⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ پویش ملی برای پیشگیری از خودکشی؛ سهم من
◻️ اعتراض به رفع فیلتر قطره‌چکانی و ادامه سانسور و محدودیت اینترنت
◻️ درخواست پرداخت هر چه سریع‌تر معوقات متناسب‌سازی لایحه برنامه هفتم

مطالبه عذرخواهی معاون وزیر بهداشت از خانواده محترم شهدا، جانبازان و آزادگان

#عذرخواهی_وزیر_بهداشت

مطالبه عذرخواهی معاون وزیر بهداشت از خانواده محترم شهدا، جانبازان و آزادگان

بسم رب الشهدا

«لا یَسْتَوِی الْقاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ غَیْرُ أُولِی الضَّرَرِ وَ الْمُجاهِدُونَ فِی سَبیلِ اللَّهِ بأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجاهِدینَ بأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسهِمْ عَلَی الْقاعِدینَ دَرَجَهً وَ کُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنی‌ وَ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجاهِدینَ عَلَی الْقاعِدینَ أَجْراً عَظِیماً»
«افراد باایمانی که بدون بیماری و ناراحتی از جهاد بازنشسته شدند با مجاهدانی که در راه خدا با مال و جان خود جهاد کردند یکسان نیستند، خداوند مجاهدانی را که با مال و جان خود جهاد نمودند بر قاعدان برتری بخشیده و به هر یک از این دو دسته (به نسبت اعمال نیکشان) خداوند وعده پاداش نیک داده و مجاهدان را بر قاعدان برتری و پاداش ‌عظیمی بخشیده است.»

وزیر محترم بهداشت
آقای دکتر ظفرقندی

سلام؛

خانواده‌های محترم و معزز شهدا، جانبازان و آزادگان با امضای این کارزار اعلام می‌نمایند:

۱. برابر با بند ۷ و ۸ سیاست‌های کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ابلاغی مقام معظم رهبری (دام ظله)، حضرت آقا به موارد زیر اشاره نموده‌اند:

(۷) اولویت دادن به ایثارگران در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ها، قوانین و آئین‌نامه‌های کشور و نیز در تخصیص و توزیع امکانات و حمایت‌های دولتی و فعالیت‌ها در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور به تناسب ایثار و جهاد در راه آرمان‌های اسلام و اهداف انقلاب اسلامی.

(۸) شناخت نیازهای واقعی و ارائه خدمات مؤثر به ایثارگران و خانواده‌های آنان در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، بیمه‌ای، معیشتی، اشتغال، مسکن، حقوقی، اداری، رفاهی و استخدامی با حفظ اصول عزتمندی، عدالت و روحیه خوداتکایی و شؤون ایثارگری.

۲. برابر ماده ۵ اصلاحی قانون اساسنامه بنیاد، اهم وظایف بنیاد علاوه بر اجرا و پیگیری دستورات و فرمان‌های حضرت امام خمینی (رضوان‌الله تعالی علیه) و فرامین و تدابیر مقام معظم رهبری در رابطه با جامعه هدف است. حضرت امام خمینی (ره) در اولین بند فرمان ده‌ماده‌ای به اولویت فرهنگی، یعنی در مدارس و دانشگاه با تسهیلات مقتضی وارد شوند. برای ایثارگران اشاره کرده‌اند.

۳. اظهارات معاون وزیر بهداشت در خصوص تخصیص ظرفیت دانشگاه‌ها به سهمیه در حالی مطرح می‌شود که خانواده‌های معزز شهدا، جانبازان و آزادگان مطابق آمارها کمتر از ۵ درصد از ظرفیت کل دانشگاه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. همان‌گونه که سخنگوی دولت اعلام نمودند: «سهمیه‌های متعدد بسیاری داریم که واقعاً سهمیه خانواده شهدا و جانبازان در برابر آنها بسیار ناچیز است.»

۴. این اظهارات غیرحرفه‌ای در حالی مطرح گردیده که شایسته است مسئولین آموزشی کشور شرایط جامعه ایثارگران و سختی‌های آنان را در جامعه علمی دانشگاهی تبیین نمایند؛ به عنوان مثال، یک فرزند جانباز ساعت‌های زیادی در روز را صرف نگهداری و پرستاری از جانباز می‌نماید و در عمل در رقابت با سایر داوطلبان به همین میزان ساعت از سایرین عقب‌تر است و اثرات آلام جنگی با گذشت زمان و افزایش سن جانبازان نه تنها کمرنگ‌تر نشده، بلکه پررنگ‌تر شده و آثار مخربی بر جای گذاشته است.

۵. لازم به ذکر است بنابر گزارش ایمنا در مصاحبه با مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران، ایشان افزودند: «ایران بین کشورهای اروپایی و آمریکایی که درگیر جنگ بودند، کم‌ترین خدمات را در این حوزه می‌دهد؛ یعنی فرزندان کشته‌شدگان در جنگ این کشورها اصلاً کنکور نمی‌دهند، هر جا و هر رشته‌ای بخواهند می‌توانند بروند.» لذا سهمیه ایثارگران در مقابل خدمات آموزشی سایر کشورها به خانواده مجروحان و کشته‌شدگانشان، در کمترین حالت ممکن است. با این حال، در صورتی که وزارت بهداشت متصور است سهمیه اندک ایثارگران موجب ناعدالتی شده است، با توجه به تعداد محدود این عزیزان در آزمون سراسری، این وزارتخانه می‌تواند با تخصیص بودجه نسبت به تأسیس دانشگاه و دانشکده‌های گوناگون با ظرفیت معادل و استفاده از ظرفیت بیمارستان‌های بنیاد شهید، شرایط پذیرش بدون آزمون این عزیزان در رشته دلخواه را فراهم آورد و یا می‌تواند با تخصیص بودجه نسبت به فراهم آوردن فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور برای این عزیزان اقدامات مؤثر انجام دهد.

۶. خاطرنشان می‌شود که سهمیه ایثارگران بر مبنای قانون بوده و صرفاً از قوانین عادی نمی‌باشد بلکه از احکام دائمی قانون برنامه‌های توسعه می‌باشد.

۷. با گذشت چند دهه از جنگ، شرایط جنگی از میان رفته است، اما فراموش نشود که اثرات و خسارات ناشی از جنگ بر جانبازان و خانواده‌های معزز ایثارگران استوار بوده و نیز افزایش یافته و همچنین با اتمام جنگ، فرهنگ ایثار و شهادت به اتمام نرسیده و نباید نادیده گرفته شود بلکه باید ترویج گردد.

۸. پس از اظهارات غیرحرفه‌ای ایشان، بلافاصله برخی کانال‌های معاندین در شبکه‌های اجتماعی ابراز خرسندی کردند که این امر برای اهالی خرد و تفکر در خصوص ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌تواند مورد بحث باشد.

بنابر اعلام موارد فوق، مطالبه جدی خانواده محترم شاهد، جانبازان و آزادگان عذرخواهی ایشان در رسانه‌های رسمی می‌باشد.

