⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ اعتراض به رفع فیلتر قطره‌چکانی و ادامه سانسور و محدودیت اینترنت
◻️ درخواست و مطالبه‌گری برای تعطیل کردن شنبه به جای پنجشنبه
◻️ درخواست تعویق زمان کنکور ارشد و دکتری

درخواست بررسی علت فوت دستیاران و برخورد با بانیان و تقاضای وضع قانون حمایت از دستیاران

#دادخواهی_دستياران_تخصص

درخواست بررسی علت فوت دستیاران و برخورد با بانیان و تقاضای وضع قانون حمایت از دستیاران

بسمه تعالی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
جناب آقای دکتر محمدرضا ظفرقندی

ریاست محترم نظام پزشکی کشور
جناب آقای دکتر محمد رئیس‌زاده

سلام و احترام؛

دوران دستیاری تخصص پزشکی از دشوارترین دوره‌های آموزشی است. استرس شغلی بالا و شیفت‌های متعدد شبانه که گاهی به ۱۵ عدد در ماه می‌رسد از یک سو و مشکلات معیشتی از سوی دیگر، این دوران را برای دستیاران سخت و طاقت‌فرسا می‌نماید.

از این‌ها که بگذریم، به یکی از دشوارترین وجوه دوران دستیاری می‌رسیم که تحمل سوءرفتارها و زورگویی‌های ظالمانه رزیدنت‌های سال بالاست که در رشته‌هایی نظیر ارتوپدی و زنان و زایمان به اوج می‌رسد. طیفی از برخورد تحقیرآمیز تا مجازات‌های غیرانسانی نظیر وادار کردن رزیدنت‌ها به انجام کشیک‌های اضافه و شب بیداری‌های متوالی و مکرر که شخص را که به‌خودی خود مستاصل است، تا سر حد فروپاشی روانی سوق می‌دهد.

در ضایعه اخیر، جامعه پزشکی دکتر درخش (رزیدنت ارتوپدی) را که از باسوادترین و بااخلاق‌ترین پزشکان در دوران عمومی بود، از دست داد. ایشان در سلامت کامل جسمی و روحی، دوران دستیاری را آغاز نمود و سوابق اقدامات خیرخواهانه وی و ویزیت رایگان بیماران بی‌بضاعت در مناطق محروم استان خوزستان، گواه شخصیت والای ایشان بود. بدیهی است که فوت ایشان متأثر از تحمیل ۳۰ شبانه‌روز کشیک اضافه و بی‌خوابی شکنجه‌وار بوده است.

تکرار این وقایع تلخ، لزوم همبستگی جامعه پزشکی را برای دادخواهی پزشکان از دست رفته می‌طلبد.

ما امضاکنندگان این کارزار در گام نخست، خواستار برخورد با اشخاص و عوامل ایجاد این شکنجه -که صلاحیت روانی‌شان برای طبابت جای ابهام دارد- هستیم؛ چرا که مهمترین بازدارنده تکرار جرم، مجازات مجرم است.

بررسی علت عدم موافقت با درخواست انصراف پزشک فقید از سوی اتندینگ ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، که این شکنجه‌گاه در حوزه مدیریت آنان شکل گرفته است نیز خالی از لطف نمی‌باشد.

در گام دوم، خواستار وضع قانون حمایتی از رزیدنت‌ها هستیم که طبق آن، تعداد کشیک، حداکثر ساعات موظفی حضور در بیمارستان و قوانین تنبیه و کشیک اضافه با چارچوب معین ذکر شود و مرجعی برای نظارت بر اجرای قانون و رسیدگی به شکایات دستیاران تعیین گردد؛ تا رزیدنت بتواند در صورت تخطی همکاران سال بالا از قانون، دادخواهی نموده و مظلوم واقع نشود. باشد که این اقدامات مانع از تکرار از دست رفتن سرمایه‌های علمی کشور شود.

به قلبی حزین و دو چشم پر اشک
برافراختیم از هم‌اینک درفش

به خونخواهی جان همکارمان
طبیب نکونام دکتر درخش

با احترام و سپاس

 

