جناب آقای مهندس سید محمد اتابک
وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
جناب مهندس وجیه الله جعفری
معاون محترم معادن و فرآوری مواد وزارت صمت
سلام علیکم؛
احتراما سازمان نظام مهندسی معدن استانها و نظام مهندسی معدن ایران بهعنوان یکی از سازمانهای پیشران در حوزه معدن برای رشد و پویایی نیازمند تغییر و تحول و گردش نخبگان است؛ گردش نخبگان و استفاده درست از آنها عامل مهمی برای تقویت شایستهسالاری است.
امید است با بسترسازی در زمینههای ساختاری، قانونی و سازمانی در کنار فرهنگسازی بتوان گردش نخبگان را تسهیل کرد تا شاهد ارتقاء شاخصهای کمی و کیفی در نظام مهندسی معدن استانها باشیم.
ما اعضای نظام مهندسی معدن تقاضا داریم در راستای گردش نخبگان و جلوگیری از حضور انحصاری برخی از عزیزان در هیئت مدیره نظام مهندسی معدن استانها که موجب کاهش راندمان کمی و کیفی جایگاه مسئولین فنی معادن و خدماترسانی به جامعه معدنی گردیده است، یک بند به ماده ۱۱ دستورالعمل انتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی معدن تحت عنوان شرایط داوطلبان عضویت در هیئت مدیره نظام مهندسی معدن به شرح زیر افزوده گردد:
" عضو هیئت مدیره نظام مهندسی معدن، هر زمان دو دوره متوالی یا چهار دوره متناوب عضویت در هیئت مدیره را دارا باشد، امکان عضویت جدید در هیئت مدیره را ندارد."
این تقاضا به منظور جلوگیری از تکرار و تمرکز قدرت در هیئت مدیره نظام مهندسی معدن و ارتقاء شاخصهای کمی و کیفی معدنکاری با جلوگیری از انحصاری که هماکنون در حوزه مدیریت نظام مهندسی معدن استانها با آن مواجه هستیم، مطرح گردیده است. با این قاعده، تنوع و نوآوری در مدیریت این سازمان افزایش مییابد.
ویژگی مثبت جلوگیری از عضویت مکرر اعضای هیئت مدیره شامل موارد زیر است:
۱-تنوع در مدیریت: با محدود کردن دورههای عضویت، افراد جدید و ایدههای تازه به هیئت مدیره وارد میشوند که میتواند به بهبود تصمیمگیری و نوآوری کمک کند.
۲-جلوگیری از تمرکز قدرت: این قانون مانع از آن میشود که یک فرد یا گروه خاص برای مدت طولانی در قدرت باقی بماند و به این ترتیب، شفافیت و پاسخگویی افزایش مییابد.
۳-فرصت برای نخبگان دانشگاهی و جوانان: با ایجاد فرصتهای جدید برای نخبگان جوان دانشگاهی و تازهنفس، انگیزه و انرژی جدیدی به هیئت مدیره وارد میشود.
۴-توسعه مهارتها: ورود افراد جدید به هیئت مدیره نظام مهندسی معدن استانها میتواند زمینهساز انتقال تجربیات و مهارتهای متفاوت، جهت بهبود عملکرد کمی و کیفی نظام مهندسی معدن باشد. این ویژگیها میتوانند به بهبود کلی عملکرد نظام مهندسی معدن و افزایش رضایت اعضا و ذینفعان کمک کنند.
رونوشت:
-اعضای محترم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
-ریاست محترم سازمان نظام مهندسی معدن ایران