جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس محترم جمهور
با سلام و احترام؛
به استحضار میرساند، اگر همه ما مردم و جنابعالی به عنوان رئیس دولت چهاردهم، به مباحث مرتبط با ایده تنفس «در اوایل دهه ۹۰» برگردیم، به درستی درخواهیم یافت که ایدهمندان تنفس جنگل، توقف بهرهبرداری را دهساله مطرح میکردند و برحسب این ایده بدون پژوهش معتقد بودند تحت یک توقف بهرهبرداری دهساله، میتوان به جنگلهای محدوده طرح فرصت بازسازی داد و برخی اصلاحات را نیز اعمال نمود. اما در نیمه دوم سال ۹۵ و متعاقباً در اجرای برنامه ششم توقف بهرهبرداری و فسخ قرارداد دهساله را در همه طرحها بلافاصله به اجرا گذاشته و عملاً طرحها را تعطیل نمودند و جنگلهای تحت پوشش طرحها، بتدریج به وضعیت رها شدگی سوق یافته و بهرهبرداری غیرمجاز و قاچاق به شدت افزایش یافت و صنایع چوب کشور نیز ماده خام مورد نیاز خود را بیوقفه از محل بهرهبرداریهای غیرمجاز تامین نمود. در واقع در طول ۸ سال گذشته مدیریت جنگلهای کشور تحت یک شرایط اسفبار سپری شد و امکان دریافت بهره مالکانه و عوارض قانونی از بهرهبرداریهای موجود را نداشت و واردات چوب و زراعت چوب نیز عملاً امکان افزایش نداشت.
سازمان منابع طبیعی مجری قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه است، اما بخشی از حرکتهای جهتدار و مختل کننده بنیانهای اقتصادی کشور، همانطور که در اوایل دهه ۹۰ فعال شد و النهایه برنامه جنگل را به بهانه تنفس دهساله مختل و به تعطیلی کشاند، اکنون در دولت چهاردهم نیز فعال شده و مانع اجرای قانون جاری گردید.
ما امضا کنندگان این کارزار تقاضا میکنیم دستور فرمایید سازمان منابع طبیعی در اجرای برنامه پنجساله هفتم، مدیریت مبتنی بر طرحهای علمیعملی جنگلداری را با همان کتابچههای طرح سابق! اما بدون شیوه اجرایی و امکان برداشت چوب راهاندازی کند که منجر به قطع درختان سرپا نمیشود و با تنوع بهرهبرداریهای سبک از کف جنگل و همچنین درختان شکسته افتاده! فرصت احیا و بازسازی و کنترل بهرهبرداری غیرمجاز را فراهم میکند.
ما امضا کنندگان این کارزار از جنابعالی مصرانه تقاضا میکنیم، دولت خود را کماکان مجری قانون برنامه پنجساله هفتم بداند و از رفتار گزینشی منجر به ترک فعل که به تحمیل خسارتهای قابل تقویم منتهی میشود، خودداری کند و به وعدههای انتخاباتی در حفظ ثروتهای عمومی، محیط زیست و جنگلها پایبند بماند و دستور صریح دهد تا سازمان منابع طبیعی، علیالرأس مدیریت اجرای طرحها را انجام دهد، تا واگذاری دهساله طرحها منسوخ و نگرانی بخشی از فعالان محیط زیستی را برطرف کند و به حضور مجدد مافیای چوب خاتمه دهد و اجازه ندهد وضعیت مدیریت بدون طرح در جنگلهای کشور ادامه داشته باشد.
ما امضا کنندگان این کارزار به تجربه و ضرس قاطع میدانیم دولت در شرایط اقتصادی کنونی امکان سرمایهگذاری در فعالیتهای با دوره برگشت بلندمدت را ندارد. از این رو از شما میخواهیم منطبق با سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، مدیریت طرحمحور دارای اقتصاد درونزا را احیا کنید تا درآمد اندک حاصل از فعالیتها در طرحهای جنگلداری -مرتعداری - آبخیزداری - پارکداری در قالب تراز مالی این طرحها، برای احیا و بازسازی و مدیریت همان منابع حیاتی همان طرحها اختصاص یابد، که فرصت اشتغال چند هزار نفری دانشآموختگان بیکار در نظارت بر این طرحها را در پی دارد و موجب تغییر ریل بهرهبرداری غیرمجاز به بهرهبرداریهای مجاز «در حد توان اکولوژیک» مجاز و تحرک و رونق و توسعه اقتصادی در جوامع روستایی و مناطق محروم میشود.