⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ اعتراض به فعالیت‌های معدنی در منطقه حفاظت‌شده ساریگل
◻️ درخواست پایان خشونت علیه کادر درمان
◻️ درخواست توجه آموزش و پرورش به سرویس رفت و آمد مدارس روستایی و جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان

درخواست رسیدگی به مطالبات مدرسان حق‌التدریس

#مطالبات_مدرسان_حق_التدریس

درخواست رسیدگی به مطالبات مدرسان حق‌التدریس

جناب آقای دکتر زلفی‌گل
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

با سلام و احترام
همان گونه که مستحضرید، اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور بالغ بر سه دهه است که بار آموزش را با کمترین حقوق و مزایا بر دوش می‌کشند و هیچ متولی و مرجع نظارتی برای رسیدگی به مشکلات این قشر فرهیخته در کشور تعریف نشده است. داشتن بیمه از بدیهی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق هر شهروند است و اولین وظیفه کارفرماست، اما اغلب دانشگاه‌ها از آن استنکاف می‌کنند و فقط دانشگاه آزاد این مهم را تا حدی رعایت می‌کند.
طبق قوانین مالیاتی افرادی با درآمد زیر ۳۶ میلیون تومان در سال معاف از مالیات هستند اما اساتید حق‌التدریس متاسفانه با اینکه بعضا در سال سه میلیون تومان هم درآمد ندارند، مورد اجحاف و بی‌مهری قرار می‌گیرند و هر ترم مالیات اجباری از حقوق بسیار ناچیزشان کسر می‌شود و هیچ مرجعی نیز مسئولیت آن را عهده‌دار نمی‌شود. 
میزان حق‌الزحمه اساتید بسیار ناچیز است و هیچ تناسبی با رشد نرخ تورم و سایر دستمزدها ندارد و پس از حداقل یک سال تاخیر به‌صورت اقساط و... پرداخت می‌شود.
به‌بهانه کرونا و مجازی شدن آموزش، دانشگاه‌ها از سر و ته کیفیت کاسته و عذر بسیاری را خواستند، صدها دانشجو را سر یک کلاس مجازی نشانده و به اسم تدریس فقط رفع مسئولیت می‌کنند. کلاسی که حتی استاد فرصت حضورغیاب و رفع اشکال را ندارد. به‌جای اینکه تعداد دانشجویان در هر کلاس کم و تعداد اساتید افزوده شود تا کیفیت تدریس این همه تنزل نداشته باشد، راه برعکس اما مقرون‌به‌صرفه در پیش گرفته شده است.
نهایتا بعد از سال‌ها تدریس هیچ حق اولویتی در جذب برای ایشان تمهید نشده و مثل هزاران فارغ‌التحصیل دیگر همه‌ساله در آزمون‌های استخدامی و فراخوان‌های جذب شرکت می‌کنند. اغلب این عزیزان در آرزوی استخدام حتی دچار کبر سن شده و برای همیشه شانس استخدام را از دست داده‌اند.
برای افزایش دستمزدها برای تمامی مشاغل، بخشنامه‌ها و مکانیسم‌هایی تعریف شده است، اما متاسفانه اساتید حق‌التدریس حمایت قانونی مشابهی ندارند و افزایش حقوقی برای این مدرسان لحاظ نمی‌شود. متوسط مبلغ در نظر گرفته شده برای یک ساعت تدریس، ۸ الی ۱۴ هزار تومان بوده که نسبت به هر دانشگاه‎ متغیر است. همچنین پرداخت مطالبات اساتید نیز با تاخیر انجام می‌شود و یک استاد در برخی مواقع پس از پایان دوره تدریس باید حدود دو سال منتظر پرداخت مطالباتش باشد. با توجه به کسر مالیات از حقوق ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومانی اساتید حق‎التدریس، از این میزان حق‌الزحمه نیز تنها ۶۰ الی ۷۰ درصد آن پرداخت می‌شود و زمان وصول مابقی آن مشخص نیست.
اساتید حق‌‎التدریس حتی یک روز هم سابقه بیمه پایه و عمر را نداشته و تا آخر عمر از مزایای بازنشستگی محرومند؛ هیچ قراردادی با این اساتید در دانشگاه بسته نشده و در صورت عقد قرارداد نیز حتی یک نسخه از آن در اختیار استاد حق‎التدریس قرار داده نمی‌شود. مدت و مبلغ در این قراردادها مشخص نبوده و یک استاد حق‌التدریس هیچ اطلاعی از اینکه ترم بعد نیز تدریس خواهد کرد یا نه ندارد.
حتی دانشجویان امکان استفاده از تسهیلات بانکی را دارند اما اساتید حق‌التدریس این امتیاز را نیز ندارند. با وجود اینکه ۶۰ درصد فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه‌ها توسط اساتید حق‎‌التدریس انجام می‌شود، این اساتید از ابتدایی‌ترین حقوق صنفی و شهروندی محروم هستند.
اساتید حق‌التدریس به دو دسته فاقد شغل و دارای شغل تقسیم می‌شوند؛ دسته اول اساتیدی هستند که به جز تدریس در دانشگاه، شغلی دیگری ندارند اما تدریس برای دسته دوم به عنوان شغل دومی محسوب می‌شود که میزان دریافتی و حق‎الزحمه از محل این شغل برایشان مهم نیست و عمده این افراد را کارمندان ارگان‌های دولتی تشکیل می‌دهند. هیچ تفاوتی از نظر پرداخت مالیات توسط این دو دسته اساتید وجود ندارد و با هر دو قشر یکسان برخورد می‌شود. این در حالی است که برخی افراد با وجود داشتن چندین شغل برای بهره‌مندی از مزایای استادی وارد دانشگاه شده‌اند و با این کار حق اساتید حق‌التدریس را که به این کار به چشم شغل نگاه می‌کنند، تضییع می‌کنند. انتظار داریم توجه بیشتری به این مسئله شود.
نداشتن هیچگونه حق پژوهانه‌ای از سوی دانشگاه‌ها و یا به مقدار خیلی کم به نسبت اعضای هیئت‌علمی جای بسی گلایه دارد، زیرا بسیاری از اساتید حق‌التدریس از سطح علمی بسیار خوبی برخوردار بوده و به دنبال تحقیق و پژوهش هستند و نداشتن امکانات لازم برای انجام کارهای پژوهشی، خود به مشکلات این طیف از اساتید می‌افزاید. به‌نوعی می‌توان گفت این کار دانشگاه‌ها باعث کاهش سطح علمی در دانشگاه‌ها می‌شود.
خواهشمندیم جهت احقاق حقوق این قشر فرهیخته و ارزشمند دستورات لازم را مبذول فرمایید.

با تشکر

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 6279 نفر

  • سید حسن حسینی

  • مرجان جعفری روشن

  • مریم توفیقی

  • ملیکا مجدی

  • گلاره امیری زاده

  • محدثه خورشیدی

  • طاهره قادری

  • محمد جواد سهیلی

  • سمیرا شامی

  • سمیرا احسانی‌پور

  • نگین قاسمی مندی

  • مهری هنری کلاته

  • وحید بحرینی ویجویه

  • هادی کرمی

  • طیبه موسی پور

  • زهرا گنجی

  • محمد رضا دوستی

  • عبداله رحیمی

  • Maryam Rastegar

  • مهدی رضائی زاده

  • سعید شاه حسینی تازیک

  • اسما سیدیان

  • مرجان تقی پور

  • بی تا هادیانی

  • روجا پورفرج بیگ زاده

  • مهناز ابدی

  • سارا دولت‌آبادی

  • آسیه صفامنش

  • رامین عباسی

  • مریم عرب زاده

بحث و گفتگو

فرشته .... : سلام من خودم استاد دانشگاه هستم به جای حرف زدن عمل کنین لطفاً/در مورد ما خیلی ظلم واقع شده من خودم رسماً از مهر نمی‌خوام تدریس کنم چون هیچ شوقی برای درس دادن ندارم وقتی حتی کرایه ماشینم رو هم باید از جیبم بزارم من دو سال پیش دانشگاه شوکت مدارکمم رو بردم برای حق التدریس بعد از مصاحبه که پیگیر شدم گفتن مدرک ارشدت از دانشگاه آزاد هست با وجود این که نفر دوم دانشگاهم بودم همون سال خانمی رو استخدام کردن که هیچ تجربه کاری نداشت و دانشجوهاش به من مراجعه میکردن که استادمون سر کلاس به ما عملی یاد نمی‌ده واقعا متاسفم برای این نوع داوری و هیچوقت حاضر نیستم در این مراکز کار کنم چون حقوقم رعایت نمیشه 🥺😢😢
💬 پاسخ
محسن عمادی الله یاری : همه کارزارهای فعال مربوط به اساتید حق التدریس ❌ https://www.karzar.net/59997 ❌ https://www.karzar.net/81190 ❌ https://www.karzar.net/65266 ❌ https://www.karzar.net/55785 ❌ https://www.karzar.net/44279 ❌ https://www.karzar.net/55559
💬 پاسخ
حسین محمدی : باسلام و احترام با توجه برف شدید در مناطقی چون کوهرنگ و همچنین زلزله لطفا با رای دادن به کارزار مربوط کمک کنید کنکور ارشد در زمان اصلی(اردیبهشت ماه) برگزار شود. https://www.karzar.net/53393 صمیمانه از محبت شما سروران گرامی کمال تشکر را دارم
💬 پاسخ
محسن عمادی الله یاری : سلام همکاران محترم لطفا 1- کارزارهای دیگر در مورد استادان حق التدریس را هم امضا کنید. برای این کار می تونید در سایت کارزار کلمه ی "حق االتدریس" را جستجو کنید. 2- حتما حتما لینک کارزارها را برای همکاران دیگر بفرستید.
💬 پاسخ
زهرا کیانی : https://www.karzar.net/33302 لطفا این کارزار را هم حمایت کنید
💬 پاسخ
محسن عمادی الله یاری : وضعیت استادان حق التدریس دانشگاه فنی و حرفه ای با 181 شعبه (دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه ای) در کل کشور در سال 1400 و 1401: - حدود 18 هزار استاد حق التدریس، تقریبا برابر با 93 درصد از کل مدرسان این دانشگاه، - بدون بیمه، - بدون سنوات، عیدی، پاداش، اضافه کاری، بن و حق مسکن و... - بدون کوچکترین امنیت شغلی، - محدودیت 16 ساعت (یک روز و نیم) تدریس در طول هفته در تمام شعبه های این دانشگاه، - پرداخت حقوق: حدودا هر 6 ماه یک بار، - افزایش حقوق: حدودا هر 5 سال یک بار، - مبلغ دریافتی به ازای هر ساعت تدریس: با مدرک ارشد و تدریس درس عملی حدود 18 هزار تومان با مدرک ارشد و تدریس درس تئوری حدود 28 هزار تومان با مدرک دکتری تخصصی و تدریس درس عملی حدود 27 هزار تومان با مدرک دکتری تخصصی و تدریس درس تئوری حدود 40 هزار تومان - کسر 10 درصد مالیات از هر مقدار دریافتی بدون در نظر گرفتن سقف معافیت مالیاتی
