به نام یگانه پروردگار بخشاینده و مهربان
«محتاج قصه نیست گرت قصد خون ماست»
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس محترم جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی
سلام؛
روایت تلخی است که ما استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی، به عنوان سرمایههای فرهنگی جامعه، در وضعیت اسفناک رنج معیشتی با سطح درآمد بسیار نامعقول و دور از شان، در جایگاهی با عزت نفسی بر باد رفته که تمام توانمندی و استعدادهای ما را به یغما میبرد، دچار طرد از جامعه گردیده و در انزوایی ناخواسته روزگار به عسرت میگذرانیم.
پرسشی از تمام مسئولان کشور میگردد که آیا کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی، از دایرهی شمول حقوق شهروندی خارج شدهاند که اینچنین دچار انواع محرومیتها گشتهاند؟
آنان را نه محمل قانونی است برای رسیدگی به شکایات، نه وجود مرجع دادخواهی رسمی جهت اقامه دعوی، نه مسند عادلانهای برای پاسخگویی، نه اساسنامهای معقول و منطقی، نه مسئولینی گرهگشا و منصف که مشکلات گوناگون شغلی را حل و فصل نمایند و اگر درخواست و مطالبهای هم از سوی این قشرِ فراموششده صورت گیرد، با ابتذال تفسیر در معنی واژهها که جانب انصاف رعایت نمیشود و به شکل کاملاً سلیقهای و فارغ از واقعیتهای مشهود برخوردهای سلبی صورت میگیرد و با قدرت محوری برخورد میشود.
کافی است نگاهی کنیم به وضعیت نیروی انسانی این سازمان که بر حیرتمان افزوده گردد. بازنشستگیهای پیش از موعد، حضور قشر جدید دستیار آموزشی، نیروهای وابسته، عدم همکاری با نیروهای حقالتدریس، بخشنامهها و قوانین سراسر تبعیض و بیعدالتی که بر ما معلوم نیست در پشت نیت مجریان و صادرکنندگان این بخشنامهها چه اهدافی پنهان است و چگونه است که اینچنین بر ما میتازند.
مگر نه این است که در دین اسلام و تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم در بزرگداشت مقام رفیع و منیع معلمی چه روایتها و سخنها گفتهاند؟ پس چگونه شد که اینک ما با دلی پر درد و ناامید از وضعیت شغلی چنین فسرده و غمین به گذران پر رنج زندگی کمفروغ خود به نظاره نشستهایم و بارها جراحت دیدیم و زخم خوردیم و آزار دیدیم و در این میان مسئولان ارشد سازمانی پشت تریبونها و رسانهها با تفرعن و تکصدایی و خودشیفتگی تام سخن از رشد و درآمدزایی و توسعهی فناوری و علمی میکنند در حالی که ما همگان در رنجیم؟
به راستی استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی که نه ثروت و سرمایهای برای خود اندوختهاند و نه به قدرت و موقعیتی دست یازیدهاند و با اندک دارایی خویش با هر خون دلی که بود کوشش کردند چراغ دانش را در این دیار روشن نگاه دارند، اینچنین سزاوار نواخته شدن از سوی مراجع قدرتاند؟
با خود لختی اندیشیدهاید که این وضعیت دردناک مایهی عبرتی برای نسل نوجوان و جوان این کشور خواهد شد که دیگر گرد درس و دانشگاه را برای همیشه خط خواهند کشید و به دنبال کسب ثروت و سرمایه و یا خروج از کشور خواهند رفت؟
فقر، محرومیت، تبعیض، رانت و رابطهسالاری، ناترازی دستمزدها و حقوقهای قسطی، همگی نماد درماندگی مدیریت کسانی است که دست به تخریب سیستم علمی کشور زدهاند و نتیجهی قهریِ چنین وضعیتی «تهی شدگی» و هجرت اندیشه و انزوا و حاشیهنشینی عالمان و خاموشی و تباهی است.
