جناب آقای دکتر محمدعلی زلفیگل
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
جناب آقای دکتر بابک نگاهداری
رئیس محترم مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
با سلام
میدانید که هر عضو هیئتعلمی که سابقهاش به سی سال میرسد دستکم از سی تا چهل میلیون حقوق دریافت میکند. با این مبلغ میتوان حقوق سه استادیار جوان را پرداخت کرد و کارآمدی گروههای دانشگاهی را افزایش داد. مادههای نوپدید ۹۶ و ۹۷ آییننامه استخدامی اجازه میدهد افراد، بعد از سی سال خدمت نیز، حتی تا هفتادوششسالگی بازنشسته نشوند.
ما از وزارت علوم میخواهیم این مواد را لغو کند تا دانشیاران و استادانی که ثمر خویش را بخشیدهاند و همه میدانند دیگر نشاط و کارآمدی پیشین را ندارند بازنشسته شوند و امکان بهکارگیری فارغالتحصیلان شایسته دانشگاهها و رفع معضل بیکاری آنها فراهم شود.
پیداست که استادان شاخص و موثر میتوانند پس از بازنشستگی هم، برای طرحهای علمی و درسهای مورد نیاز، مهمان دانشگاهها باشند، چنانکه اکنون نیز از این امکان استفاده میشود.
در ایران ۱۸۰ دانشگاه دولتی و تعداد بیشتری دانشگاه غیردولتی و غیرانتفاعی داریم و در یکایک گروههای این دانشگاهها استادانی هستند که سنوات خدمتشان از سی گذشته باشد و برخلاف عرف جهانی، هنوز مشغول کار باشند. فقط با بازنشستگی این اعضای هیئتعلمی از دانشگاههای دولتی، در هر رشتهای، امکان مالی جذب بیشتر از ۵۰۰ عضو هیئتعلمی فراهم میشود.
میدانید که اکنون در هر نوبت جذب هیئتعلمی، دانشگاهها برای هر رشتهای حدود ده جای خالی دارند و هزاران متقاضی که نخبهترینهایشان هم سالها برای مصاحبه هیچ دانشگاهی دعوت نمیشوند و داستانش مفصل است.
با ترتیب گفتهشده، هم از بار مالی وزارت علوم کاسته خواهد شد، هم بخشی از نیروهای متخصص به کار گرفته میشوند و از مهاجرت روزافزون نخبگان کاسته میشود و هم فواید علمی آن به دانشگاهها و دانشجویان و رشد علمی کشور خواهد رسید.
امیدواریم با پذیرش و اجراییشدن این طرح، شاهد رشد و شکوفایی جامعه علمی و دانشگاهی و بهرهگیری از نیروی کار و اندیشه فارغالتحصیلان و نخبگان جوان باشیم.
با تشکر