💬 پاسخ
استادان حق التدریس دانشگاه فنی و حرفه ای : استاد حق التدریس دانشگاه فنی و حرفه ای که پی گیر مطالبات استادان حق التدریس بودند، توسط رییس دانشگاه آقای عرفان خسرویان، در 21 شهریور 1401 اخراج شدند!
💬 پاسخ
محسن عمادی الله یاری : ‏- نسبت استاندارد دانشجو به استاد = ۱۸ - برنامه ششم، برای سال 1400 = ۲۰ - دانشگاه فنی و حرفه ای طبق آمار سایت = ۱۵۲ - تعداد استاد حق التدریس = حدود ۱۸ هزار، تقریبا ۹۳ درصد مدرسان - اعلام نیاز در فراخوان جذب هیات علمی مرداد 1401= فقط ۳۴ نفر
💬 پاسخ
نسرین سالاری : سلام من به عنوان کسی که زمان دانشجویی حق التدریس دانشگاه بودم بعد از دفاعم زیر بار این ظلم نرفتم و اومدم بیرون. در خونه خودم بشینم مقرون به صرفه تر هست که هزینه کرایه راه و کیف و کفش و لباس رفتن به امر تدریس رو بپردازم. تا زمانی که خود حق التدریسی های عزیز خودشون اجازه ندهند بهشون ظلم بشه هیچ دانشگاه و موسسه ای هم از آنها سواستفاده نخواهد کرد. با تمام احترامی که برای شما عزیزان قایل هستم این کارزار را امضا نمیکنم چون این راهش نیست. راهش استعفا هست. یعنی اندازه کامیون دار ها و معلمان آموزش و پرورش و کارگران هفت تپه و کارخانه جات ها هم نیستید که تحصن کنید دست بکشید از کار تا مطالباتتون بر حق تون رو بگیرید. این عشق به کار و امر تدریس نیست چون باعث میشید کسایی که نیاز به پولش دارند هم این وسط متضرر و سرخورده بشوند.
💬 پاسخ
مهر‌ان روزبهی : جا داره از عزیزانی که زحمت آماده سازی این متن رو کشیدن و درد مشترک هزاران مدرس حق التدرسی را بازگو کردن تشکر کنم و از همکاران عزیز و فرهیخته خودم تقاضا دارم حمایت کنید، این متن برای شخص خاصی نیست و حداقل همراهی ما که زمان زیادی هم نمیگیره تأیید سخنان و این کارزار هست، بنده ۱۰ سال تدریس دارم و تمامی این بی مهری ها رو توی چندین دانشگاهی که بودم دیدم، حتی پارکینگ مجزا برای کارکنان دانشگاه، دانشجویان عزیز، هیأت علمی های بزرگوار، مجزا گذاشتن و توی این مسأله که جز بدیهیات هست دستمون کوتاه باشه، قطعا مسیولین محترم و هیأت علمی های عزیز روزی همین مسیر ما رو طی کردن و سختی ها رو کشیدن، اما تعجب میکنم چطور یادشون رفته که جور و زجر و فشارها رو همه با هم و ما هم در کنار شما کشیدیم، من به نوبه خودم هزینه حمایت از طرح رو میدم که عزیزان بیشتری به این کارزار بپیوندند. باشد که امروز در کنارهم باشیم...
💬 پاسخ
رضا آهنگر : لطفا از کارزار «درخواست افزایش سرعت و کیفیت اینترنت کشور با شکستن انحصار مخابرات» حمایت کنید ✅ 🔸 لینک کارزار : (https://karzar.net/22440) لطفا 5 ثانیه وقت بذارید و امضا کنید ✍ حتما برای دوستان و آشنایان هم ارسال کنید 🙏 امضا کردنش ضرری نداره اما میتونه مفید باشه✌️ ‌بیشتر از 14,000 نفر از این کارزار حمایت کردن‼️ امضا بیشتر = پیگیری سریعتر = نتیجه بهتر🎯
💬 پاسخ
مهوش دریکوندی : با سلام لطفا در مورد حقوق دانشجویان دکتری و دوسال پیش تصویب شد توسط مجلس ولی اجرایی نشد بخاطر این وزارت علوم گفته بودجه ندارم رو هم پیگیری کنین .هر قشری حقوق داره از سرباز و دانشجویان کارشناسی پیراپزشکی و تربیت معلم ها ....حق یه دانشجوی دکتری س ک‌ حداقل حقوقی داشته باشه و با ارامش به درس و پژوهشش برسه
💬 پاسخ
