جناب آقای دکتر ظفرقندی
وزیر محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
با سلام و تحیات؛
احتراما اینجانبان متخصصین رادیولوژی بدینوسیله اعتراض خود را به برخورد تبعیضآمیز و غیر کارشناسی مجموعه تصمیمساز وزارت بهداشت و سایر نهادهای دخیل در سیاستگذاری رشته رادیولوژی به استحضار میرسانیم.
رشته رادیولوژی به طور کامل وابسته به تکنولوژی بوده و محل بیشترین پیشرفت در رشته پزشکی در دهههای اخیر بوده که جنبههای مختلفی از تشخیص و درمان را به شکل گستردهای تحت تأثیر قرار داده است.
خدمات جامعه رادیولوژیستهای کشور در کنار سایر همکاران حرف پزشکی گسترش خیلی زیادی داشته و همواره تلاش نموده بهترین کیفیت خدمات را به هموطنان ارائه نماید.
متاسفانه تصمیمهای غیر کارشناسی وزارت بهداشت در یک دهه گذشته و نوسانات شدید ارزی، تأثیرات منفی گستردهای در کیفیت و کمیت خدمات این رشته داشته است، به گونهای که هماکنون تجهیز و راهاندازی موسسات و مراکز تصویرداری در بخش خصوصی تقریباً غیر ممکن بوده و مراکز موجود تنها با اتکا بر تجهیزات در حال فرسایش قدیمی در حال ادامه فعالیت هستند.
حتی بخشهای تصویربرداری دولتی، علیرغم دریافت بودجههای دولتی، امکان بهروز کردن تکنولوژی خود را نداشته و حفظ خدمات در سطح موجود نیز با تعرفههای موجود تقریباً غیر ممکن است.
علیرغم وابستگی تمام و کمال رشته رادیولوژی به واردات تجهیزات و دستگاههای گرانقیمت و تأثیرپذیری شدید این رشته از قیمت ارز، متأسفانه روند سرکوب اقتصاد این رشته که ریشه در گذشته دارد در وزارت متبوع شما همچنان ادامه دارد و کمترین بهایی به نظرات کارشناسان در تصمیمگیریها داده نمیشود.
در حالی که انتظار جامعه رادیولوژی از جنابعالی که سالیان سال در نظام پزشکی و دانشگاه از نزدیک با مشکلات صنفی و اقتصاد در حوزه درمان آشنا هستید، این است که رشته رادیولوژی به عنوان اولویت اول تغییر تعرفه و حذف هشتگ مورد توجه نهادهای تصمیمساز قرار گیرد، متأسفانه در اقدامی غیر کارشناسی و تبعیضآمیز تنها رشتهای که هشتگ آن حذف نگردیده رشته رادیولوژی میباشد.
در حالی که از ابتدا هم قراردادن تصویربرداری در کنار سایر رشتههای هشتگدار اقدامی اشتباه بود و بیشترین مداخله غیرمسئولانه و تعرض به نسبتهای کتاب مرجع کالیفرنیا علیه رشته رادیولوژی اتفاق افتاد، ولی متأسفانه هشتگ تمام رشتههای پزشکی به جز رشته رادیولوژی در زمان وزارت حضرتعالی حذف شده است. سرکوب تعرفههای رشته رادیولوژی به شکلی بوده که حتی بخش دولتی به ناچار، ارائه خدمات تصویربرداری ارزانقیمت خود به بخش زیادی از مردم نیازمند را محدود کرده و روند مهاجرت متخصصان این رشته تشدید شده است.
بدینوسیله ضمن درخواست کارشناسی دقیق وضعیت بحرانی اقتصاد بخش تصویربرداری مراکز دولتی و خصوصی، خواهان حذف هشتگ رشته رادیولوژی در مرحله اول و سپس افزایش RVU کدهای خدمات تصویربرداری با توجه به تغییرات در تخصیص و قیمت ارز ترجیحی و همینطور افزایش شدید نرخ ارز و تورم هستیم.
با تقدیم احترام؛
اعضای انجمن رادیولوژی ایران