در پایان از تمامی مسئولان مملکتی درخواست میگردد که در نهایت انصاف و عدالت به اهم مطالبات ما عنایت فرمایند:
۱. همسانسازی حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با بخشنامههای صادره وزارت علوم.
۲. رفع ابهام از شخصیت حقوقی دانشگاه آزاد که مطابق با اساسنامه فعلی، دانشگاه آزاد اسلامی مؤسسهای غیردولتی و غیرانتفاعی است. (بیان شده است که این دانشگاه چه ماهیتی ندارد، اما بیان نشده که چه ماهیتی دارد.)
۳. تبعیت دانشگاه آزاد از قوانین تأمین اجتماعی و قانون کار به صورت کامل.
۴. تعیین مرجع دادخواهی در نهادهای رسمی (دیوان عدالت اداری و قوه قضائیه) جهت اقامه دعوی، مطالبهگری و شکایت قانونی کارکنان خدوم دانشگاه آزاد و احقاق حقوق شرعی و قانونی خود.
۵. افزایش متناسب حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد همانند سایر سازمانها، مؤسسات و ارگانها با توجه به وضعیت فزاینده تورم طی سالهای اخیر.
۶. پایان دادن به پرداخت حقوق کارکنان به صورت اقساطی و قطرهچکانی که در اکثریت واحدها طی سالهای اخیر به روالی معمول تبدیل شده است.
۷. پایان دادن به تأخیر و تعلل در ابلاغ و اعمال افزایش حقوق کارکنان و معوقه نمودن و سپس عدم پرداخت آن در اکثریت واحدها طی سالهای اخیر.
۸. مرتفع نمودن مشکلات عدیده بیمه پایه کارکنان (سازمان تأمین اجتماعی) و بیمه تکمیلی کارکنان.
۹. پرداخت معوقات قانونی کارکنان (معوقات قانونی افزایش سالانه حقوق، معوقات قانونی تغییر وضعیت استخدامی و پایه، معوقات قانونی حقالزحمه راهنمایی، مشاوره، داوری و نظارت پایاننامه و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، معوقات قانونی مبالغ حقالتدریس، اضافهکاری و سایر معوقات قانونی کارکنان) که طی سالهای اخیر پرداخت نشده و انباشته شدهاند.
۱۰. رفع ابهام از مبالغ کسورات حق عضویت حساب ذخیره صندوق پسانداز کارکنان طی سالهای اخیر (عضویت در این صندوق از ابتدای استخدام کارکنان در دانشگاه آزاد و کسر درصد سهم کارکنان، اجباری بوده است).
۱۱. رفع ابهام از وضعیت بیمه بیکاری کارکنان دانشگاه آزاد (۳ درصد بیمه بیکاری) و عدم واریز آن به سازمان تأمین اجتماعی از ابتدای تأسیس دانشگاه آزاد.
۱۲. شفافسازی کارکرد تعاونی مسکن کارکنان دانشگاه آزاد (چگونگی تأمین مالی، اعطای مسکن و مخارج ساخت و مالکیت).
۱۳. پرداخت مطالبات چندین ساله مستمری حقوق و مزایای پایان خدمت حقوق کارکنان بازنشسته در اکثریت واحدها طی سالهای اخیر.
۱۴. اصلاح و یکسانسازی بخشنامههای صادره دانشگاه آزاد (تبدیل وضعیت استخدامی، ترفیع، ارتقاء، انتقال و مأموریت) با همتایان دانشگاههای دولتی و اقدام بر اساس بخشنامههای دانشگاههای وزارتین.
۱۵. به رسمیت شناختن تشکل صنفی اساتید دانشگاه آزاد همانند دانشگاههای وزارتین.
۱۶. استفاده از نمایندگان قانونی کارکنان دانشگاه آزاد در هیئت امنای مرکزی، هیئت مؤسس و هیئت ممیزه و شرکت در جلسات هیئت امناء.
با احترام و سپاس
رونوشت:
• دکتر ولایتی، رئیس محترم هیئت مؤسس دانشگاه آزاد
• حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دزفولی، دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی
• دکتر قالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
• کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی
• وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
• وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی