ریاست و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام؛
تغییر ساعت تابستانی با بهرهوری حداکثری از نور خورشید موجب صرفهجویی در مصرف انرژی و به تبع کاهش آلودگیهای زیستمحیطی میگردد و به همین خاطر در بسیاری از کشورها مفید شناخته شده و اجرا میشود.
در کشور ما نیز این قانون سالها اجرا میشد؛ اما متأسفانه با تصویب قانون لغو تغییر ساعتها، این قانون کنار گذاشته شد و در حال حاضر کشور در بحران جدی ناترازی انرژی و آلودگی هوا به سر میبرد و در طول سال اخیر باعث تعطیلات گسترده و ضربات مهلکی بر سیستم آموزشی، اقتصادی و سایر بخشهای کشور شده و هزینههای زیادی بر دولت و خانوارها تحمیل کرده است.
از دیگر معضلات فرهنگی و مذهبی عدم تغییر ساعت رسمی، زمان اذان صبح به ویژه در شهرهای شرق کشور است که باعث شده مردم برای اقامه نماز صبح مشکلات زیادی داشته باشند. مثلاً ساعت اذان صبح در خرداد ماه به ساعت ۲ و ۳ نیمهشب میرسد و جا دارد از قانونگذار پرسید: ساعت ۲ بامداد، صبح و شروع بانشاط روز است یا شب و زمان استراحت؟
بیشک قسمتی عظیمی از این مشکلات ناشی از بیتدبیری در اجرای قانون لغو تغییر ساعتها است و با این شرایط، احیای قانون تغییر ساعت رسمی و حتی افزایش آن به دو ساعت با ریتم طبیعت همخوانی بیشتری دارد و میتواند به عنوان یک راهکار مؤثر در مقابله با بحران انرژی و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی عمل کند.
با وجود تغییر ساعت رسمی، تمامی فعالیتهای کشور یک الی دو ساعت زودتر شروع شده و در فصلهای گرم سال نیاز به وسایل سرمایشی پرمصرف به حداقل میرسد و از طرفی عموم مردم شبها یک تا دو ساعت زودتر استراحت شبانه خود را شروع میکنند و از این بابت نیز مصرف انرژی شبانه به صورت چشمگیری کاهش مییابد. بدون شک کاهش مصرف انرژی به معنای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و بهبود کیفیت هوا و ارتقاء سلامت عمومی و کاهش هزینههای تأمین انرژی است.
در مجموع، احیای قانون تغییر ساعت رسمی یک اقدام ضروری با مزایای قابل توجه معنوی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی و زیستمحیطی است و ما امضاکنندگان این کارزار از دولت و مجلس تقاضا داریم برای مدیریت چالشهای به وجود آمده، احیای قانون تغییر ساعت را با قید فوریت در دستور کار قرار دهند.