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 1028 نفر

  • یاسمن حسین پور

  • محمد رضایی

  • امیر حمیدی

  • صادق ولی نژاد بلقان

  • محمد کمری

  • مهدی عباسی

  • علی مرادی

  • رضا احمدی

  • محمد حسینی

  • محمد مهدوی

  • نیلوفر خوان یغما

  • Negar dini

  • اهورا اوجی

  • امیر رستمی

  • امیرحسین مردانیان

  • نازنین محمدی

  • فاطمه دریکوندی

  • نیره شمس حصاری

  • عاطفه مقدم

  • حمیده رضایی

  • مهدی میرزایی فرد

  • هانیه قاسمی

  • طاها طارمی

  • علی اسدی

  • حمیدرضا رستمی

  • فاطمه محسن پور

  • امیر مرادی

  • محمد قلیزاده

  • عرفان آزادبخت

  • افسانه شیخ

بحث و گفتگو

امیر امیری : استفاده از سهمیه در شرایطی که نه تنها نیاز به اون داری، بلکه توانایی رقابت بدونش رو هم داری، فقط یک جور دهن‌کجی به شایسته‌سالاری و عدالت هست. سهمیه‌ها برای کسانی بودن که واقعا در شرایط سخت و نابرابر قرار داشتن، نه برای کسی که دنبال راه‌های کوتاه و آسانه. اگر می‌خوای موفق بشی، باید با دست خودت و بدون این کمک‌های ساختگی به نتیجه برسی، نه اینکه از سهمیه به عنوان یک پناهگاه استفاده کنی چون راحت‌تره. اینجوری نه فقط حق دیگران رو ضایع می‌کنی، بلکه خودت رو هم از رشد واقعی محروم می‌کنی.
💬 پاسخ
امیر امیری : «واقعاً برام جالبه که بعضی‌ها از سهمیه استفاده می‌کنن، ولی هیچ‌وقت به این فکر نمی‌کنن که این سهمیه‌ها به خاطر شرایط خاص ایجاد شده، نه اینکه یک حق ثابت برای هر کسی باشه. اگر از سهمیه استفاده می‌کنی، باید مسئولیت‌پذیر باشی و درک کنی که با این کار، در واقع از یک فرصت خاص بهره‌برداری می‌کنی. اگر واقعا توانایی‌هات رو داری، نیازی به سهمیه نداری و باید بتونی بدون این کمک‌ها هم در رقابت شرکت کنی. متاسفانه بعضی‌ها به جای استفاده از این فرصت برای رشد، به نوعی بهش عادت می‌کنن و فکر می‌کنن که این حق همیشگی‌شونه. واقعاً باید بیشتر از این به عدالت و شایسته‌سالاری فکر کنیم.»
💬 پاسخ
عیسی کامکار : بعضی ها چه به خودشون میگیرن کسانی که سهمیه دارن استفاده کنند اما نفس بد بودن سهمیه سر جای خودش هست. بیشتر این ایراد بر مجلسیان و حکومت است که برای خودی سازی چنین کرده. وگرنه هر کسی می داند سهمیه علمی و استخدامی خیلی مسخره هست. فکر کنید یک نفر با سهمیه پزشک یا مدیر قسمتی شود و ... چه اتفاقی می افتد؟! یعنی اینقدر این موضوع پیچیده است؟! کسانی هم که می گویند در کشورهای دیگر سهمیه علمی و استخدامی دارند برای من مثال بیاورند.
💬 پاسخ
لیلا مرادی در پاسخ به عیسی کامکار: کشور دیگر نیازی نیست همین که در کشور خودمان سهمیه هیت علمی وخرید صندلی وسوال هست وسکوت میکنید بسیار بداست درضمن مشکلتان را با پدرانتان حل کنید نه ما
💬 پاسخ
Danial در پاسخ به عیسی کامکار: سهمیه ها انواع مختلف دارن که واسه برابری گذاشته شدند . اگه بنابر فرض شما باشه باید سهمیه مناطق 2و3 را هم حذف کنیم چرا که با تراز کمتر از دانش اموز های منطقه 1 میتونند رشته مورد نظر قبول بشن
💬 پاسخ
محمد حسینی در پاسخ به عیسی کامکار: سلام جناب کامکار میتونید قانون کهنه سربازان امریکایی رو دانلود کنید و سهمیه دانشگاهی ( افزون بر شهریه ) رو در امریکا ببینید، روسیه، عراق،ارمنستان، و ۲۸ کشور دنیا که اسامیشون حتی در اینترنت هم با یک سرچ ساده به دست میاد سهمیه دارند ضمنا لازمه شفاف سازی بشه سهمیه یعنی چی: ۱. ظرفیت پذیرش رشته محل های دانشگاهی و استخدامی محدود تر از جمعیت متقاضی هست ۲. دولت برای اینکه بتونه این جمعیت رو پوشش بده آزمون برگزار میکنه چون همه رو نمیتونه ببره دانشگاه یا حتی استخدام کنه ۳. برخی افراد در این ازمون توانمند تر و بعضی به واسطه شرایط محدود ترند مثلا دانش اموز روستایی که در کانکس درس میخونه توان رقابت با دانش اموز شهریه سالی ۴۵۰ میلیون منطقه یک تهران رو نداره و قاعدتا در ازمون یکسان همیشه بازنده خواهد بود ۴. دولت برای اینکه جبران فرصت های از دست رفته بکنه سهمیه بندی میکنه بنابراین دانش اموز روستایی در رقابت یکسان با دانش اموز تهرانی قرار نمیگیره و سهمیه مخصوص به خودش رو داره ۵. از جامعه ایثارگران هرکدام به دلیل اثار و الام جنگی در شزایط دشوار قرار گرفتند به عنوان مثال یک فرزند جانباز روزانه ۶ تا ۹ ساعت مشغول به پرستاری هست و به همین میزان از سایرین عقب تره بنابراین در رقابت یکسان با سایر افراد توان رقابت نداره و قاعدتا سایرین میتونن نمره بیشتری ازش کسب کنند چون این میزان ساعت رو در ازمون ها ازش جلوترند ۶. بنابراین به این فرد نیز سهمیه تعلق تا در رقابت جداگانه و درون جامعه ای قرار بگیرند نکته: شاید سوال شود پس کسی که پدرش بر اثر بیماری مریض شده چی؟ نباید سهمیه داشته باشد؟ پاسخ: هرچند چنین موضوعی صحیح است و این فرد نیز باید مشمول نوعی سهمیه خاص بشود لیکن پدر ایشون برای حفظ سلامت و دفاع از کیان کشور و مردم و با انتخاب خودشون مریض نشدند نکته ۲: ممکن است سوال پیش بیاد مگه اجر این افراد با خداوند نیست و برای خدا نرفتند؟ پاسخ: پدر و مادر هم در راه رضای خدا و بدون چشم داشت شما رو بزرگ کردند آیا این استدلال صحیح هست که چون نیت رضای خداوند بوده پس در زمان پیری ایشان را به خانه سالمندان بفرستیم و پرستار و اماندار انها نباشیم چون در راه رضای خدا بوده؟ بنابرین کشور از ایثاگران خودش حمایت میکنه چون وامدار این عزیزان است و قهرمانان ملی هستند که باید همه مردم بدانند کشور با قهرمانان خود چگونه رفتار میکند
💬 پاسخ
