جناب آقای رئیسی
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
نیروهای مسلح عراق در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ شمسی با تهاجمی غافلگیرانه و تمامعیار از مرزهای ایران اسلامی گذشته و مسافتی به طول ۱۵۰۰ کیلومتر از نوار مرزی ایران را به اشغال خود درآوردند. این گونه بود که جنگی هشت ساله بر ملت ایران تحمیل شد؛ جنگی که خسارات جانی و مالی بسیاری برای ایرانیان باقی گذاشت.
این جنگ که ۲۸۸۷ روز به طول انجامید، ۲۱۳هزار شهید، ۳۳۵هزار جانباز، ۴۲۶۱۸ اسیر و ۷۰۰۰ مفقودالاثر برای ایران برجا گذاشت و در اثر آن بیش از ۱۰۰۰میلیارد دلار خسارت مادی به کشور وارد شد.
با وجود این هزینه سنگین، ملت ایران در دوران دفاع مقدس، آزادگی و راستقامتی خود را نزد جهانیان به اثبات رساند و تا امروز میهن اسلامی زیر چتر دفاعی حاصل از دوران دفاع مقدس قرار دارد. اما با وجود گذشت ۳۰ سال از زمان پذیرش آتشبس از سوی ایران و قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل در این خصوص، پرداخت غرامت به ایران، هنوز به نتیجه نرسیده است.
چنانچه با خاتمه جنگ ۸ساله عراق علیه ایران در سال ۱۳۶۷ شورای امنیت سازمان ملل با استناد به بند هفتم قطعنامه ۵۹۸، ضمن تصدیق ابعاد عظیم خساراتی که در طول جنگ وارد شده است از دبیرکل خواست تا گروهی از کارشناسان را برای بررسی مسئله بازسازی و تعیین خسارتها به ایران اعزام کند و آنها دراین باره به شورای امنیت گزارش دهند.
در آن زمان خاویر پرز دکوئیار دبیر کل وقت سازمان ملل یک تیم کارشناسی به ریاست عبدالرحیم آبی فرح، معاون پیشین خود را مأمور این کار کرد و این تیم آبان ۱۳۷۰ (۱۹۹۱م) راهی ایران شد.
در این سفر، اطلاعاتی درباره استانهایی که صحنه عملیاتهای جنگی یا هدف حملات هوایی و موشکی بودهاند، مراکز شهری و روستایی که با خاک یکسان شده یا خسارت کلی دیده، خانههای مسکونی که کاملاً منهدم شده یا آسیب جدی دیدهاند، غیرنظامیانی که کشته، مجروح یا برای همیشه از کار افتادهاند و میلیاردها ریال خسارتهای سنگینی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به بخشهای اقتصادی از جمله به بخش کشاورزی و به ویژه در نابودی باغهای نخل بر ایران وارد شده بود در اختیار این هیئت قرار گرفت.
تیم اعزامی پس از بازگشت از سفر اول خود در گزارشی به دبیرکل نوشت میزان خسارات وارده به زیرساختهای ایران چنان گسترده است که بازسازی آن سالها طول میکشد. سفر دوم این هیئت نیز در راستای پیگیریهای حاصله از سفر اول انجام شد و در نتیجه آن گزارشی ۱۹۱ صفحهای از سوی دبیر کل به اطلاع اعضای شورای امنیت رسید. به این ترتیب بخشی از بند هفتم قطعنامه ۵۹۸ که برآورد خسارات جنگی توسط کارشناسان سازمان ملل بود، انجام شد. این گزارش سازمان ملل تصریح کرده است که عراق ۵۰۰هزار اصله خرما را تعمداً قطع کرده است و تخریب مهندسی فراوانی در خاک ایران انجام داده است. این هیئت خسارت مستقیم را مبلغ ۹۹میلیارد دلار و خسارت غیرمستقیم آن را ۱۵۰میلیارد دلار و مجموعا ۲۴۹میلیارد دلار اعلام کرده است.
اینجانبان جانبازان و آسیبدیدگان از جنگ و مردم رنجدیده ایران از دولت و مجلس جمهوری اسلامی ایران میخواهم که تمامی غرامت جنگ تحمیلی را به صورت تمام و کمال از طریق کانالهای حقوقی بینالمللی از کشور عراق دریافت و در ایجاد اشتغال و بازسازی غرب کشور از آن استفاده نمایند.
با تشکر