جناب آقای دکتر پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم؛
به استحضار میرساند، جنوب کرمان شامل هشت شهرستان: رودبار جنوب، کهنوج، جازموریان، جیرفت، قلعه گنج، فاریاب، منوجان و عنبرآباد، دارای مسائل و مشکلات انباشته شده زیادی میباشد که مهمترین آنها به طور مختصر بیان میگردد.
۱. استقلال جنوب کرمان در قالب استان جدید، در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی با این طرح موافقت گردید و ایشان در سفرشان به استان کرمان، در جمع مردم جنوب کرمان این خبر را اعلام کردند. استقلال جنوب کرمان باعث توزیع متناسب و عدالتمندانه بودجه و امکانات و همچنین باعث دسترسی بهتر و سریعتر مردم به مرکز استان با توجه به گستردگی جغرافیایی استان کرمان خواهد شد.
۲. به سرانجام رساندن پروژه منطقه ویژه اقتصادی جازموریان، طرح اقتصادی بزرگی که باعث جهش اقتصادی در جنوب کرمان و مناطق همجوار میشود، اما متأسفانه با اینکه حدود ۲۰ سال از تصویب آن میگذرد، هنوز وارد فاز اجرایی نشده است. میزان بیکاری و مهاجرت در جنوب کرمان با وجود ظرفیتهای بزرگ اقتصادی بالاست، بخصوص مهاجرت به استانهای همجوار، چون هرمزگان و یزد و رویآوری جوانان به مشاغل کاذبی چون قاچاق سوخت که بعضاً شاهد آن هستیم. هرچند وقت یکبار فرد یا افرادی در آتش قاچاق سوخت جان خود را از دست میدهند. به سرانجام رساندن این پروژه میتواند پایانی باشد بر مهاجرت و بیکاری مردم و در آتش سوختن جوانان در آتش قاچاق سوخت. با راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی جازموریان دیگر محصولات کشاورزی مردم به وسیله دلالان ارزان خریداری نمیشود و میتوان با تبدیل، فرآوری و بستهبندی به تمام نقاط جهان با قیمت مناسب ارسال گردد و این باعث توسعه و پیشرفت جنوب کرمان خواهد شد.
۳. تجهیز بیمارستانهای موجود به امکانات مورد نیاز درمانی و ایجاد بیمارستانهای تخصصی مانند بیمارستان قلب و... در جنوب کرمان. متأسفانه مردم جنوب کرمان به خاطر نبود بیمارستانهای تخصصی و امکانات و تجهیزات درمانی، برای درمان در فصل گرما و سرما راهی مرکز استان و یا استانهای همجوار میشوند و بعضاً شاهد آن هستیم که بیماران خاص مانند تصادفیها به خاطر نبود بیمارستان مجهز در مسیر انتقال به مرکز استان یا استانهای همجوار جان خود را از دست میدهند. با کمی تحقیق متوجه چادرهای مسافرتی مردم جنوب کرمان در اطراف بیمارستانهای مرکز استان خواهید شد و این زیبنده مردم ما نیست آقای رئیسجمهور. (بهترین مکان برای ایجاد بیمارستانهای تخصصی از نظر جغرافیایی و نزدیکی بعد مسافت هر هشت شهرستان، شهرستان کهنوج میباشد. نزدیکی و دسترسی یکسان همه شهرستانها از بعد جغرافیایی مهم میباشد، زیرا زمان برای بسیاری از بیماران مانند بیماران قلبی، تصادفی و.... خیلی مهم میباشد. مردم خیلی از روستاها و شهرها باید مسافت چند شهر را طی کنند و به کهنوج برسند، مانند شهر رمشک، نودژ و جازموریان و این اهمیت شهرستان کهنوج را از لحاظ جغرافیایی برای ساخت بیمارستانهای تخصصی نشان میدهد.)
۴. سامان دادن به راههای ارتباطی بینشهری و بین استانی در جنوب کرمان. خیلی از مسیرهای جادهای بینشهری و بیناستانی، مانند جاده کرمان به سیستان و بلوچستان، نه از لحاظ عرض (تکباند هستند) و نه از لحاظ ایمن بودن مناسب نیست و اکثراً شاهد میزان بالای تصادف و مرگ و میر مردم هستیم. نظارت جدی بر پیمانکارانی که این جادهها را میسازند لازم است تا شاهد آن نباشیم که جادهها بیکیفیت ساخته شده و بعد از مدتی تخریب شوند.
۵. نجات و احیای تالاب بینالمللی جازموریان، تالاب بزرگی که میزان حوزه آبریز آن تقریباً دو برابر دریاچه ارومیه است و زمانی انبار علوفه ایران بوده، اما اکنون به دلیل رها نشدن حقابه زیست محیطی از سدهای بالادست، از جمله جیرفت و بافت، خشک شده و منشا ۲۵ درصد ریزگردهای کشور میباشد و همچنین باعث کاهش سطح آب چاهها و در ادامه باعث نابودی کشاورزی در جنوب کرمان، یکی از قطبهای اقتصاد کشاورزی کشور میشود. احیا نشدن تالاب بینالمللی جازموریان عواقب جبرانناپذیر زیست محیطی و اقتصادی را برای استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و... خواهد داشت. تالاب جازموریان مادر حیات جنوب کرمان و بخشهایی از سیستان و بلوچستان است.
خواسته مردم این است که حقابه زیست محیطی تالاب بینالمللی جازموریان از سدهای بالادست با حضور متخصصین این حوزه و مسئولین سیاسی استان و کشور تعیین و مسئولین مربوطه موظف به رهاسازی حقابه در تمام فصول گردند.
با خشک شدن تالاب بینالمللی جازموریان، شاهد ایجاد خوزستانی دیگر در جنوب کرمان خواهیم بود. آقای رئیسجمهور، این زنگ خطر را باید جدی گرفت.
۶. نبود سیستم حمل و نقل درونشهری در بسیاری از شهرهای جنوب کرمان مانند رودبار جنوب، قلعه گنج، فاریاب، جازموریان و... با توجه به بالا بودن هزینههای جابجایی و نبود سیستم حمل و نقل عمومی، جابجایی مردم در درون شهرها و از روستاها به شهرها به سختی انجام میگیرد. با تخصیص خط واحد و تاکسی درونشهری برای مراکز شهرها و همچنین خط واحد برای جابجایی مردم از روستاها به شهرها، رفت و آمد مردم به شهرها و درون شهرها، آسانتر و کمهزینهتر خواهد شد. شاهد آن هستیم که سفر یک خانواده روستایی به شهر و انجام امورشان به سختی انجام میشود و مردم در رنج و عذاب هستند.
۷. حل مشکلات تسهیلات بانکی مردم جنوب کرمان. متأسفانه در این مناطق برای دریافت تسهیلات بانکی، بانکهای طرف قرارداد برای وامهای خرد، از جمله وامهای ازدواج، اشتغالزایی و... شاهد دریافت بیش از یک ضامن هستیم (آن هم کارمند) و بسیاری از مردم به دلیل نداشتن تضامین قادر به دریافت تسهیلات نیستند و این مشکل به بازتولید چرخههایی مانند فقر و محرومیت کمک خواهد کرد. با یک نظارت جدی این مشکل حل خواهد شد و به حل مشکلات دیگر منطقه نیز کمک خواهد کرد. همچنین با توجه به مشکلات پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی در چند سال گذشته و خسارتهای طبیعی گسترده، مانند طوفان، سیل و سرما، بخشیدگی سود وامهای کشاورزی در چند سال اخیر در جنوب کرمان، کمک بزرگی به قشر کشاورز این مناطق خواهد کرد.
۸. تجهیز نبودن بسیاری از مدارس به امکانات اولیه. متأسفانه خیلی از مدارس جنوب کرمان از امکانات اولیه، از جمله لوازم آموزشی و تربیتی، وسایل سرمایشی و گرمایشی بیبهرهاند و حتی مدارس بدون ساختمان فیزیکی نیز در جنوب کرمان داریم. در حق بسیاری از دانشآموزان این مناطق، به دلایلی مانند نبود امکاناتی که ذکر شد، اجحاف میشود و شاهد آن هستیم که با چه رنجها و سختیهایی آموزش در بسیاری از مدارس جنوب کرمان انجام میشود. با توجه به اینکه آموزش یکی از پایههای اساسی کشور در تمام عرصههاست، از شما تقاضا میشود پایانی بر این همه مشکلات در این عرصه داده شود. لازم به ذکر است که میزان سختی کار در مدارس این مناطق بالاست و حقوق معلمان پایین میباشد. افزایش حقوق معلمان گوشهای از مشکلات این آیندهسازان ایران را حل خواهد کرد.
مشکل دیگری که در عرصه آموزش باید حل گردد، حل مشکل توزیع نشدن شیر رایگان، که توزیع نشدن آن باعث مشکلات فراوانی در وضعیت جسمانی و روحی دانشآموزان مناطق محروم میشود.
و لزوم ایجاد دانشگاه دولتی در یکی از شش شهرستان: رودبار جنوب، کهنوج، قلعه گنج، منوجان و فاریاب وجود دارد.
۹. راهاندازی خط راهآهن در جنوب کرمان و وصل کردن جنوب کرمان به راهآهن سراسری کشور. با توجه به اینکه راه یکی از ابزارهای پیشرفت و توسعه هر منطقهای میباشد و با توجه به ظرفیتهای اقتصادی جنوب کرمان، مانند کشاورزی و معادن، ضرورت وجود راهآهن در جنوب کرمان وجود دارد.
۱۰. کاهش قیمت محصولات کشاورزی. سالهاست شاهد آن هستیم که دسترنج مردم کشاورز جنوب کرمان به دلیل کاهش قیمت محصولات، در زمین کشاورزی یا کف خیابان بر زمین میماند و یا سود عمده فروش محصولات کشاورزی به دلیل نبود نظارت بر قیمتها به جیب دلالها میرود و این مسئله به بازتولید چرخه محرومیت کمک خواهد کرد. با یک برنامهریزی و نظارت دقیق، کشاورز صاحب واقعی سود دسترنج خود خواهد بود.
مسائل و مشکلات ذکر شده از مهمترین مسائل و مشکلات شهرستانهای جنوبی کرمان میباشد که حل هریک از آنها میتواند گام بزرگی برای کمک به آسایش و آرامش زندگی مردم و همچنین کمک به توسعه و پیشرفت جنوب کرمان باشد.
لذا مردم از شما بهعنوان رئیسجمهور انتظار دارند تا حل این مسائل و مشکلات را در دستور کار ویژه دولت خود قرار داده تا موجبات توسعه و پیشرفت جنوب کرمان و رضایت مردم گردند.
با تشکر
رونوشت:
- دفتر مقام معظم رهبری
- ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
- ریاست محترم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی
- مدیر محترم شبکههای تلویزیونی و رسانهها جهت تولید فیلم، مستند و خبر