عیسی کامکار در پاسخ به Danial: اول. سهمیه مناطق از دوره شاه شروع شد که همان هم اشتباه بود تمام سهمیه ها بدون استثنا باید حذف شوند و هیچ معنایی ندارند.دوم تراز سهمیه مناطق قابل مقایسه با سهمیه های ایثارگری نیست. سوم. باید از راه های معقول به مناطق محروم کمک رساند.
💬 پاسخ
کلاس تفکر : حیف که این کاراز از طریق گروه های ایتا وتلگرام بازنشنر نشده
💬 پاسخ
مریم کریمی : متن کارزار بسیار عالی و کامل بود فقط کاش همچین کارزاری برای مافیای کنکور و کسانی که دیده شدن به خانواده ی ایثارگران حمله میکنن هم راه مینداختید
💬 پاسخ
مریم صوفی : درخواست عذر خواهی در واقع نشانه بخشش ایثارگران و شهدا و خانواده هایشان است در واقع باید خواستار برکناری و استفا وزیر بهداشت میشد
💬 پاسخ
امیر حافظ میرزاده : بازم خوبه داوطلبان بدون سهمیه بهانه آیی به اسم سهمیه دارن ما چی بگیم حتی سر جلسه امتحان کنکور نهایی بازم ملت محترم ایران بیخیال ایثارگران نمیشن واقعا با حرفهای نیش دارشون خدا شاهده خودش جای ما بودن کنکور که سهله دیپلم هم نمی‌دونستن بگیرن چون هم مشکلات مارو نداشتن هم که نیش های مردم را نمیشنیدن وحس نمی‌کردن ولی افسوس که درک نیست کاش پدران که که خودشان دانشگاه رو بیخیال شدن ومردم رفتن بی خیال جنگ میشدن الان به جای سهمیه ایثارگران سهمیه هئیت علمی داشتیم هم پول دارتر بودیم هم این تفکرات بی خودوبیهوده مردم هم نمیشنیدیم دلم میخواد کسی که میاد به گیر میده خودش اینجور بشه خدا کنه خودشان درگیر بشن که درک کنند که دراون شرایط هم برای اونا حقه کشور ما مردمش اینجوریه چیزی برای خودشان نباشه ناحقیه ونا عدالتی ولی خودشان داشته باشن حق کامل هست خداخودش شاهده که چه شب ها اشک مان را این مردم که ادعای مسلمانی میکنن درآوردن چون ایثارگران را بیهوده میدانندتا الان همین نخبه های کنکور بدون سهمیه تون دانسته کاری برای برق بکنه دانستن دارویی برای دیابت درست کنن که کامل خوب بشه ولی چون معدلشون خوبه وکنکورشون نابغه هستن از نظر مردم ایران خواهش میکنم خسته نشدن از بیهوده گویی..
💬 پاسخ
میلاد مهاجرانی : آقای هاشمی به نظرم چرا شما نمیرین همون بنگلادش که می‌فرمایید اونجا بدون سهمیه ها قبول بشین البته اگه میتونید اینجا بهانه سهمیه هارو داری برای قبول نشدن اون همه کشور هست دارن به سربازان جنگ وبازمانده هاشون امکانات میدن اینجا ست مردم میگین براشون باید جانتو بدی براشون انگار وظیفه تو انجام دادی ایران مردم میگن برامون جان بدین بدون هیچی بدشم یه چیزی جدیدی مردم ایران یاد گرفتن برای سهمیه ایثارگران میگن مگه برای رضای خدا نبوده پس سهمیه نخواین برای خدا بوده کشور عجیبی داریم مسلمان هستیم ولی مسلمانی نمی‌بینم ولی در کشور های دیگه مسلمان نیستن ولی مسلمانی دارم میبینم مردم کشورهای دیگه احترام قائل حتی از امکانات به سربازان شون دفاع میکنن اینجا ایرانه که یا فحش میدن به جانباز یا میگن ایثارگران همه چی شونه خورده امید وارم عزیزانی مثل آقای هاشمی بدونن جوابگو باشند توی سر پل صراط اینکه همه درآمد ها توی چند رشته هست به ایثارگران ربطی ندارد فرصت های شغلی و آموزشی تو کشور ما به درستی توزیع نشده همه می‌خوان برن دندان پزشکی چرا چون که پول داره پرستیژ داره ولی بقیه رشته ها ندارن وشما چون قبول نمیشی میای به سهمیه گیر میدی ولی به نظرم شما باید فکر تو تغییر بدی
💬 پاسخ
لیلا مرادی : در پاسخ به کاربر رضا اولا اگر کمی مطالعه وتحقیق کنید متوجه می‌شوید در کشور های در هم به بازماندگان جنگ وخانواده هایشان مزایا وامتیازاتی داده میشود دوما کاش به جای کامنت گذاشتن در ابن صفحه کمی هم درس می‌خواندید مطمعنا نتیجه بهتری کسب می‌کردید ودراخر مورد سوم واز همه مهم تر به نظر بنده سوال خریدن وصندلی خریدن وانتقالی بعد از یک ترم از روسیه به ایران ورفتن به بهترین دانشگاه ها عین ناعدالتی است نه سهمیه ایثارگران چون آنها حتی درک درستی از زدن تست زماندار وخواندنی زیست وشیمی ندارند چه برسد به حد نصاب وکنکور کاش کمی چشم‌هایتان را باز کنید واقعیت ها را ببنید
💬 پاسخ
امین حیاتی : شما نظرت محترمه ولی اصلا منطقی نیست خیلی نخبه داریم از ایثارگران ولی خیلی هم بی استعداد وبا آی کیو پایین دیدیم که قبول شدن هیچی ازرشته نمی‌دون فقط یا پولش یا مقامش از کجا معلومه که هرکسی کنکور داده حتما جراح خوبی میشه یا دندان پزشک خوبی همه ایثارگران در دانشگاه ها درخشیدن ولی شما هستین که پزشکی رو یه شغل پشت میزی ونسخه نوشتن می‌دونی برای درآمدش نه استعداد و علاقه واقعا چه قدر شما حوصله داری با نظرهای غیر منطقی تون پیشنهاد میکنم برید بنگلادش که گفتی اونجا بدون سهمیه پزشک بشو .
💬 پاسخ
محمدامین کاشانی : باسلام خدمت عزیزان به خصوص آقای رضا هاشمی گل خدمات رسانی به سربازان جنگ قانون بین المللی هست این شما و ایرانه که تا حقی می‌دونی چرا چون فقط خوشبختی رو توی چند رشته خاص می‌دونن کاش اینقدر که میزنید سرسهمیه ایثارگران یکمم به سر موسسات آموزشی می‌زدی برای اینکه جیب خودشان پر بشه دارن امثال شما رو پر میکنن برای سهمیه ایثارگران که حذف کنن که کسایی که قبول شدن بگن از اوناست بخدا از مردم ایران خسته شدم هرچی میشه میزارین تقصیر سهمیه ما باباجان به قرآن قسم این معدل وکنکور هوش و استعداد رو نشون میده ولی اینجا اینجور فکر میکنن
💬 پاسخ
