رئیس جمهور محترم ایران اسلامی
هیئت محترم وزیران
رئیس محترم شورای عالی مدیریت بحران کشور
رئیس محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام
"فالحقُّ اؤسَعُ الاشیأِ فی التواصِف و اضیقُها فی التناصُفِ؛ حق، در مقام توصیف، فراخترین چیزها و در مقام انصافجویی، دارای تنگترین مجال است." (خطبه الحقوق- نهج البلاغه)
سلام علیکم؛
بلایای طبیعی، رخدادهایی پیشبینینشده و اجتنابناپذیر هستند. توجه به این بلایا در برنامههای توسعه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ به همین دلیل، بایستی درک روشنی از اهمیت و تأثیر بلایا بر سیاستها و برنامههای توسعه داشت تا بر مبنای آنها بتوان ملاحظات بلایای طبیعی را در تمامی بخشهای توسعه ادغام نمود. همانطور که مستحضر هستید اساس آموزش و تربیت دانشآموختگان رشته سوانح طبیعی و مدیریت بحران، بکارگیری ایشان در سطوح مختلف مدیریتی و ساماندهی به مسائل و مشکلات حوزه بلایا در کشور بوده است.
بر اساس سند چشمانداز و سیاستهای کلی نظام برای پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه، بند (۲۲) سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، اولویتهای (ب) و (ج) سند نقشه جامع علمی کشور و اقدامات ملی متناسب با آن، الزامات تحقق سند ملی آمایش سرزمین میبایست نگرش و رویکرد بهتری را نسبت به نقش و ماهیت رشته مهندسی در سوانح طبیعی پیشه نمود. تلاش در عرصه مدیریت و مهندسی بحرانها، سوانح و بلایای طبیعی کشور، نیازمند اهمیت قائل شدن و مشارکت دادن قشر تحصیلکرده این حیطه در تصمیمگیری و سیاستگذاریهای پیشگیرانه در سیمای سرزمینی و اسناد آمایش سرزمینی در عرصه مقابله با بلایا و سوانح طبیعی که عمدهترین دلایل بروز خسارات جانی و مالی را در کشور داراست، میباشد.
از آنجا که این رشته پراهمیت در دفترچههای استخدامی کشور موجود نیست، بر اساس تفکر و دیدگاه غیرمسئولانه متصدیان امور کلان دستگاههای اجرایی، بسیاری از فارغالتحصیلان این رشته بدون دستیابی به مشاغل ذیربط، یا بیکار بوده یا چنانچه دارای شغل (دولتی) هستند، از تصدی پستهای اجرایی و مدیریتی مرتبط به دور بوده و جواب مدیران ارشد به درخواست به حق ایشان؛ عدم سهمیه استخدامی و بیاهمیت جلوه دادن این رشته میباشد.
چنانچه این رشته به مثابه رشتههای شهرسازی، نقشهبرداری، سازه و سایر گرایشهای عمران و معماری در قالبی نظاممند و پویا در سازمان اداری و استخدامی کشور مورد پذیرش واقع شود، میتوان از جامعیت این رشته در حوزه مدیریت و پیشگیری از سوانح طبیعی که موجب کاهش اثرات بلایای طبیعی و حفظ جان و سرمایههای کشور میشود، دفاع نمود.
با عنایت به موارد مطروحه فوق و دغدغه عمده فارغالتحصیلان این گرایش (حدود ۲۰۰ نفر شرکتکننده در کارزار هشتگ رسمی: "مهندسی و مدیریت در سوانح طبیعی" مورخ ۱۴۰۱/۱/۲۱)، از حضرتعالی تقاضا داریم برای جلوگیری از اتلاف سرمایههای انسانی تربیت شده، سرازیر شدن منابع انسانی این حوزه به دیگر حوزههای کسبوکار و جذب نامرتبط در سیستم دولتی و تضییع سرمایهگذاریهای سالیانه کشور در حوزه ارزیابی و کاهش اثرات بلایای طبیعی، مساعدت لازم جهت رفع مشکل را مبذول فرمایید.
علیایحال برای تحقق اهداف عالیه نظام در موضوع یاد شده، نیازمند همسویی و وفاق شما فرهیخته گرامی میباشیم.
و من الله توفیق
با تقدیم تشکر و احترام مجدد