به نام خدا
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام؛
به استحضار میرساند شوربختانه در ساعات پایانی روز ۱۴ بهمن ۱۴۰۳، خودروی حامل آقای آرمان امیدی، نوجوان خوانندهای که یک ملت از او در برنامه عصر جدید شبکه ۳ خاطره دارد، دچار تصادف شدیدی در محور اهواز به مسجدسلیمان شد. خواهر و شوهرخواهر جوانش فوت نموده و خودش نیز به کما رفت و هماکنون در وضعیت بدی قرار دارد که از خداوند برای سلامتیاش دست به دعا برداشتهایم.
بیتردید جان باختن جمعیت جوان و نوجوان از مردم کشورمان در تضاد با سیاستهای جوانسازی و افزایش جمعیت است، زیرا حفظ جمعیت جوان و مولد هم بخشی از این سیاست است. اما گزارشها نشان میدهد که ۷۰ درصد جانباختگان ناشی از حوادث رانندگی ۲۰ تا ۵۰ سال سن داشتهاند و این آمار تأملبرانگیز گواهی میدهد که هر سال شمار بسیاری از جمعیت جوان کشور، خصوصاً در جادههای خوزستان، به راحتی قربانی حوادث رانندگی میشوند.
این مطالب بهانهای بود که درد مزمن مردمانی مظلوم را یادآور شویم. اهالی شهرهای مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و تمام مسافرانی که از مسیر بازفت به استان چهارمحال و بختیاری سفر میکنند، با جادهای به غایت پرخطر در محور اهواز - مسجدسلیمان موسوم به جاده مرگ روبهرو هستند.
چه بسا جوانان و آیندهسازانی که در این جاده پرپر شدند و چه مادران، پدران و کودکانی که داغ عزیزانشان بر دل نشسته و در حسرت دیدارشان تا قیامت در انتظارند.
در رابطه با پروژه ایمنسازی جاده مورد بحث موارد زیر ایفاد میگردد:
الف) اجرای پروژه احداث جاده محور ملاثانی به سمت مسجدسلیمان که طول آن حدود ۹۰ کیلومتر و بخشی از آن به طول ۴۳ کیلومتر به صورت چهارخطه است، بسیار *با کندی مواجه میباشد*.
مسیرهای چهارخطه بشرح زیر است:
۱- مسیر ملاثانی تا شهر جدید رامین به طول ۱۰ کیلومتر،
۲- سهراهی نفت سفید تا آب گنجی به طول ۱۰ کیلومتر،
۳- آب گنجی تا درب خزینه به طول ۸ کیلومتر،
۴- سهراهی گاوسوار تا روستای آبگاه به طول ۴ کیلومتر
۵- دوراهی لالی به سمت مسجدسلیمان به طول ۱.۵ کیلومتر
ب) طبق اظهارنظر معاون محترم مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان (آقای مهندس بهرامی) در تاریخ شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ (مندرج در رسانههای رسمی):
جمع کل قراردادهای فعال در این محور افزون بر ۵۰۰ میلیارد تومان است و عملیات چهارخطه کردن این محور از مسیر ملاثانی به مسجدسلیمان در قالب پنج قطعه، به طول ۳۴ کیلومتر توسط پیمانکاران در حال اجرا میباشد که در صورت تخصیص به موقع اعتبارات تا دو سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
ج) پرواضح است که ذکر عبارت فوق که شرط تکمیل طرح در دو سال آینده را به تخصیص اعتبارات پیوند زده، نشان از وجود چالش در این زمینه است.
همین مسئله تاکنون باعث شده که عمر این پروژه اجرایی (بدون احتساب مرحله مطالعاتی و اخذ مجوزهای محیطزیستی و غیره) حداقل ۸ سال با پیشرفت پروژه بسیار ناچیز باشد.
در واقع موضوع تخصیص بودجه، اتمام پروژه را در دو سال آینده نیز در هالهای از ابهام قرار میدهد.
جناب آقای رئیسجمهور،
این طرح از جمله موارد بسیار بسیار اولویتدار مطالبات مردم شهرهای فوقالذکر است، چرا که دیگر صبر به سرآمده و عدم تأمین این نیاز ابتدایی، دیگر به بحرانی جدی بدل شده است.
لذا از آن مقام محترم استدعا داریم در خصوص موارد زیر دستورات مقتضی مبذول فرمایید:
۱- تخصیص بودجه کافی، اطلاعرسانی و اطمینانبخشی به مردم و رفع نگرانی آنها در زمینه اختصاص بودجه کافی.
۲- ایجاد سامانه برای اعلام برنامه زمانبندی پروژههای مذکور و ارائه گزارشات ماهیانه پیشرفت پروژهها (جهت رؤیت عموم مردم، بخصوص قشر تحصیلکرده متخصص و توانا در تجزیه و تحلیل گزارشات پیشرفت پروژه) تا نظارت مستقیم مردم بر اجرای پروژه باعث آرامش ایشان و امید به آینده شود.
۳- اطلاعرسانی به مردم در خصوص مشکلات احتمالی در حین اجرا و اتخاذ تصمیمات بموقع برای رفع آنها در گزارشات ماهیانه پیشنهادی.
سپاس