رضا هاشمی : میزان امضای این کارزار بعد از ۱۶ روز که به ۸۰۰ نفر هم نرسیده نشان دهنده اشتباه بودن این کار از نظر اکثریت مردم است و بعد نشان دهنده مخالفت مردم با آن است‌. هر بچه ای می داند سهمیه چه بلایی سر این ملت آورده. بسیاری از مشکلات مملکت نتیجه افرادی است که با سهمیه مدرک گرفتند و با سهمیه استخدام شدند و با سهمیه رشد کردند. درک این موضوع آیا برای عده ای اینقدر سخت است. شمایی که حال به خاطر داشتن سهمیه از آن دفاع می کنی. فکر کن کل سهمیه ها از هر نوع برداشته شود. آن وقت کسی نمی گوید من استفاده نکنم ضرر می کنم. همچنین قدری به سمت شایسته سالاری می رویم.
💬 پاسخ
پاسخ به هاشم در پاسخ به رضا هاشمی: سلام هاشم جان، عزیزدل دلیل تعداد امضا ها اینه که اونقدری که شماها پیگیر سهمیه ما هستید خودمون اونقدر بهش اهمیت نمیدیم برادر، من شخصا سهمیه ام رو به شما منتقل میکنم لطفا برید سر درستون ۲۴ ساعته هر یکساعت یکبار این کارزار رو چک میکنی نظر می نویسی تهشم قبول نشدین نمیگین تقصیر خودم بود میگید اگه سهمیه نبود قبول میشدم، متاسفانه توی کشورمون همه نخبه هستند ولی چون سهمیه هست نخبه نشدن اونایی هم که با وجود سهمیه نخبه شدن شاید نقطه بودن خلاصه عزیزم شما این اندازه خودت رو اذیت نکن، ضمنا اسم از مردم بردید اولا شما نمیتونید بگید اکثر مردم بلکه اکثریت مردم کسانی هستند که به شهدا و جانبازان و خانواده هاشون احترام میزارن یه تعداد نسبی ای وجود داره که مثل شما تصورات غلط دارند، خب در تاریخ هم وجود داره یه عده نسبی از مردم هم با حضرت علی مخالف بودند، آیا دلیل بر صحت نظرشون بود؟ قطعا خیر علی عادل ترین حکمران بشریت بود و من الله توفیق
💬 پاسخ
محمد احمدوند در پاسخ به رضا هاشمی: آقای هاشمی عزیز شما اگه اینقدر که به فکر سهمیه که چه جورین توی. بنگلادش تلاش کرده بودی قبول بودی آمریکا آلمان خیلی جاها به سربازان جنگ میرسند اینجا ایرانه همه دنبال پولن میرن پزشکی ودندان چون پول داره بهانه آیی هم جز سهمیه ندارین والا جای ما بودین که حی بیان بگن الان تو بودی هیچی واقعا درک نداری الان خیلی نفرات برتر حتی اخراج هم شدن الان نفر اول از کجا معلومه استعداد وهوش پزشک شدن رو داره یکم تفکر خواهشا
💬 پاسخ
مریم اسلامیان در پاسخ به رضا هاشمی: خوبه یکم منطق داشته باشیم سهمیه ایثارگران ۲۵همش ۱۳۰۰نفرشون دندان وپزشکی ودارو میرن چون تراز رتبه سهمیه ایثارگران ۲۵تا رتبه ی ۱۴۰۰اون تراز هفتاد رو کسب می‌کنه اکه حتی خذفم بشه اونقدری به ظرفیت داوطلبان عادی اضافه نمیشه این قانون که داوطلبانی مثل تو میاد میگه دوصفر برمیدارن اینارو نمی‌دونم ازکحا میارین حتی زحمت خواندن دفترچه کنکورم به خودتان نمی‌دین هرچی هم بشه فقط کلیک میکنین روی سهمیه ایثارگران خسته نشدی عزیزجان هرروز چک می‌کنی
💬 پاسخ
ابراهیم پورحسینی در پاسخ به رضا هاشمی: به نظر شما سهمیه دارها کشور رو خراب کردن خورده به خدا یکی از این نفرات برتر کنکور پزشک شهرمون بودش ولی چون که رتبه برتر بود هیچی بهش نگفتن باعث مرگ مادر بزرگم شد اتفاقن بخدا یه نفر سهمیه آیی بود خدا شاهده ایشان گفتن این دارو براش تزریق نکنین اتفاقن اون موقع همه اون فرد سهمیه رو مسخره کردن به اون نفر برتر گوش دادن باعث مرگ مادر بزرگم شد اکه این اتفاق برعکس بود میگفتن سهمیه آیی هست خنگ بوده ولی نفرات برتری که فقط به خاطر پول و بدون استعداد فقط به خاطر تلاش زیاد و امکانات میان به اونا هیچی نمیگین واقعا هرچی میشه ایثارگران رو فقط میگین چرا واقعا یه معدل وکنکور از نظر امثال تو استعداده قول میدم حتی استعداد پزشکی دروحود امثال مثل شما وجود ندارد
💬 پاسخ
مریم عسگری : ازهمه خواهش میکنم اول فکر بعد قضاوت اینکه همه قبول نشدن تو کنکور میزارن پای سهمیه واقعا ازهمه سطح علمی کمتری دارند خیلی ها تو سیستان بدون سهمیه قبول شدن طرف تیز هوشان هست فکر می‌کنه باهوشه درحالی که هزاران معلم خوب و امکانات دارن اتقاقن باید کندهوشان بشه چون امکانات نداشتن قبول نمیشدن این ایران که کسی که معدلش بالاست وکنکورش خوبه باهوش حساب میکنن درحالی که خیلی از رتبه های برتر کنکور از نظر ای کیو شاید پایین باشن ولی فقط تلاش گر هستن وقتی هم قبول نمیشن میگن به خاطر سهمیه هاست واقعا از مردم ایران خسته شدم فکر میکنن نابغه هستن همه شون درحالی که خدا می‌دونه چه جوری هستن....
💬 پاسخ
مینا رسول خانی : باسلام خواهشاً یه نگاهی به همه جا کنید چرا فقط سهمیه ایثارگران نا عدالتیه یعنی توی کنکور هزاران موسسه داریم هزاران مشکل داریم فقط و فقط مشکل ایثارگران هستن یکم خواهش میکنم فکر کنید وقتی که داور فوتبال خطا میگیره چون احتمال اون ضربه شاید گل بوده که خطا میگیره مثل ضربه آزاد که اونه جبران کنه سهمیه اون ضربه آزاد شاید ایثارگران اگه مشکل نداشتن از خیلی رتبه برتر ها رتبه سوم بهتر میشد پس یه کم فکر کنید امید وارم خدا هم خودش فکر مردم ایران را اصلاح کند.
💬 پاسخ
علی.۶۰ درصد : سلام عزیزان منتقدان بعضی را را خواندم و قبول دارم.یک نیم نگاهی به حقیقت هم داشته باشیم درخصوص درخصوص شخص خود ایثارگران. درزمان جنگ بیشتر آنان درس و کلاس رو رها و بجنگ رفتند وقتی برگشتند با فشار خانواده محترم تشکیل خانواده دادند. و پیگیر کار و درآمد بودند پس خیلیا دیگه فکر درس نبودند با این گرانی و حقوق کم دولت بعداز ۲۰ یا ۳۰ سال خدمت تازه بفکر مدرک آنهم برای افزایش حقوق؟ روسای اداره هم اگر پارتی ندارید تحت هیچ شرایطی پست داخلی هم نمی دن..چه رسد پست مدیریتی. مدیری خودش خانواده محترم ووو همه از خیر شهیدش به همه چی رسیدن.نوبت به ایثارگران رسید انگار برادر ناتنی هستیم. لطفا اینم بدونید
💬 پاسخ
