جناب حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
انتصابات از یک دانشگاه خاص - دانشگاه امام صادق (ع)- در قوه مجریه و دیگر نهادهای کشور، نوعی پمپاژ ناامیدی و یاس را در میان دانشجویان دیگر دانشگاههای کشور موجب شده است. این رویه فارغالتحصیلان یا آن دسته دانشجویانی را که قرار است بهزودی از این دانشگاهها فارغ التحصیل شوند تحتتاثیر قرار داده و اساسا بازخورد این اخبار در بین فارغالتحصیلان دانشگاههای بزرگی همچون تهران، علامه طباطبایی، صنعتی شریف، امیرکبیر و... بر شدت جستوجوی آمال و آرزوهای آنان در آن طرف مرزها و تلاش برای مهاجرت میافزاید.
با در پیش گرفته شدن چنین رویهای، فارغالتحصیلان سایر دانشگاهها، سهم دانش و توان خود را در اداره و ارتقای مدیریتی و علمی کشور ناچیز قلمداد میکنند که این موضوع قطعا اثرات جبرانناپذیری بر تولید علم و دانشافروزی در کشور خواهد داشت. همچنین این اتفاق میتواند در صورت ناکامی مسئولان بهکارگرفته از این دانشگاه موجب بدنامی این دانشگاه با نام مبارک حضرت امام صادق (ع) در میان جامعه گردد.
از این حیث پیشنهاد میشود بر اساس ویژگیهای عنوانشده امام صادق (ع) اهتمام بیشتری بر عدالت اجتماعی مدنظر ایشان در بهکارگیری مسئولان از سایر دانشگاههای کشور صورت پذیرد. این واژه مقدس که در قرآن کریم و متون روایی اسلامی به طور گسترده، مطرح و بر فراگیر بودن آن تاکید شده است، مفهومی پربار، امیدآفرین و نشاط انگیز دارد.
خداوند با تاکید فراوان بر گسترش عدالت اجتماعی و سیاسی در لایههای گوناگون جامعه اسلامی عنایت ورزیده است و به اهل ایمان فرمان میدهد: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُونُوا قَوَّامینَ لِلَّهِ شُهَداءَ بالْقِسْطِ وَ لا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلی أَلاَّ تَعْدلُوا اعْدلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوی وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بما تَعْمَلُون (ای کسانی که ایمان آوردهاید! برای خدا قیام کنید و از روی عدالت گواهی دهید، مبادا دشمنی با گروهی، شما را به ترک عدالت [و انصاف] متمایل کند. عدالت پیشه کنید که به تقوا نزدیک است و تقوای الهی پیشه کنید که خداوند نسبت به آنچه انجام میدهید باخبر است.)»
امام صادق (ع) درباره الگوی مدیران حکومت اسلامی، یعنی حضرت محمد (ص) میفرماید: «آن بزرگوار، چنان عدالت را در برنامههای مدیریتی خود به مرحله عمل درآورده بود که حتی لحظات خود را در جلسات عمومی در میان حاضران تقسیم میکرد و در نگاه خودش بین افراد تبعیض قائل نبود.»
رسول اکرم(ص) همواره میفرمود: «وَ أُمِرْتُ لِأَعْدلَ بَیْنَکُم (من مأمور شده ام که عدالت را میان شما برقرار سازم.)»
این کارزار با توجه به خواست بخشی از جامعه که امضاکننده آن میباشند تاکید ویژهای بر استفاده از ظرفیت فارغالتحصیلان تمامی دانشگاه های کشور در بخشهای مختلف اعم از دولت و سایر قوا و نهادها، نه صرفا در سطح مدیران میانی، بلکه در سطح مدیریت عالی کشور دارد و امید دارد که مسئولان حلقه مدیران اصلی قوه مجریه و سایر قوا و نهادها را محدود به ظرفیت یک یا دو دانشگاه نکنند.
با تشکر