رئیس و نمایندگان محترم مجلس
سلام؛
«حجاب یک ضرورت شریعتی است؛ شریعت است؛ ضرورت شرعی است؛ یعنی هیچ تردیدی در وجوب حجاب وجود ندارد؛ این را همه باید بدانند. این که حالا خدشه کنند، شبهه کنند که آیا حجاب هست، لازم است، ضروری است، نه، جای خدشه و شبهه ندارد؛ یک واجب شرعی است که باید رعایت شود...» (مقام معظم رهبری ۱۴/۱۰/۱۴۰۱)
در حال حاضر در همه جای دنیا، با یک تدبیری، کارهایی انجام میگیرد تا حیا را از بین مردم بردارند. این حیا مظاهری دارد؛ یکی از مظاهرش پوشش ظاهری است. کشور ما نیز از هجمهی مبارزه با حیا بینصیب نبوده و در وهلهی اول، به طور مسلم با نشانهی ظاهری آن یعنی حجاب مبارزه شده است. این مبارزه با ارزشها در سال ۱۴۰۱ در فتنهی موسوم به مهسا امینی به اوج خود رسید، خونهای بیشمار عزیزانی چون شهید آرمان علیوردی، شهید روحالله عجمیان، شهید دانیال رضا زاده، شهید حسین زینال زاده و... در این راه ریخته شد که هرگز نباید فراموش شود.
بنابراین لزوم پیگیری، بررسی و مواجهه با آن ضروری است. غفلت و نادیده گرفتن آن، این مسئلهی مهم اجتماعی کشور را حل نمیکند و دشمن را در به نتیجه رساندن آن جدیتر میکند.
حجاب و عفاف، در معرض سوءاستفادهی مردان قرار نگرفتن، خود را در حدّ وسیلهی التذاذ مردان بیگانه و زیادهطلب پایین نیاوردن و تحقیر نکردن، جزو خصوصیّات زن ایرانی و زن مسلمان است.
حجاب و پوشش اسلامی منطبق بر فطرت بشر و مبتنی بر نیازها و شرایط روانی او و زمینهساز پویایی و کمال انسانی فرد و جامعه است. رعایت حجاب نه تنها برای زن مایه آرامش و بروز استعدادها و توانمندیهای غیرجنسی اوست، بلکه خانواده، اجتماع و … را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
رعایت نکردن حجاب، زن و خانواده را مورد هجمهی ناملایمات زیادی قرار خواهد داد، از جمله: طلاق و از هم پاشیدن نظام خانواده، هوس مداری در خانواده، چشمچرانی مردان و مقایسهی زنان دیگر با همسر، شهوتطلبی و لذتگرایی، دوستیهای نامشروع، غفلت از معیارهای اصولی در گزینش همسر، ایجاد اختلال روانی و عصبی همچون اضطراب و افسردگی و سلب امنیت زنان.
هرکدام از آثار فوق که ناشی از نادیده گرفتن عفاف و حجاب است، زندگی فرد و خانوادهاش را به شدت با اضمحلال و تشویش روبهرو میکند.
در حال حاضر با تلاش نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قانون "حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ حجاب و عفاف" به مرحلهی ابلاغ رسیده است که ضمن قدردانی از مجلس شورای اسلامی در تصویب این قانون، لزوم اجرای محکم و قوی آن را یادآور میشویم.
این قانون در پنج فصل تدوین شده و با تأکید بر اصالت خانواده و منطبق بر سیاستهای کلی نظام در حوزه خانواده به موضوع حجاب و عفاف پرداخته است و بسیاری از ایرادات نگارشهای قبلی قانون را ندارد.
یکی از مهمترین نقاط قوت قانون، تبیین روشن وظایف دستگاههای اجرایی است و عملکرد این دستگاهها را در حوزهی حجاب سامان میبخشد و متولی پیگیری ابعاد مختلف این تکلیف دینی را مشخص میکند. عمدهی مواد مرتبط با دستگاههای دولتی به وظایف ایجابی و نقش آنها در فرهنگسازی اشاره میکند و سلبی نیست. بنابراین دولت را به مردم نزدیکتر میکند و هرگز در مقابل مردم قرار نمیدهد.
با وجود اظهار نظرهای غیر کارشناسی، سودجویانه و خلاف واقع افراد در پوششهای علمی و مذهبی، نامههای سرگشادهی افراد مشهور و تشکلهای غیر مرتبط به این موضوع، از نمایندگان محترم مجلس میخواهیم که از سرزنشها و فشارهای رسانهای نهراسند و ابلاغ و اجرای این قانون را در بالاترین سطح دنبال کنند؛ چرا که به بیان مقام معظم رهبری که ولی امر مسلمین جهان هستند: «حجاب یک حکم شرعی و یک مسئلهی قانونی است و در این زمینه باید در درجهی اول، دستگاههای دولتی و حکومتی و مدیران آنها مراقبت کنند تا بر اساس قانون عمل شود» (۳۰ مرداد ۱۳۹۸)
در این برههی زمانی از عموم مردم دلسوز کشورمان ایران که به اصول و ارزشهای آن دلبستهاند، تقاضا داریم که از این قانون به طور جدی حمایت کنند تا با اجرای قانون، خانوادهها و جوانان در برابر هجوم آسیبهای اجتماعی واکسینه شوند و آرامش و آسایش اجتماعی همچنان گرمابخش محافل خانوادههای ایرانی باشد.