وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
وزیر محترم آموزش و پرورش
ریاست محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی
با سلام؛
کوبه مرگ بیوقفه بر در زندگی جوانان این سرزمین میکوبد و صدای آن از هر گوشه ایران شنیده میشود. خودکشی دیگر به یک خانه محدود نیست؛ بلکه زنگی است که برای همه ما به صدا درآمده است.
ما، داوطلبان سامانه «طعم گیلاس»، باور داریم که خودکشی قابل پیشگیری است؛ پیشگیری از خودکشی مسئولیتی شهروندی است و به همبستگی و همکاری همهجانبه مردم، نهادهای دولتی و غیردولتی نیاز دارد. این وظیفه باید فارغ از هر دیدگاه سیاسی، جناحی یا امنیتی انجام شود. امروز، عوامل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بیش از مسائل روانی در بروز این بحران نقش دارند. هرچند مدیریت برخی چالشها، مانند فشارهای اقتصادی، به تغییرات بنیادین نیاز دارند، اما برخی دیگر با اقدامات فوری و برنامهریزی جامع در کوتاهمدت قابل مدیریتاند.
سامانه طعم گیلاس، بهعنوان نخستین و تنها خط بحران غیردولتی و مردمنهاد کشور، از سال ۱۴۰۰ با هدف پیشگیری از خودکشی و ارائه خدمات حمایتی به شهروندان فعالیت میکند. ما تاکنون به دهها هزار نفر در بحران کمک کردهایم و روزانه شاهد حجم وسیع درخواستهای کمک از سوی شهروندان هستیم؛ وظیفه خود میدانیم ضمن ارائه خدمات پیشگیرانه، صدای گروههای آسیبدیده را به جامعه و مسئولان برسانیم.
از شما میخواهیم آغازگر و حامی این کارزار ملی باشید. ما، داوطلبان سامانه طعم گیلاس، سهم خود را در پیشگیری از خودکشی ادا میکنیم و بدینوسیله و در قالب این کارزار از تمامی شهروندان، مسئولان، مدیران، وزرا، نمایندگان مجلس و هر شخصی که در هر نقطهای از جهان خود را متعلق به ایران عزیز میداند دعوت میکنیم تا سهم خودش را در پیشگیری از خودکشی مشخص کرده و از اقدامات عملی که میتواند در این رابطه انجام دهد سخن بگوید؛ همچنین حداقل یک فرد دیگر را برای پیوستن به این کارزار ملی دعوت کند.
در همین راستا با توجه به نقش کلیدی مسئولان و تجربه ما از نکات کلیدی پیشگیری از خودکشی در کشور، ما از آنها میپرسیم:
• جناب آقای محمدرضا ظفرقندی، وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای کاهش دسترسی آسان به ابزارهای خودکشی، مانند قرص برنج بهعنوان پرتکرارترین واژه جستجو شده در رابطه با خودکشی در کشور، چه اقداماتی انجام دادهاید؟ سهم شما در این زمینه چیست؟
• جناب آقای علیرضا کاظمی، وزیر محترم آموزش و پرورش، در زمینه کاهش فشارهای تحصیلی و بویژه فشار روانی ناشی از کنکور بهعنوان یکی از عوامل کلیدی زمینهساز بحران و مدیریت خودجرحی در دانشآموزان بهعنوان یکی از مشکلات شایع کنونی در این سنین، چه اقداماتی انجام دادهاید و سهم شما در این زمینه چیست؟
• جناب آقای حسین علی شهریاری، ریاست محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، برای قانونگذاری در راستای کاهش خشونت خانگی نسبت به دختران زیر ۱۸ سال با اشکال فرهنگی گوناگون چه برنامهای دارید و سهم شما در این زمینه چیست؟
در پایان، نیاز میدانیم یادآور شویم که هدف این کارزار ایجاد آگاهی، ارتقای همبستگی ملی و جلب مشارکت عمومی و نهادی برای کاهش نرخ خودکشی در کشور است؛ ما بر این باوریم که با هم میتوانیم زندگیهای بسیاری از هموطنانمان را نجات دهیم.
مشتاقانه منتظر حمایت و همراهی همگی شهروندان هستیم.
سامانه طعم گیلاس
چند مسیر پیشنهادی برای حمایت از سامانه طعم گیلاس در جهت توسعه ارائه خدمات به شهروندان در بحران و مدیریت چالشهای موجود در ادامه عنوان شده:
۱. داوطلب شدن در سامانه طعم گیلاس: دریافت آموزش رایگان و حمایت از شهروندان در بحران با مشارکت سه ساعت در هفته به شکل آنلاین.
۲. حمایت مالی: تأمین منابع مالی موردنیاز برای بودجه سال ۱۴۰۴ سامانه و توسعه خدمات پیشگیرانه.
۳. آگاهیرسانی: انتشار پیامهای کارزار در شبکههای اجتماعی.
رونوشت:
- ریاست محترم جمهور
- ریاست محترم قوه قضائیه
- ریاست محترم مجلس شورای اسلامی