ریاست محترم دیوان عدالت اداری
با سلام و احترام؛
بدین وسیله به آگاهی میرساند در آزمون بکارگیری نیروی قرارداد کار معین در شهرداریها که تحت نظارت وزارت کشور برگزار شد، برخلاف مفاد دفترچه راهنمای آزمون، فرآیند اعلام نتایج نهایی بدون رعایت کامل شرایط مندرج در دفترچه انجام گرفته است.
طبق بند «ب» بخش هفتم دفترچه راهنمای آزمون، مقرر شده بود که لیست نهایی افراد برای بررسی مدارک و سایر مراحل بکارگیری باید از بین حداکثر سه برابر ظرفیت دارندگان حد نصاب علمی باشد. همچنین، دفترچه اشاره داشت که پس از بررسی مدارک، گزینش و معاینات پزشکی جهت انتخاب نهایی برگزار شود. با این حال، در تاریخ ۲۵ شهریور نتایج نهایی آزمون اعلام شد و این در حالی است که هیچگونه گزینشی برگزار نشده و مدارک شرکتکنندگان به میزان سه برابر ظرفیت مورد بررسی قرار نگرفته، نمره خام ملاک قبولی نهایی قرار گرفته است. این امر مغایر با شرایط صریح مندرج در دفترچه آزمون است. ضمن آنکه بر اساس تبصره ۳- ماده (۱۴) دستورالعمل برگزاری آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی (تنقیح شده و ابلاغی ۱۴۰۰) (بخشنامه شماره ۲۴۵۱۰ مورخ ۱۰/۰۵/۱۴۰۰ سازمان اداری و استخدامی کشور)، دستگاه اجرایی در مرحله مصاحبه استخدامی مکلف است نسبت به انجام مصاحبه استخدامی با تمامی داوطلبان معرفی شده واجد شرایط و ثبت نمره مربوطه در سامانه امتحانات اقدام نماید. لذا با توجه به این تخلفات آشکار، تقاضا دارم موضوع مورد بررسی قرار گیرد و اقدامات لازم جهت رعایت عدالت و شفافیت در این آزمون صورت پذیرد.
از سوی دیگر، در همان دستورالعمل هم قید شده چنانچه پس از اعلام نظر گزینش نیروی انسانی مورد نیاز دستگاه از بین داوطلبانی که در مصاحبه اختصاصی پذیرفته شدهاند تأمین نگردد، دستگاه میتواند از سایر داوطلبان همان شغل و محل دعوت به عمل آورد. پس به گونهای تلویحاً مصاحبه را به عنوان یک مرحله از فرآیند پذیرفته است. ضمن اینکه براساس ماده ۲۹ دستورالعمل دستگاه مکلف است کیفیت برگزاری آزمون و چگونگی آن را روشن و صریح در آگهی به صورت کامل برای اطلاع داوطلبان درج کند. لذا اگر اساساً به برگزاری مصاحبه معتقد نبوده، عدم اجرای آن را میبایست در آزمون اعلام مینمود. لذا با توجه به جمیع جهات و عرف برگزاری آزمونهای استخدامی در کشور ما که همواره مصاحبه یکی از اجزای جدانشدنی آنها است، طی بررسیهای انجام شده، اقدامات مذکور محل اشکال است.
طی بررسیهای انجام شده، این استدلال محل بررسی دارد. ماده ۴۲ به شرایط عمومی استخدام اشاره دارد؛ چنانچه به ماده ۴۴ قانون توجه کنیم، به کارگیری نیرو به غیر از امتحان عمومی به روشی دیگر (اقدام ثانویه) برای مباحث تخصصی اشاره دارد. در ماده ۲ دستورالعمل اجرایی برگزاری آزمون نیز صراحتاً به مصاحبه استخدامی اشاره شده است و طبیعتاً مواد ذیل دستورالعمل باید تابع و قسیم مواد صدر آن باشند. فلذا با جمیع جهات که هدف اصلی اجرای عدالت استخدامی است، طی بررسیهای انجام شده، ماده ۱۳ این دستورالعمل را میتوان به جهت تأکید قانونگذار تلقی نمود، چه بسا اگر چنین نبود دلیلی بر تبیین جزئیات برای مصاحبه اتفاقاً در ذیل همان ماده وجود نداشت و یا اینکه با قیودی مواجه میگردید.
در بخش ۸ دفترچه قسمت تذکرات بند ۶، تأکید شده که داوطلبان جذب و بکارگیری میبایست توانایی برای انجام کاری که به کارگیری میشوند را داشته باشند که این امر فقط از طریق ارزیابی تکمیلی انجام میشود. که طبق بخشنامه ۱۰۱۲۴۳، به دستگاههای اجرایی دستورالعمل نحوه برگزاری آزمونهای استخدامی، ارزیابی تکمیلی را اینگونه تعریف کرده است: سنجش و ارزیابی شایستگیهای مورد نیاز برای شغل که علاوه بر امتحان برگزار میشود (همان مصاحبه است) و همچنین به ماده ۱۳ و ۱۴ همین بخشنامه اشاره شود. ضمن اینکه بارها به ارزیابی تکمیلی در متن اشاره شده، ولی مصاحبه را اعمال نکردند.
از سوی دیگر، تعداد زیادی از افرادی که پذیرفته نشدهاند دارای مدارک تحصیلی بالا (کارشناسی ارشد و دکتری) از دانشگاههای معتبر بوده و دارای رزومههای علمی و فنی بالایی هستند؛ اما با اختلاف چند صدم در این آزمون پذیرفته نشدهاند. این کجای عدالت است که رزومه تخصصی بررسی نشده و مصاحبه از افراد گرفته نشده، افراد غیابی و بدون هیچ اطلاعی از سطح تعاملات اجتماعی، سطح دانش علمی و گزینش عقیدتی-سیاسی برای یک شغل تخصصی به مدت ۳۰ سال استخدام گردیدهاند. در صورت انتخاب فرد غیر اصلح در این استخدامی، هزینهها و خسارات سنگین مادی و معنوی به وزارت کشور وارد خواهد شد. این در حالی است که فرآیند این آزمون از پاییز سال گذشته شروع شده و انتظار بسیاری را برای جوانان متخصص و پرشور انقلابی فراهم کرده بود. این عدم رعایت انصاف و عدالت موجبات دلسردی و ناامیدی در جامعه میشود. لذا خواهشمند است این مورد به صورت فوریت بالا توسط آن نهاد مورد بررسی قرار گیرد.
موارد بسیاری مانند غلط بودن برخی سوالات مانند درس زبان انگلیسی و برخی دروس تخصصی، منتشر نشدن کلید سوالات، بررسی نشدن اولویتهای بعدی داوطلبان، شفاف نبودن مراحل و ضرایب اعمال شده و جابجایی نفرات اول با نفرات دیگر در مرحله نهایی، ایرادات و ابهاماتی را برای سازمان جهاد دانشگاهی، سازمان استخدامی کل کشور و وزارت کشور در مراحل مختلف این آزمون به اذهان متبادر میکند.
بنابراین از آن مقام محترم خواستار بررسی دقیق، شفافیت و اجرای دستورالعملها و قوانین به منظور جلب رضایت و رفع ابهامات برای داوطلبان محترم و اجرای تصریح قانون و اعمال عدالت هستیم.
پیشاپیش از همکاری شما سپاسگزاریم.