جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
مدتی پیش طرحی تحت عنوان «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که علاوه بر ایجاد واهمه در میان مردم، بهنوعی به حس بیاعتمادی میان اقشار مختلف جامعه و نمایندگان خودشان دامن زد؛ زیرا نحوه برگزاری جلسه علنی ششم مرداد ۱۴۰۰ و رای مثبت ۱۲۱ تن از نمایندگان به بررسی این مقوله در کمیسیون تخصصی و عدم طرح آن در صحن علنی مجلس، این تصور را به وجود آورد که قرار است لحن مجلس شورای اسلامی با عموم جامعه درباره این مسئله با اصل صداقت و شفافیت تعارض داشته باشد.
حالا و پس از گذشت ۷۴ روز از آن جلسه و با وجود بیش از یک میلیون امضا و درخواست رسمی هموطنان ایرانی برای لغو بررسی این طرح، تا این لحظه، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بدون توجه به خواسته مستقیم مردم، در روز یکشنبه هفدهم مهرماه اولین جلسه کمیسیون تخصصی بررسی طرح صیانت را برگزار کردند. در خلال اخبار رسانهای منتشرشده از این رویداد، جناب آقای مهرداد ویس کرمی، دبیر این کمیسیون مشترک طی اظهار نظری اذعان داشتند که به دلیل چالشیتر و تخصصیتر بودن مذاکرات در کمیسیونهای تخصصی و امکان خستهکننده بودن آن برای مردم، این جلسات پخش زنده نخواهند داشت و صورت این جلسات پس از حذف موارد زائد در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. این نقلقول از چند جهت عجیب و سوالبرانگیز است.
اول از همه اینکه برگزاری چنین جلساتی پشت درهای بسته تفسیر، تحریف و تقطیع آرا را ممکن خواهد کرد که این موارد میتوانند مصداقی باشد برای عبارت «موارد زائد»؛ زیرا موارد زائد معمولا تعریف مشخصی ندارند و هر سخنی میتواند با هر متر و معیاری زائد محسوب شود.
دوم اینکه این بیانات نشان میدهد برخی مسئولان هنوز حساسیت این مسئله را در میان عموم جامعه به درستی درک نکردهاند. کما اینکه از زمان قوت گرفتن شایعه اجرای این طرح، تصویب بررسی آن در کمیسیون تخصصی و اتفاقات مربوطه تا همین امروز، خواب از پلک اقشار زیادی از مردم این سرزمین، مخصوصا صاحبان استارتاپها و کسبوکارهای اینترنتی که به شکل عجیبی حمایت از آنها یکی از اهداف مهم این طرح در نظر گرفته میشد ربوده است.
سوم اینکه این اظهارنظر نوعی بیتوجهی به درک و فهم مردم این جامعه است. توجیه عدم شفافیت مذاکرات با استدلالهایی نظیر تخصصی بودن و خارج از فهم عامه قرار داشتن آنها عملی است ناپسند و غیراخلاقی که مجلس شورای اسلامی نسبت به جامعهای که از بسترش رشد کرده و در دامنش پرورش یافته، روا داشته است و امیدواریم تا با پخش مستقیم مذاکرات بر این تعابیر مهر تایید زده نشود.
چهار هم الوعده وفا. همان طور که شخص شما در رسانههای مختلف اعلام کردید که تمامی مذاکرات مربوط به طرح صیانت به صورت علنی پخش خواهد شد و تصمیمگیری برخلاف میل تمامی آحاد جامعه، پشت درهای بسته صورت نخواهد گرفت، این انتظار از جنابعالی میرود تا به قول خود عمل کرده و همان طور که در سالهای نه چندان دور راه حل مشکلات جامعه را در این شعار خلاصه میکردید که «به عمل کار برآید به سخندانی نیست»، از حوزه شعار و وعده فاصله گرفته و به مطالبه این مردم نسبت به حق طبیعیشان پاسخی در خور و شایسته دهید و به عنوان ریاست مجلس شورای اسلامی از اختیارات خود برای پخش زنده تمامی جلسات و مذاکرات کمیسیون تخصصی بررسی صیانت از فضای مجازی استفاده نمایید.
با تشکر