رضا آهنگر : لطفا از کارزار «درخواست افزایش سرعت و کیفیت اینترنت کشور با شکستن انحصار مخابرات» حمایت کنید ✅ 🔸 لینک کارزار : (https://karzar.net/22440) لطفا 5 ثانیه وقت بذارید و امضا کنید ✍ حتما برای دوستان و آشنایان هم ارسال کنید 🙏 امضا کردنش ضرری نداره اما میتونه مفید باشه✌️ ‌بیشتر از 13,000 نفر از این کارزار حمایت کردن‼️ امضا بیشتر = پیگیری سریعتر = نتیجه بهتر🎯
💬 پاسخ
فرزانه کرکوندی اصفهانی : درود بر شما عزیزان. متن کارزار رو مطالعه کردم، و جا داره در خصوص پاراگراف های آخر عرض کنم همه عزیزانی که به صورت حق التدریس فعالیت میکنن بابت عشقی که به این کار دارند در این مسیر هستند، حتی آنهایی که جایی بجز حق التدریسی هم شاغل و البته کارمند هستن. و برای همه ما این آشکار هست که حق التدریسان هیچ گونه مزیت و امتیازی ندارند ( همانطور که در کارزار هم اشاره شده) بنابراین من شرایط خودم رو عرض میکنم که ممکن است شرایط خیلی از دوستان هم باشد. من کارمند(شرکت خصوصی) هستم اما تدریس رو دوست دارم و اگر در این شغل تدریس فعالیت (به صورت استخدامی) داشتم هیچوقت کارمند نبودم. بنابراین خواهشمندم پاراگراف های آخر رو اصلاح کنید، چرا که اساتید حق التدریس از سر خوشی تدریس نمیکنن و عاشق این کار هستند، چرا که همه اشون آگاه و مطلع هستند که درآمدشون بعد از ماه‌ها پرداخت میشه و ساعاتی که وقت می‌گذارند باارزش تر از حقوقی است که میگرند. ولی بابت عشق و علاقه ای که به این کار دارند ادامه می‌دهند. امیدوارم در نوشتن متن کارزار این موضوع رو در نظر بگیرید... یا حق
💬 پاسخ
یداله رشنو : سلام به داداین قشرمظلوم برسید
💬 پاسخ
رضا خبازها : درود چشم ولی اصلش این است که نباید کسی مفت و حق‌التدریس با امیدهای واهی در دانشگاه درس بدهد. حقوق دانشجویی حق‌التدریس را چه سه سال طول بکشد بدهند چه الان بدهند چه اصلا ندهند! اگر کسی برایشان مفت کار نکند و نگذارد استثمارش کنند، مجبور می‌شوند استخداممان کنند. با همین بیگاری‌های بی‌معنی خودمان را محتاج دو قران نگه می‌داریم. حق‌التدریس کار نکنید تا دانشگاه‌ها بفهمند به اعضای هیئت‌علمی کارآمد خیلی بیشتری نیاز دارند.
💬 پاسخ
بهناز تاجیک : امیدوارم همان طور که کارزارهای حمایت از حق و حقوق سگها و گربه ها برای روشنفکران و مردم ما اهمیت پیدا کرده و دست به دست میشه، نیم نگاهی هم به اوضاع انسانهای تحصیل کرده که سالها دود چراغ خورده اند و حالا به عنوان مدرس حق التدریس بیگاری می کنند انداخته شود!
💬 پاسخ
محمد هاشمی : سلام و سپاس. در مورد کارزار مدرسان حق التدریس، بدون شک همه مدرسان از شرایط کاری شان ناراضی هستند، اما یا محافظه کاری می کنند چون می ترسند همین اندک راه کاری که دارند مسدود شود، یا در جریان قرار نمی گیرند. علاوه بر اینکه موضوع، نسبت به مثلا طرح صیانت اینترنت محدودتر است. بنابراین شاید خوب باشد که تعداد لازم امضا برای بازتاب در رسانه ها کاهش یابد.
💬 پاسخ
: https://www.karzar.net/20069 کارزار اعتراض به تغییر شرایط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


ارسال برای رسانه‌ها

با استقبال ۵ هزار نفری، خبر این کارزار مهم برای رسانه‌ها ارسال شد

انتشار پوستر دعوت به امضا در اینستاگرام

انتشار پوستر در اینستاگرام

با توجه به اهمیت این کارزار پوستر آن در اینستاگرام منتشر شد.

مشاهده پست دانلود پوستر

ثبت رسمی در دبیرخانه

نامه تأیید امضاهای این کارزار جهت ثبت و پیگیری صادر شد.

تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: