بسمه تعالی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر پزشکیان
موضوع: هشدار صنایع کوچک و بزرگ در خصوص تبعات قطع برق
با سلام و احترام و آرزوی توفیقات الهی خدمت منتخب و خادم ملت؛
اینجانبان، جمعی از صنعتگران فعال در حوزههای مختلف صنعتی، با توجه به شرایط حساس کنونی و دشواریهای پیشروی صنعت کشور، مراتب نگرانی و مشکلات خود را بدین شرح به استحضار میرسانیم.
همانگونه که مستحضرید، در تابستان گذشته ناترازی برق و قطعیهای مکرر آن، در طول بیش از ۳ ماه، که تا اواسط مهرماه به طول انجامید، (۲ روز قطعی برق در هفته با برنامه و چندین ساعت قطعی برق بدون برنامه، که جمعاً تا ۵۲ ساعت در هفته، حدود ۳۰ درصد ظرفیت تولید ماهیانه و معادل ۳۰ روز کاری و بیش از یک ماه از سال) از چرخه تولید صنعت را کاهش و خسارات جبرانناپذیری را بر بدنه صنعت کشور وارد آورد؛ که این قطعیها منجر به آسیب رسیدن به مدارات الکترونیک و تجهیزات گرانقیمت و ماشینآلات صنعتی گردید (که در این شرایط تحریمی و قیمت فزاینده دلار، جایگزینی آن تقریباً غیرممکن میباشد) و از یک سو منجر به کاهش تولید، عدم تحویل بهموقع کالاها، افت صادرات و افزایش هزینههای تولید گردید و از سوی دیگر افزایش قیمت محصولات در بازار مصرف به دلیل عدم توازن عرضه و تقاضا و ایجاد تورم کاذب موجبات نارضایتی مردم از سوی دیگر شده است که در نهایت رکود و افت چرخه اقتصادی کشور را به همراه داشته که نتایج آن طبق آمار چکهای برگشتی بانک مرکزی به وضوح قابل رؤیت است.
همچنین ادامه این روند موجب کاهش درآمد صنعتگران و به تبع آن کاهش درآمدهای مالیاتی دولت از یک سو و از سوی دیگر ادامه این روند قطعاً منجر به تعدیل نیرو توسط واحدهای کوچک و بزرگ شده، که بار پرداخت بیمه بیکاری به بیمهشدگان نیز بر دوش دولت خواهد افتاد.
متأسفانه در فصل جاری نیز وزارت نیرو علاوه بر افزایش چشمگیر تعرفهها و تحمیل هزینههای ترانزیت برق که قبوض برق را ۳ الی ۸ برابر نموده و تولید را به شدت سخت و عرصه را بر صنعتگران تنگ نموده است، حال مجدد دو روز قطع برق در هفته را بهصورت برنامهریزیشده اعلام میکند. این موضوع علاوه بر کاهش توان تولید، باعث ایجاد نگرانیهای جدی برای فعالان صنعت، کارگران، و زنجیره تأمین شده است. بدیهی است که ادامه این روند میتواند منجر به تعطیلی کارگاهها، افزایش بیکاری، کاهش عرضه محصولات و نابسامانی در بازار شود.
از آنجا که نقش صنعت در تحقق اهداف توسعهای و اقتصادی کشور حیاتی است، و حدود ۵ میلیون خانوار معادل حداقل ۲۰ میلیون نفر تحت لوای صنعت، بیمه شده و ارتزاق میکنند، و همچنین بخش قابل توجهی از ملزومات صنعتی، غذایی، خانگی، شیمیایی، نساجی، فلزی و نظامی کشور توسط صنعتگران قانونمند و توانمند شهرکهای صنعتی تولید و تأمین میگردد، و با عنایت به منویات مقام معظم رهبری که به درستی در شعار سال تبیین و منعکس گردید، لذا در راستای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم از جنابعالی بهعنوان رئیس دولت و تمامی کابینه و مجلس محترم بهصورت فوری و شفاف درخواست داریم:
- اعتماد به بخش صنعت و برداشتن هرگونه مانع و بار اضافی از دوش صنعت و دریافت نتایج متقابل در همراهی صنعت با دولت
- اتخاذ تدابیر ویژه برای تأمین برق پایدار مورد نیاز صنایع، بهویژه در فصلهای پرمصرف.
- سرمایهگذاری جدی و سریع در توسعه زیرساختهای انرژی و شبکه برق کشور بهمنظور جلوگیری از تکرار این مشکلات در سالهای آتی.
- برنامهریزی جهت جبران خسارات ناشی از عدم تعهد وزارت نیرو در تأمین انرژی و ناترازی برق صنایع از طریق کاهش هزینههای انرژی، کاهش ۵۰ درصدی بیمه و مالیات سالجاری، ارائه تسهیلات بانکی و سایر مشوقها.
- تخصیص گازوئیل متناسب با نیاز واحد صنعتی به صنایع داخل شهرکهای صنعتی بدون بروکراسیهای اداری معمول و سختگیرانه.
- دستور صریح در خصوص تخصیص فوری زمین جهت احداث نیروگاههای تجدید پذیر توسط شهرکهای صنعتی.
- کاهش ساعات قطع برق صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی و تساوی در قطع برق صنعتی، خانگی و تجاری
- تقسیم ساعات قطع برق بطور یکنواخت در طول هفته (حداکثر روزی ۲ ساعت در ساعات پیک مصرف انرژی)
- و یا صرفاً قطع یکروزه برق شهرکهای صنعتی بطور منظم و با برنامه در اولین یا آخرین روز هفته
امید است با همراهی بخش صنعت با دولت منتخب مردم تا رفع پایدار مشکلات و توجه ویژه جنابعالی به این مسائل و همکاری دوجانبه، شاهد رفع این چالشها و بازگشت رونق تولید ملی و اشتغالزایی هرچه بیشتر باشیم.
پیشاپیش از بذل توجه و حمایتهای جنابعالی کمال تشکر را داریم.
جمعی از صنعتگران و مدافعان اقتصاد کشور در شهرک صنعتی عباسآباد