جناب آقای سلاجقه
رئیس محترم سازمان حفاظت محیطزیست
جناب آقای فاطمی امین
وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
با سلام
طبیعت زیبای نطنز و روستاهایی همچون طار و نیز منطقه حفاظتشده کرکس، زیر تیغ معادن حال خوشی ندارد. وجود بیش از ۶۰ معدن سنگ گرانیت و تراورتن و برداشتهای بیرویه از این معادن خسارتهای زیادی بر عرصههای زیستمحیطی، منابع آبی و تنوع زیستی منطقه بر جا گذاشته است.
رشتهکوه کرکس با وسعت بیش از ۳۰۰ هزار هکتار پس زایندهرود، دومین منبع آب شیرین در شمال شرقی استان اصفهان بهشمار میرود. این منطقه بهرغم مجاورت با مناطق کویری، از دیرباز دارای چشمهها و قنوات بسیاری بوده است و بخش وسیعی از این منطقه مأمن حیاتوحش و رویشگاه گونههای گیاهی ارزشمند و در خطر انقراض مانند زرین گیاه است اما معادن به جان کرکس کوه افتادهاند و علیرغم نارضایتی مردم نطنز و کاشان به ویرانی طبیعت ادامه میدهند.
از صدای مهیب انفجار و تکهتکه شدن دل کوه و رفتوآمد خودروهای غولپیکر حامل سنگ گرفته، تا تجاوز به حریم باغات، مزارع کشاورزی، مناطق مسکونی شهری و روستایی، انباشت نخالهها و باطلههای معدنی در مسیلها و قناتها و آلودگی آب تا انتشار ریزگردها، زندگی و سلامتی مردم نطنز و حیات گونههای جانوری و گیاهی منطقه را تهدید و نابود میکند.
کوهستانهایی را که منبع آب شیرین هستند معمولاً از چنین بهره برداریهایی مصون میدارند و به همین دلیل کرکسکوه، منطقه حفاظتشده اعلام شده است در حالی که اکنون این «منطقه حفاظتشده» بیشتر به یک شوخی شبیه است!
سازمان حفاظت محیطزیست موظف است این نگرانیها را به مقامات بالاتر انتقال دهد. این سازمان میتواند از روند کاهش جمعیت حیاتوحش، انقراض گونههای ارزشمند کرکسکوه و کاهش آبدهی قنوات گزارش دهد.
گردوخاک و ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون بهشدت در هوای این منطقه افزایش یافته و بیماریهای زیادی در شهرها و روستاهای نطنز ایجاد شده است. یکی از مطالبات ساکنان این مناطق، تغییر و اصلاح قانون معادن است. هیچ ملاحظات زیستمحیطیای در این قانون رعایت نشده است.
تخلف در معادن این منطقه بسیار زیاد است و نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد اما برخی مدیران دولتی در منطقه چشمشان را روی مسائل بستهاند.
این روزها محیطزیست اصفهان حالوروز خوبی ندارد؛ خشکسالی، آلودگی هوا، کمبود علوفه برای دامها و در ادامه نیز معادنی که هر روز در گوشه و کنار مناطق حفاظتشده اصفهان قد علم میکنند.
ضروری است که مسئولان این استان و نیز مسئولان کشوری بیش از گذشته قدردان ظرفیتهای زیستمحیطی اصفهان باشند و این استان حاصلخیز و پربرکت را از مرز نابودی دور کنند.
با تشکر