اکرم محمدی : نکته مهم اینه که همین کسایی که سهمیه ندارند آن که خودشان سهمیه داشتند برای خودشان حق بود ولی چون خودشان ندارند ناحقیه واقعا مظلوم تراز ایثارگران ندارین کسی جرات نداره به کسی که با تقلب آمده یا مدرک خریده حرفی بزنه یا کسی که پول داره میره چند ترم کشور دیگه بعد انتقالی میگیره میادمیره دانشگاه اونه حقه ولی سهمیه ایثارگران نا حقه؟!تا کی می‌خواین سرکوفت بزنی ای مردم که خسته نشدین همه فقط معیارشون شده پول اگه الان یه رشته بی خودم باشه میرن اون قبلاً مهندسی روی بورس بود همه میگفتن ما مهندس بشیم الان که شده پزشکی و دندان همه میگن اینا خواهشاً یکم تفکر.....
💬 پاسخ
رضا هاشمی : یکی از نکات جالب عادی سازی یک کار زشت و غیرعقلانی مثل سهمیه تحصیلی و استخدامی در ج.ا است اما یک نکته جالب دیگر این است که زبان و اتصال معنایی برای سهمیه یا تقلب تحصیلی و استخدامی یک بار مثبت و خوب و به حق و عادلانه هم درست کردند و این از عجایب ج.ا است. یعنی با اتصال سهمیه به ایثارگری و شهید آن را کاری پسندیده هم کردند. به گونه ای که در گذشته به سهمیه اعتراض می کردی انگ ضدانقلاب بهت میزدند الان کمتر شده اما هنوز بسیاری از جمله خود خانواده های ایثارگری و شهیدی، اعتراض به سهمیه را اعتراض به ایثارگری آنها می دانند و ناراحت هم می شوند. یکی می خواهد بکوید عزیز دل، این کار فی نفسه اشتباه بوده و خواهد بود و اگر به چیز دیگری متصل بود باز هم اشتباه بود. و به خانواده ایثارگران و شهیدان توصیه می کنم با اینکه دیر شده اما به جمع معترضین این سهمیه های زشت بپیوندند و نشان دهند که منافع ملی و آینده ملت و عدالت برای آنها از بی خردی و منفعت طلبی مهمتر است
💬 پاسخ
علی شیرازی در پاسخ به رضا هاشمی: شما مفهوم برابریو یا نمیدونید یا نفعتون توی اینکه عدالت اموزشیو اینجوری معنا کنید سهمیه برای زلزله زدگان داشتیم چون بی شک شرایطی که توش مطالعه میکردن با بچه های دیگه فرق داشت اگه منطق و عدالتتون اینو میگه بچه ای که باید مشکلات جسمانی پدرشو به دوش بکشه با بچه ای که پدرش نه موجیه نه نقص عضوه نه شیمیایی حالا صرف نظر میکنیم از اینکه خیلی جانبازان شیمیایی این مشکل به بچه هاشونم رسیده با بچه هایی که شرایط عادی دارن یکسان هستند واقعا حرفی ندارم بهتون بزنم ولی کاش این وقتو انرژیو بجای اینکه بذارید با این عزیزانی که به اندازه ی کافی این سال ها زخم خوردن بحث کنید میذاشتید روی کسانی که با چند ترم تو کشور های خارجی درس خوندن میتونن راحت وارد دانشگاهای ایران بشن بدون اینکه وارد رقابت علمی کنکور بشن من به این موضوع کاری ندارم اما جالبه برام که توجه شما صرفا روی خانواده ی معزز شهدا و ایثارگرانه در صورتی که بچه های این افراد وارد رقابت میشن و هفتاد درصد نمره رو تا کسب نکنن امکان قبولی براشون مقدور نیست که طبق شرایط سخت زندگیشون خیلی وقت ها نمیتونن همین نمره قبولیو بگیرن البته چیز عجیبیم نیست
💬 پاسخ
رضا هاشمی : بروید در مورد انقلاب بنگلادش بخوانید آنجا سهمیه کنکور که نداشتند هر جای دنیا بگویی سهمیه برای کسب مدرک دانشگاهی وجود دارد بهت می خندند مگر می شود علم را سهمیه بندی کرد؟! در بنگلادش فقط به خاطر سهمیه استخدامی انقلاب شد. حالا در ایران بعضی تازه از سهمیه تحصیلی و استخدامی دفاع هم می کنند. هر عقل سلیمی این کارها را زشت و ضدملی و آینده یک ملت می بیند. اعتراضات در بنگلادش (۲۰۲۴) که به جنبش اصلاح سهمیهٔ بنگلادش (۲۰۲۴) نیز معروف است، در حالت کلی جنبشی اعتراضی و مداوم است که به‌دست دانشجویان و همچنین آموزگاران و استادان دانشگاه‌های دولتی و خصوصی بنگلادش رهبری می‌شود. جنبش خواستار اصلاح نظام متعارف استخدام سهمیه‌ای مشاغل دولتی در بنگلادش است
💬 پاسخ
علی مرادی در پاسخ به رضا هاشمی: عزیزم فکر کنم شما نفست از جای گرم بلند میشه بنگلادش اصلا کدوم کشور؟ کشوری که خودش جنگ رو شروع کرد و مقصر بود و اخرم به جایی نرسید با ایران مقایسه میکنی که 8 سال جنگید ؟ با ایرانی مقایسه میکنی که اون همه جوون از دست داد ؟ با چی مقایسه میکنی ؟ تو همه کشورای پیشرفته جهان هم به خود جانباز هم به خانواده جانباز امکانات میدن اینکه شما درس نمیخونی میندازی گردن بقیه اصلا کار درستی نیست یاد بگیریم دنبال بهونه نباشیم.
💬 پاسخ
مریم م در پاسخ به رضا هاشمی: این شما آیی که درک نداری میگی چون خودت نمیدونی قبول بشی میگی اگه ما نابغه هم بشین یه آدم مثل تو میاد میگه با سهمیه مهم اینه همه جا هست کشوری مثل ایرانه امثال تو فکر میکنن که با درصد بالای زیست میشه استعداد تو پزشکی رو نشان دادبعدش کسی مثل تو زور پول رو میزنه اینقدر ببکاری که صد تا نظر گذاشتی بجای اینا تلاش کن واقعا ای کیو ایثارگران بالاست تو و امثال تو هستن که ای کیو باپین دارند ولی پی کیو دارند فقط با تلاش میرین وحرف زدن ها بی جا خجالت داره التماس تفکر بی سواد فقط درس خوان ای کیو پایین
💬 پاسخ
اکرم محمدی در پاسخ به رضا هاشمی: همه چی قاطی میکنی واقعا چه قدر وقت واعصاب داری که جواب همه نظر هارو داری واقعا فکر کن خوبه یه بهانه داری به اسم سهمیه هروقت نتونی استخدام بشی یا دانشگاه بری سهمیه نداشتی آقای محترم الان سیستان بدون امکانات قبول شدن این نظر افکار مثل توعه همه جا سهمیه به بازماندگان جنگ دارند ولی ایران که امثال تو داره به خاطر پول فقط می‌خوان برن دندان پزشکی بعدش قبولی دانشگاه هیچ استعداد وچیزی تو رشته دانشگاهی نشان نمیده ولی کسی مثل شما فکر می‌کنه که با معدل بالا وکنکور موفق میشه دوست من مثل شما بود رتبه 356 کشوری بود ولی سه ترم پشت هم مشروط شد این نمره ها وکنکور ملاک استعدادوهوش موفقیت نیست مثل تو فکر میکنند با موفقیت تو کنکور میشه گفت که طرف می‌تونه بعدش هر چی میشه میاد کلیک می‌کنه به سهمیه یکم به حرفات دقت کن خسته نشدی کم کاری رو میدازی فقط به سهمیه باهوش اگه سهمیه حذف هم بشه فکر می‌کنی مثلاً الان با دوهزار میری پزشکی اگه حذف بشه با بیست هزار میری چرا جرات نداری به دانشجو های افغانی حرف بزنی چرا جرات نداری به کسی با تغلب میره حذف بزنی چون جرات نداری فقط به ما ایثارگران میتونی حرف.بزنی آن شالله به حق امام حسین وامام جواد که تولدشون هست کارما وکائنات خودت رو اینجور کنه که درک کنی گرچه اگه خودشما سهمیه داشتی الان برای شما حق بود ولی خودت نداری تا حقیه واقعا متاسف براتون