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 3535 نفر

  • جواد دوست محمدیان

  • زین العابدین شکارلو

  • مهرنگار رضایی

  • الهام هادی بیگی

  • میثاق چهارتنگی

  • جهانگیر هادیزاده

  • بیتا الهی

  • مهدی الهی

  • وحید آخوندی نعمت آباد

  • افشین زرین

  • افشین احمدپور

  • Zara Miri

  • ازاده قهرمانی نژاد

  • حسن آذرپرا

  • سیده زهره طاهری

  • مینا خدام فینی

  • رامین غفاری

  • علی اکبر شاطری

  • زینب خزایی

  • آریا رضانیا

  • مسعود طاهری پور

  • زهرا قاسمی

  • هما صادقی فرد

  • سحر کشاورز

  • محمد رحمانی

  • شقایق حیدرپور

  • شاهین ضرغامی

  • صادق داورپناه

  • ندا براتی

  • پریسا اعتصام

بحث و گفتگو

مهدی محمدی : ادم یاد قتلهای زنجیره‌ای ده هفتاد میندازه
💬 پاسخ
زاگروس روژهلات : با سلام راه اصلی نجات ایران بازنشست کردن کارمندان عقده ای و سنگ اندازان و گذاشتن فقط سه چهار نفر انسان دلسوز و باهمت که سریع کار را راه می اندازند در هر اداره به جای چهل کارمند بی همت است و کاهش سن بازنشستگی کارمندان و ملت و دلخوش کردن آن ها تا همه به امید داشتن وقت، کار خوب امروز را به فردا نیاندازند و قبل از بازنشستگی قدمی برای هم بردارند هیچ گونه عدالتی در پرداخت ها وجود ندارد هر کس کارش سخت و بارش بیشتر است حقوقش را ضایع میکنند و به کارمندان بیکار در همان اداره می‌دهند...
💬 پاسخ
سیاوش باهر : اگر قانون و‌مقررات اموزشی درستی در این وزارتخانه حاکم بود اینگونه بعضی افراد روانی نمی توانستند فرزندان برومند این مملکت را شکنجه کنند و این سرمایه های ارزنده که با هزاران سختی و هزینه زیادو‌در زمانی طولانی پرورش یافته اند به کشتن دهند. چر این بیماران روحی و روانی محاکمه نمی شود و همین ها فردا می خواهند با جان و مال و آبروی مردم هم بازی کنند .کسانی که اصلا صلاحیت اخلاقی لازم را ندارند.
💬 پاسخ
زهرا مقدم : خیلی مسخرست. اینا ب همدیگه رحم نمیکنن بعد قراره ب مردم رحم کنن!!!
💬 پاسخ
محمد محمدی فر : اینگونه رویه تبعیض آمیزی و رفتارهای غیر انسانی بیشتر در دوران خدمت سربازی نمود داشت و سربازان وظیفه درجه دار یا سابقه خدمت بالاتر به سربازان بدون درجه و سابقه خدمت پایین زور میگفتن.شرم آور است که در پزشکی چنین رفتارهایی از افرادی عقده ای و روانی و بی شخصیت که خود را بالاتر میدانند نسبت به زیر دستان رواج پیدا کند و بدتر آنکه قانونی نباشد که با چنین افراد مثلا پزشک روانی برخورد هم نشود.
💬 پاسخ
ملیکا طاهری : چیکار دارین میکنین با جوون مردم..؟
💬 پاسخ
علیرضا حاجی قاسمی : باسلام امیدوارم که رزیدنتی به عنوان یک یک شغل که با جان بیمارها سرکار دارد به دلایل زیر مورد قبول واقع شود ۱-ساعات کار استاندارد جهانی بخاطر کاهش ریسک و خطای کاری ۲- حقوق متناسب‌ با تحصیلات در قبال فعالیت انجام گرفته و نه بهره کشی بدون مزد ۳-
💬 پاسخ
فردوس کیوانی : کلا جامعه ایرانی لیاقت انسانهای خوب و پرتلاش رو ندارد الا ماشاالله جایگاه آدمهای مفت خور و بی درد که بالادست نشسته آند و نمی‌فهمند یک دانشجوی پزشکی چه زحمت و سختیهایی رو متحمل میشود تا به دستیاری برسد و قانون درست و منطقی نمی‌گذارند و بعضاً خود پزشکهای بالادست هم به جامعه خودشان رحم نمی‌کنند.کسی نیست به اونها بگه برای چی و برای کی اینقدر به همدیگر ظلم میکنید؟؟؟؟!!
💬 پاسخ
قاسم نجفی : دختر من اونقدر از وضعیت رزیدنتی بد گفته که واقعا توجیه ناپذیره ، اطلاعات دیگه ای هم که دارم حاکی از وخیم بودن شرایط هست، فقط همین که پزشکان جوان ما مایل نیستند تخصص را تو ایران بگيرند و احتمالا ما در سال‌های نه چندان دور دوباره نیازمند پزشک هندی و بنگلادشی خواهیم شد یعنی فاجعه !! اعمال سهمیه های ایثارگری هم گویا نتایج قابل دفاعی نداشته و ثمره‌اش پزشکان بی سواد در آینده خواهد بود. همه اینا حکم میکنه که به این کارزار بپیوندیم و دولت آقای پزشکیان را وادار کنیم فعالانه تر در موضوع ورود کند. البته اخيرا شغل محسوب کردن دستیاری را توسط دولت داشتیم که خبر خوبی بود ولی کافی نیست. با شناختی که از دکتر ظفرقندی هست انتظار می‌رود مسئله را سریعتر پیگیری کند و جلوی مهاجرت پزشکان و بدتر از آن خودکشی این عزیزان گرفته شود. #اعتراضات‌رزیدنت‌ها
💬 پاسخ
محمدعلی شاد : با احترام به جامعه پزشکی ایران، در سطوح تخصص پزشکی، رابطه چندش آور سال بالایی - سال پایینی جایگاهی ندارد و اصولاً در شان جامعه پزشکی نیست ، لذا باید بدون چون و چرا روابط سالم را جایگزین نموده و این دور باطل را از بنیان ریشه کن نماییم.
💬 پاسخ
سعید مهرایی : درود هموطن گرامی! کارزار شما امضا شد. خواهشمندم کارزار 59586 با موضوع درخواست بازنگری در پرونده ساخت و ساز غیر قانونی در بافت تاریخی تجریش و همچنین کارزار 75954 با موضوع درخواست تدریس ورزش باستانی به عنوان ورزش ملی در مدارس را حمایت نمایید.
💬 پاسخ
بنده خدا : سلام .آقا باید درمورد دست مزدهای عملهای زیبایی تدبیری شود . چرا پزشکان عمل زیبایی بدون هیچ تعهدی نسبت به نتیجه عمل ۸۰میلیون برای عمل بینی دریافت میکنند وباسهل انگاری وبی دقتی وبی کفایتی نه تنها عیب وانحراف بینی رو برطرف نمی کنند بلکه بینی طرف راناقص ومشکلاتش رابیشتر کنند . ودرصدی ازپول اهم برنگردانند .حداقل عمل ترمیم را رایگان انجام دهند . بایددستورالعمل یاقانونی وضع شود که پزشک ابتداءدوسوم هزینه ودست مزدرا دریافت درصورتی که نتیجه عمل مطلوب بودالباقی پول ودست مزدرادریافت کند .تابادقت بیشتری به عمل بپردازد .نه اینکه ۸۰میلیون رو کامل دریافت کند و بخاطر خستگی چندعمل دریک روز ویابه علت بی کفایتی عیب وانحراف بینی که برطرف نکرده ، مشکلاتش روهم بیشترکنه .اصلا چرا یک پزشک باید درروزدویا سه عمل سنگین که هرکدام ۴ساعت طول میکشد را انجام دهدوباجان وسلامت مردم بازی کند . لطفا مسؤلین مربوطه وخبرگزاریهای محترم این مسئله راتانتیجه نهایی پیگیری بفرمایید باتشکر.
💬 پاسخ
زاگروس روژهلات : سلام برای رفع ظلم از قشر مظلوم ابتدایی امضا کنید: https://www.karzar.net/95232 https://www.karzar.net/95237 https://www.karzar.net/35315 از لینک و فرستنده آن اطمینان دارم و برای گروه های خود بفرستید👆🌷🙏
💬 پاسخ
زهراسادات آستانه : سلام زمان رزیدنتی ماتایکسال تقریبا ۳۰ ساعت حداقل بیمارستان بودیم و۱۸ ساعت منزل خودکشی هم نکردیم رزیدنتهای سال بالا هم وظیفشون راانجام میدادند
💬 پاسخ
قلب شکسته در پاسخ به زهراسادات آستانه: شما کرمانشاه بودین!!!و جواینجور بخشایی رودیدین که قضاوت میکنین!!؟؟؟ خیلی فرق داره کشیک رو با چه اتند یا رزیدنتی باشی و جو چطور باشه.خستگی ب اندازه کافی زیاد هست دیگه تحمل چیزای دیگع کنارش خیلی ازاردهندس.و درعوض بودن کنار اساتید وسال بالاییایی ک وظیفه شون درست انجام میدن و زور نمیگن.کشیک های باساعتای طولانی رو هم میتونه قابل تحمل کنه.پس افتخاری نداره اگ خودکشی نکردین.چون سال بالاییاتون وظایفشونو انجام دادن.رو شما ننداختن کشیکی ک بعنوان وظیفه تون تعریف شده رورفتین.فرق داره با کشیک اضافه وظلم وزور و...چیزایی ک شما اصن نمیتونی تصورکنی چقدسختع.چون تووفضاش نبودی.قضاوت نکن لطفا
💬 پاسخ
الهام هادی بیگی در پاسخ به زهراسادات آستانه: بنده هم تا پایان دوره رزیدنتی خودکشی یا اقدام به خودکشی نکردم اما این دلیل مناسبی برای اصلاح نکردن شرایط موجود نیست... وقتی انقدر آمار سویساید بالاست یعنی سیستم معیوبه و وظیفه مایی که این دورانو طی کردیم و شرایط رزیدنتها رو درک میکنیم، حمایت از تغییر شرایطه..
💬 پاسخ
مینا ا در پاسخ به زهراسادات آستانه: یه چیزاییم که رایجه بین پیر پاتالا اینه چون زمان ما بد بوده باید همه در زجر باشن میخواین اپن تیکه هاشم که با پول دو سه سال کار متخصص خونه و ماشین میتونستید بخریدم بگسد و خونه و ماشینی گه همون سالای تول خریدید به نام اینا کنید تا شرایط مشابه شما رو هم تحمل کنن الان دیگه همچین اینده ای نداره این رشته ها که سختیاش همون باشه چون تو کشیدی و سودشم خمون موقع بردی
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


ثبت رسمی در دبیرخانه

نامه تأیید امضاهای این کارزار جهت ثبت و پیگیری در صدور نامه برای ثبت رسمی صادر شد.

تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: