جناب آقای سید ابراهیم رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای محمدباقر قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
جناب آقای مهندس سید علیرضا میرجعفری
رئیس محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور
با سلام و عرض ادب و احترام
بیش از چندین دهه از تأسیس رشته جغرافیا و تمامی گرایشها در نظام آموزش عالی کشور میگذرد. فلسفه تأسیس این رشته حفاظت، توسعه پایدار، برنامهریزی شهری و روستایی، هواشناسی، نقشهخوانی، نقشهکشی، نقشهبرداری، کاربرد سامانه gis، مبلمان شهری، فضای سبز و حراست از محیطزیست موجود در شهرها بوده و میباشد.
جایگاه و اهمیت این رشته زمانی آشکار میشود که قوانین موجود در کشور در رابطه با حفظ محیطزیست و فضای سبز را بررسی کنیم. از جمله این موارد اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که همگان را در برابر حفاظت و حراست از محیطزیست مسئول میداند. مواد ۱ و ۶ «لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها» مصوب ۱۳۵۸ و اصلاحیه ۱۳۸۸ صیانت از هر نوع درخت در معابر، بوستانها و... در محدوده و حریم شهرها را از وظایف شهرداریها دانسته و کسانی را که عالماً و عامداً درختانی را بر خلاف قانون مذکور قطع کنند، مستوجب مجازات پرداخت جزای نقدی و یا حبس تعزیری میداند. همچنین بهموجب تبصره ۱ ماده ۶ قانون مذکور، در صورتی که قطع درخت از سوی مالکین بهنحوی باشد که باغی را از بین ببرد و از آن زمین به صورت تفکیک و خانهسازی استفاده شود، همه زمین از طرف شهرداری ضبط شده و به مصرف خدمات عمومی شهر و محرومین میرسد.
با توجه به قوانین الزامآور فوق و با وجود تأسیس سازمان پارکها و فضای سبز در سال ۱۳۶۲، در بسیاری از شهرها طی این سالها شاهد از بین رفتن بسیاری از باغات و درختان و بهطور کلی فضای سبز شهرها بهدلیل توسعه ساختوساز بدون رعایت ضوابط و مقررات هستیم. اگر نگاه نظارتی جدیتری در این رابطه ایجاد نشود، یقیناً در روند توسعه پایدار شهرها در آینده نزدیک، مشکلاتی جدی نظیر تبدیل شدن شهرها به تلی از بتن، فولاد و آسفالت و جدایی انسان شهرنشین از طبیعت ایجاد خواهد شد، هرچند اکنون نیز نشانههای این مشکلات هویداست.
از سوی دیگر روند روبهرشد آلودگی هوا در بخشی از کلانشهرهای کشور، گرانی افسارگسیخته زمین شهری، رشد جمعیت شهرنشین به گواه پژوهشکده مرکز آمار ایران و جدیتر شدن پدیده تغییرات اقلیمی، ساخت بوستانهای وسیع در آینده را غیرممکن خواهد کرد. لذا اهمیت و توجه هرچه بیشتر به ساخت منظر مسکونی و استفاده از محوطهها، بامها و سایر فضایهای مسکونی که میتوان آنها به ایجاد فضای سبز اختصاص داد، بسیار مهم است و خواهد بود. در نتیجه لزوم وجود نگاه نظارتی توسط متخصصان فضای سبز در ساخت و بهرهبرداری اصولی در این امر ضروری است.
با توجه به موارد فوق و همچنین با توجه به اینکه دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته جغرافیا (تمامی گرایشها) بهدلیل ماهیت میانرشتهای آن که تلفیقی از هنر و معماری است، تقاضا داریم جهت جلوگیری از اجحاف در روند توسعه پایدار و آینده شهرها با ایجاد نگاه نظارتی جامعتر و جلوگیری از تضییع حقوق دانشجویان و فارغالتحصیلان، این رشته را به رشتههای مهندسی هفتگانه مورد پذیرش سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اضافه کنید.
باشد که فارغالتحصیلان رشته فوق بتوانند فارغ از استخدام در دستگاههای اجرایی بتوانند در زمینه نظارت، برنامهریزیهای کوتاهمدت، بلندمدت و میانمدت و همچنین در بسیاری از مزایای مهر مهندسی رشته فوق بتوانند برای خود و سایر دوستان زمینه اشتغالزایی را فراهم نمایند.
با تقدیم احترام
◻️ اعتراض به فعالیتهای معدنی در منطقه حفاظتشده ساریگل
◻️ درخواست ساماندهی فاضلابهای کشفرود مشهد
◻️ درخواست حذف همیشگی سربازی اجباری
#پذیرش_جغرافیا_در_نظام_مهندسی
درخواست پذیرش رشته جغرافیا (تمامی گرایشها) در نظام مهندسی ساختمان
زمان این کارزار به پایان رسیده است.
جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به
کانال تلگرام یا
صفحه اینستاگرام
کارزار مراجعه نمایید.
امضاکنندگان: 4863 نفر
-
جواد جمشیدزهی
-
یاشار شهسواری
-
فضل الرحمن بلوچ
-
مختار فتاحیان
-
ندا نظرپور
-
زهرا شیخ
-
علیمحمد محمدی
-
عبدالله بلوچ زهی
-
رحمت الله بخشی احمداباد
-
سیده فاطمه حسینی
-
مژگان سالاری
-
نفیسه ولیخانی
-
احمد رضا سبحانی
-
زهرا علیشاهی
-
معراج جمشیدزهی
-
عیسی ابراهیم زاده
-
رضا مرادی
-
محمد صمدی
-
مسعود سعیدی
-
زینت دهانی
-
آیت کریمی
-
بانوی جغرافیا
-
خالد هاشمزهی
-
فرهاد محمودزهی
-
عبدالغنی زارعی
-
فرهاد پرانی دوجی
-
سامر بلوچ
-
عمران بلوچ
-
پروین صلاح زهی
-
الهه حق شناس
بحث و گفتگو
اخبار مرتبط با این کارزار
اگر شما خبر تازهای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.
تأیید کارزار جهت انتشار
این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.