💬 پاسخ
مریم عسگری در پاسخ به رضا هاشمی: شما اگه خودت سهمیه داشتی برات حقه چون ایرانی ها برای خودشان باشه حقه ولی برای خودشان نباشه نا عدالتی ونا حقی بخدا قسم الان خودت ذی نفع سهمیه بودی برای خودت حق بود ولی چون نداری تا حقی وناعدالتی خسته نشدی
💬 پاسخ
امین سراج : این سهمیه ایثارگران واقعا حق هست دران هیچ حرفی نیست ولی اینکه مسئولان آنرا غیر منطقی یا مردم کشور آنرا ناعدالتی میدانند واقعا در همه کشور ها چیزی به اسم سهمیه هست چون که همه جا موقعیت خودشان را مدیون ایثارگران خودشان می‌دانند ولی متاسفانه در کشور ما اینجور نیست و اینکه نسبت به کشور های دیگر خیلی امکانات کمتری به بازماندگان جنگی میدهندچون مردم ایران آنرا وظیفه میدانند و میگویند برای رضای خدا بوده و اعتقاد دارند برای آنها جان دادولی هیچ امکاناتی بما ایثارگران ندهند امیدوارم یه روز برسه که مردم پشیمان نشن واقعا خسته کننده شده هرچی مشکل میاد مردم آنرا از ایثارگران و سهمیه ایثارگران میدانند یاحق .
💬 پاسخ
رضا هاشمی : نکته دیگه در حرف های معاون وزیر بهداشت این است که هیچ حرفی از ایثارگران و شاهد نزده ولی شما سهمیه داران ایثارگری و شاهد بهتون برخورده جالب نیست. یعنی سهمیه با نام شما متصل شده و خودتان هم می دانید بد است. اینکه فردی با رتبه ۱۰۰ هزار می شود ۲ هزار و می رود بهترین دانشگاه آیا یک کار زشت ضدملی و آینده یک کشور نیست؟آیا این موضوع بنیان های یک ملت و کشور را نابود نمی کند؟ اصلا نیاز به مقایسه با دیگر کشورها هم ندارد یک چیز عقلانی کاملا مشخص است. همچنین اگر به بحث دینی موضوع هم نگاه کنیم و امام علی را مصداق بگیریم نسبت به سهمیه خاص و امتیاز به دوستان خودش هم حساس بود. از هر نظر نگاه کنی سهمیه تحصیلی و استخدام خیانت به ملت ایران بوده و یکی از ویرانگرترین طرح ها در نابود ایران. هر چند دیر است ولی بالاخره باید این بی خردی و کار زشت جمع شود.
💬 پاسخ
رضا هاشمی : هر چند احتمالا به دلیل ساختار سهمیه ای دولت و مجلس امیدی به برداشتن سهمیه ها نیست اما اگر هم برداشته شود بسیار دیر است چرا که این سهمیه های ساخت نیروی انسانی تمام بخش ها را نابود کرد از معلمی و استادی و پزشکی تا کارگری و نظامی گری و نماینده مجلس و .... با یک نگاه ساده می توان سواد و هوش افراد سهمیه ای را در تمام بخش ها بررسی کرد. بسیاری از مشکلات کشور ناشی از وجود چنین افرادی است که اصلا در حد جایگاه خود نیستند و خودم به شخصه از این موارد همه جا دیده ام. نمونه بارز و معروف آن علی کردان وزیر بود و از این موارد بسیار اند.
💬 پاسخ
رضا هاشمی : نکته دیگر که در هیچ کشوری وجود ندارد اگر امتیازی باشد نهایت برای یک فرد جانباز جنگ باشد نه برای فرزند و پدر و مادر و همسر و خواهر و برادر و عمه و خاله فرد. هر جای دنیا بگویی چنین وضعی هست بهت میخندند. نکته بعد اگر بحث عدالت و منافع ملی را در نظر بگیریم چه جانباز یا اطرافیان شهید و جانباز باید بیشتر ضد سهمیه و رانت تحصیلی و استخدامی باشند چرا که آنها برای منافع ملی و ملت ایران به جنگ رفتند اما سهمیه و تقلب تحصیلی و استخدامی یک امر ضد ملی است و کسانی که طرفدار آن هستند اول اینکه یا نادان اند دوم یا دشمن ملت ایران اند و سوم اینکه فرصت طلب اند
💬 پاسخ
محمد فامیل ستاری : به نظر بنده سهمیه ایثارگران واقعا نیاز ملت ایران هست چون یک جامعه با ایثارگری های ایثارگرانش زنده است واین حق که ایثارگران و فرزندانشان سهمیه داشته باشن کمترین حق برای آنهاست و اینکه واقعا ایثارگران در دانشگاه درخشیده آمد ولی مردم فکر میکنن با نشستن سرصندلی همه ایثارگران به بهترین رشته ودانشگاه میروند درصورتی دیده شده داوطلبانی سر جلسه هست با دیدن زدن سهمیه روکارت ورودجلسه با حرف های تلخ به ما ایثارگران روح ماراخراب میکنند ونمبشود حتی سوالی که بلد هم هستیم جواب داددقیقا مثل کشتی گیری که روحی اش را خراب کنن .به امید اینکه همه منطقی تصمیم بگیرن وفکرکنن.باتشکر
💬 پاسخ
رضا هاشمی : مطالبی که در متن آمده هیچ پایه و اساسی ندارد. یکی از نکات که خیلی خنده دار هست آمده در کشور دیگر آسیب دیدگان جنگ با سهمیه وارد دانشگاه ها می شوند این حرف اول که باید با آوردن قانونی از آن کشور ثابت شود دوم اینکه در آن کشورها کنکور مانند ایران ندارند هر کسی می تواند در هر دانشگاهی ثبت نام کند اما اول اینکه دانشگاه ها آزمون ورودی اختصاصی دارند و سهمیه بردار نیست و سوم اینکه دانشگاه های آن ها مثل ایران به خصوص پیام نور و آزاد نیست که به هر کسی الکی مدرک دهند. و چهارم در آنجا عقلانیت هست و هر عقل نرمالی متوجه می شود سهمیه و رانت و تقلب تحصیلی و استخدامی چیست و چه ضرری به یک ملت می زند این کار فقط و فقط در حکومت هایی شکل می گیرد که از مشروعیت خوبی برخوردار نیستند و یا اینکه در پی ساخت سیستم انسانی خودی هستند و برای این کار امتیازهایی درست می کنند تا خودی ها جا بگیرند و همینطور افراد شایسته و باهوش در راس کارها قرار نگیرند که موجب دردسر شوند و راحت حکومت کنند مثل وضعی که در ایران است.
💬 پاسخ
رضا هاشمی : ۴۵ سال با سهمیه تحصیلی و استخدامی همه جا را گرفتین و کیفیت نیروی انسانی در همه جا نابود شد بس نیست این کار فقط در چنین حکومت هایی بر میاد که تنها به خاطر درست کردن خودی این کار را می کنند
💬 پاسخ
محمد مقدم : 10 سال از پدر مریضم نگهداری داری کردم حالا که تو سن ۳۰ سالگی میخام از دیپلم یه تلاش کنم برم درس بخونم اینا هر روز ذهن مارو بهم میریزن
💬 پاسخ
الهه قاسمی : به عنوان یه فرزند جانباز باید عرض کنم واقعا متن کارزار وصف حال کنونی ماست و بسیاری از فرزندان جانبازان رو میشناسم که تمام وقتشون صرف رسیدگی به امور پدر میشه کاش معاون محترم وزیر متوجه بشن که با این اظهارات چقدر راه یه سری مخالفان ایثار و ایثارگریرو باز کردن تا بیشتر از قبل به خانواده ی شهدا و جانبازان توهین بشه
💬 پاسخ
رضا هاشمی در پاسخ به الهه قاسمی: اینکه سهمیه و تقلب تحصیلی و استخدامی بد هست توهینه. این را یک بچه هم میدونه. اینکه شماها از آن استفاده کردین به کنار و نمی توان شنا را مقصر دونست ولی نفس این عمل یک کار مسخره و زیان آور بوده و خواهد بود در بنگلادش خواستند این سهمیه ها را گسترش دهند جوان ها ریختند بیرون و انقلاب شد در ایران هم از همان اول مخالفانی داشت ولی خب حکومت، حکومت زور است. در رسیدگی به جنگ زده ها هیچ کس حرفی ندارد که در ایران هم وجود دارد زمین و حقوق و همه چیز می دهند ولی بحث تحصیل و دانش با سهمیه و بعد استخدام با سهمیه واقعا یک چیز بی خردی و ضد ملی و بد هست و جامعه را نابود می کند که اثرات آن را در همه جا از ۲۰ سال قبل می بینیم. آخر این چه بلایی بود که بر این ملت افتاد.این سهمیه ها در کنار دانشگاه های قارچی آزاد و پیام نور دانش و مدرک را در ایران نابود کردند
💬 پاسخ
زهرا کریمی : جالبه که اقای معاون وزیر بجای اینکه پشت ایثارگرانو کسایی که زندگی وسلامتشون فدای ملت و کشور کردن باشن خودشونو در مقابل خانواده ی شهدا و ایثارگر قرار دادن
💬 پاسخ
زهرا قاسمی : با گذشت این سالها و در شرایطی که ایثارگران وارد کهن سالی میشن و مشکلات جسمانیشون بیشتر میشه..هرچند که منتی نیست چون برای کشور و نظام خودشونو فدا کردند اما صحبت های جناب معاون وزیر فقط کم لطفیشونو نسبت به این عزیزان و خانواده هاشون میرسونه
💬 پاسخ
علی شیرازی : دقیقا نتیجه ی صحبت های معاون وزیر محترم بهداشت میشه هجمه هایی که به جانبازان و خانواده ی شهدا وارد میشه هیچکس بدون ارزیابی علمی امکان فارغ التحصیلی از دانشگاهو نداره و بسیاری از نخبه های کشوری از بین همین فرزندان ایثارگر و جانبازه جالبه که یه عده از جونشون گذشتن اما در نهایت اماج توهین قرار میگیرن
💬 پاسخ
امیرحسین صباغی : بسیار حرف درستی زده. سهمیه‌های بسیاری داریم ولی تنهایی سهمیه‌ای که میتونه شما رو با سواد صفر ببره که پزشکی بخونی سهمیۀ ایثارگرانه.
💬 پاسخ
حسین صادقی در پاسخ به امیرحسین صباغی: دوست گرامی فرزندان ایثارگر هفتاد درصد تراز رو باید کسب کنن اگر اونطوری که شما میفرمایید بیسواد بودیم همه روی صندلی های پزشکی نشسته بودیم اما امار قبولی ها نشون میده که با توجه به شرایط زندگی ای که داریم و سختی هاممن خیلی وقت ها موفق به کسب نمره نمیشیم کاش قبل توهین کردن به خانواده معزز شهدا و ایثارگر کمی اطلاعاتتون رو بالا ببرید ضمن اینکه تو کشورهای دیگه برای خانواده های جنگ زده حتی امتحان ورودی ای هم در نظر گرفته نمیشه
💬 پاسخ
فاطمه هاشمی در پاسخ به امیرحسین صباغی: متاسفانه شما هنوز نمیدونید که فرزندان ایثارگران هم وارد رقابت علمی میشن و صفر بودنشون صرفا صحبت های بی اساس مشاورانیِ که میخوان با توهین به ایثارگران ویو بگیرن و دیده بشن و اگه عدالت به معنای برابریه پس درکش سخت نیست خانواده هایی که پدران جانباز دارن شرایطشون چقدر سخته در هرصورت بد نیست یکم اطلاعاتتونو تو این مورد بالا ببرید و کمتر به شنیده هاتون استناد کنید🙏🏻
💬 پاسخ
علی اسکندری در پاسخ به امیرحسین صباغی: سهمیه ایثارگران؛ حق مسلم یا بی‌عدالتی؟فاش نیوز - بحث سهمیه ایثارگران در نظام آموزشی همواره موضوعی چالش‌برانگیز بوده است. برخی از منتقدان این سهمیه‌ها را به‌عنوان امتیازی غیرمنصفانه و ناعادلانه می‌دانند که موجب تبعیض در رقابت‌های علمی می‌شود. اما آیا این نگرش، به درستی اهمیت ایثارگری و نقش آن در حفظ امنیت ملی و انسجام اجتماعی را درک کرده است؟ سهمیه ایثارگران، فراتر از یک سیاست آموزشی، ابزاری برای تجلیل از فداکاری‌های ایثارگران و ترویج فرهنگ احترام به آنان است. در این مقاله، به استدلالی منطقی و مستند پاسخ خواهیم داد که چرا سهمیه ایثارگران ضروری است و چه نقش حیاتی در امنیت ملی و توسعه فرهنگی دارد. 1. ایثارگران؛ ضامن امنیت ملی و پیشرفت کشور ایثارگران با جان‌فشانی خود، امنیت و استقلال کشور را حفظ کرده‌اند. فداکاری‌های آنان، در جنگ‌ها و بحران‌ها، ستون‌های اصلی امنیت ملی را شکل می‌دهد. بدون ایثارگری، هیچ کشوری نمی‌تواند بر تهدیدات مختلف غلبه کند و امنیت پایدار خود را حفظ نماید. ارتباط مستقیم تکریم ایثارگران با امنیت ملی 1. تقویت انگیزه‌های ایثارگری: جامعه‌ای که ایثارگران خود را می‌ستاید، به نسل‌های آینده می‌آموزد که فداکاری برای کشور، ارزشمند و مورد احترام است. این امر، موجب تقویت روحیه ایثار و ازخودگذشتگی در شرایط بحران خواهد شد. 2. انسجام اجتماعی و کاهش شکاف‌ها: احترام به ایثارگران و خانواده‌های آنان، موجب همبستگی اجتماعی می‌شود و شکاف‌های موجود در جامعه را کاهش می‌دهد. این انسجام اجتماعی، خود عامل مهمی در تقویت امنیت ملی و سیاسی کشور است. ایثارگری و نیاز دائمی کشور به آن امنیت ملی و پیشرفت کشور، نیازمند فداکاری مداوم است. همیشه بحران‌هایی در راه هستند که نیاز به ایثار و ازخودگذشتگی دارند، از جنگ‌ها و حوادث طبیعی گرفته تا چالش‌های اجتماعی و اقتصادی. فرهنگ احترام به ایثارگران، جامعه را آماده می‌کند تا در مواقع ضروری، از ارزش‌های انسانی و اجتماعی خود محافظت کند. 2. فرهنگ تکریم ایثارگران؛ جزئی از فرهنگ عمومی جامعه تکریم ایثارگران باید به بخشی از فرهنگ عمومی جامعه تبدیل شود. این تکریم، نه تنها یک وظیفه اخلاقی، بلکه ضرورتی برای حفظ هویت ملی و تقویت سرمایه اجتماعی است. تکریم ایثارگران به‌عنوان فرهنگ اجتماعی در کشورهای پیشرفته، تکریم کهنه‌سربازان و ایثارگران جزو اصول فرهنگی است. در این کشورها، احترام به کسانی که برای دفاع از کشور فداکاری کرده‌اند، یک ارزش ملی است. در ایران نیز باید این فرهنگ نهادینه شود تا ایثارگران به‌عنوان نمادهای اخلاقی و انسانی معرفی شوند. 1. آموزش و آگاهی‌رسانی: مدارس، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها باید به معرفی نقش ایثارگران در جامعه بپردازند. باید به نسل‌های آینده آموخته شود که احترام به ایثار و فداکاری، ارزش‌های ملی هستند. 2. الگوسازی از ایثارگران: ایثارگران باید به‌عنوان الگوهایی از وفاداری، فداکاری و همبستگی در جامعه معرفی شوند. معرفی داستان‌ها و تجربیات آنان می‌تواند الهام‌بخش نسل‌های آینده باشد. 3. نقش سهمیه‌ها در ترویج فرهنگ تکریم ایثارگران سهمیه‌های ایثارگران تنها یک ابزار برای جبران نابرابری‌های اجتماعی نیستند، بلکه ابزاری برای ترویج فرهنگ احترام به ایثارگری و فداکاری در جامعه هستند. این سهمیه‌ها، که تنها بخشی از ظرفیت دانشگاه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند، به‌عنوان فرصتی برای نمایش قدردانی از ایثارگران و خانواده‌های آنان عمل می‌کنند. سهمیه‌ها و عدالت آموزشی در حالی که منتقدان سهمیه‌ها اغلب آن را تبعیضی غیرمنصفانه می‌دانند، واقعیت این است که سهمیه ایثارگران تنها درصد کمی از ظرفیت دانشگاه‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. به‌طور متوسط، سهمیه ایثارگران در پذیرش دانشجویان، کمتر از ۳ درصد از ظرفیت سالانه دانشگاه‌ها را شامل می‌شود. این میزان سهمیه، در مقایسه با سایر ظرفیت‌ها و رقابت‌های موجود، تأثیر چندانی بر کاهش شانس پذیرش سایر داوطلبان ندارد و در واقع تنها یک فرصت حمایتی است برای خانواده‌های ایثارگر که در نتیجه شرایط خاص اجتماعی و اقتصادی‌شان، نیازمند حمایت بیشتری هستند. تأثیر سهمیه‌ها بر امنیت و انسجام ملی 1. حفظ انسجام اجتماعی: سهمیه‌ها به کاهش شکاف‌های اجتماعی کمک می‌کنند و باعث می‌شوند ایثارگران و خانواده‌های آنان، که در گذشته برای امنیت و آزادی کشور فداکاری کرده‌اند، فرصت‌های آموزشی و شغلی مناسبی داشته باشند. 2. تقویت سرمایه اجتماعی: حمایت از ایثارگران و خانواده‌های آنان باعث تقویت اعتماد عمومی و بهبود روابط بین مردم و حکومت می‌شود. 4. تجربیات جهانی در تکریم کهنه‌سربازان و ایثارگران در بسیاری از کشورهای پیشرفته، تکریم ایثارگران به‌عنوان یک اصل فرهنگی پذیرفته شده است. در این کشورها، حمایت‌های ویژه‌ای از ایثارگران و خانواده‌های آنان انجام می‌شود، به‌ویژه در حوزه‌های آموزشی، شغلی و درمانی. آمریکا: در این کشور، روز کهنه‌سربازان تعطیل رسمی است و برنامه‌های متعددی برای حمایت از کهنه‌سربازان و خانواده‌های آنان، از جمله بورسیه‌های تحصیلی و خدمات درمانی ویژه، وجود دارد. استرالیا: کهنه‌سربازان و خانواده‌های آنان از تسهیلات ویژه‌ای در حوزه‌های مختلف برخوردارند، از جمله کمک‌های مالی، اشتغال و مسکن. فرانسه: در فرانسه، کهنه‌سربازان از تخفیف‌های مالیاتی و اولویت در استخدام برخوردارند. در این کشورها، فرهنگ احترام به ایثارگران نه تنها در حوزه‌های دولتی بلکه در تمام جنبه‌های اجتماعی نهادینه شده است. در ایران نیز این فرهنگ باید تقویت شود تا ایثارگران به‌عنوان نمادهای واقعی فداکاری و ازخودگذشتگی شناخته شوند. نتیجه‌گیری سهمیه ایثارگران، نه تنها یک ابزار آموزشی، بلکه وسیله‌ای برای حفظ و ترویج فرهنگ ایثارگری و احترام به فداکاری در جامعه است. جامعه‌ای که ایثارگران خود را محترم بشمارد، نه تنها به تقویت انسجام و سرمایه اجتماعی خود کمک می‌کند، بلکه امنیت ملی و آینده خود را نیز تضمین می‌کند. سهمیه‌ها باید به‌عنوان حداقل پاسخی به فداکاری‌های ایثارگران در نظر گرفته شوند و با فرهنگ‌سازی گسترده، به یک ارزش عمومی در تمام سطوح جامعه تبدیل گردند. || دکتر محمدحسن آزما(دکترای پزشکی، کارشناس ارشد مدیریت)
💬 پاسخ
پاسخ به امیرحسین صباغی در پاسخ به امیرحسین صباغی: اقا امیرحسین گل، شما قانون کهنه سربازان در روسیه و خیلی از این کشور ها رو خوندی؟ چرا کشورای دیگه به مجروحان و کشته شدگان جنگیشون امتیزات دانشگاهی میدن؟ اگر کنکور معیار سواده یعنی همه کشور های دنیا که کنکور ندارن پزشکانشون بیسوادن؟ بجز ایران و افغانستان و چین که کنکور دارن اقا امیرحسین شما به رتبه ۱ کنکور میگی باسواد پس یعنی همون روز اول قبولیش میتونه شما رو جراحی قلب کنه؟ نیازی نداره بره ۷ سال تحصیل کنه ۴ سال تخصص بخونه و بعد از طرح درمان کنه؟ پس اگه کنکور معیار سواده چرا چندین سال توی دانشگاه درس میخونن؟ التماس تفکر
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.




این کارزارها را هم حمایت کنید: