جناب آقای دکتر لطیفی
رئیس محترم سازمان امور اداری و استخدامی کشور
با سلام
همان طور که اطلاع دارید سالهاست که در کشور ما، ایران، دروس عمومی از واحدهایی است که در آزمونهای استخدمی سازمانهای دولتی گنجانده و نهادینه شده است. با متولی بودن سازمان سنجش (از سوی سازمان استخدامی و اداری کشور) جهت برگزاری آزمون، بر تعداد این دروس نیز اضافه شده است.
دروس عمومی، همان دروسی هستند که سالهای دبیرستان و سالهای دانشگاه بهکرات آورده شدهاند و تمامی دانشآموزان و دانشجویان آنها را خواندهاند. چه لزومی دارد که برای محک زدن تخصص یک فرد از این دروس استفاده شود؟ گنجاندن دروس عمومی و طرح دو برابری سؤالات عمومی نسبت به سؤالات تخصصی و افزایش تعداد دروس بر آن، چه منفعتی برای داوطلبی دارد که ۴ یا ۷ سال در رشته تخصصی خود تحصیل کرده است؟ چاپ کتب آزمونهای استخدامی، آن هم با تیراژ هزارانتایی چه منفعتی دارد؟
در وضعیت بحرانی کشور و افزایش شدید قیمت کاغذ و واماندگی ناشران تخصصی کشور از چاپ کتب چه لزومی به چاپ کتب آزمونهای استخدامی است؟ مصرف میلیونی کاغذ فقط در آزمونهای استخدامی به شرح زیر است:
اگر در یک سال آزمونهای استخدامی سازمانها و وزارتخانهها حدود ۱۰۰هزار داوطلب شرکتکننده داشته باشند و برای هر دفترچه آزمون عمومی، ۲۵ ورق کاغذ مصرف شده باشد، حدود ۲میلیون و ۵۰۰هزار ورق کاغذ مصرف میشود که پس از آزمون، این تعداد کاغذ به آتش کشیده میشود. صرفنظر از تمامی ورق کاغذهایی که داوطلبان برای خود در قالب پرینت، کپی جزوات از سایتها، کتب و... تهیه کردهاند و میلیونها ورق کاغذ هم برای چاپ و نشر کتب استخدامی مصرف شدهاند.
حالا فقط با همین ورق کاغذی که برای چاپ دفترچه سؤالات عمومی مصرف شده است، به نظر شما چند جلد کتب تخصصی در تمامی رشتهها (مثلاً کتب ۲۵۰ صفحهای) میتوان چاپ کرد. ۱۰هزار جلد عنوان کتاب میتوان فقط با کاغذهای مصرفی برای آزمونهای استخدامی چاپ نمود.
در یک نظرسنجی ۸۹ درصد داوطلبان شرکتکننده در آزمونهای استخدامی، خواستار حذف این دروس شده بودند. خواهش ما امضاکنندگان این کارزار نیز حذف دروس تکراری عمومی از آزمونهای استخدامی است.
با تشکر