاد (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی خراسان شمالی)
محمد امین سالخورده (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی بندرعباس)
ابراهیم اتابکی (دبیر اسبق شورا صنفی علوم پزشکی بندرعباس)
بهناز عبدی (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی آبادان)
آرمان قربانیپور (دبیر شورا صنفی علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران)
حبیب الله سپیدکار (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی زاهدان)
نازنین سامانی (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی شهرکرد)
جهانگیر حیدریمنش (دبیر شورا صنفی علوم پزشکی یاسوج)