استاندار محترم خوزستان
جناب آقای دکتر خلیلیان
سلام علیکم
همان گونه که استحضار دارید، مقام معظم رهبری در نخستین دیدار با کابینه دولت سیزدهم، از لزوم بازسازی در بخشهای مدیریتی سخن گفتند و فرمودند: «همتتان را متمرکز کنید بر اینکه یک بازسازی انقلابی و البته عقلانی و فکورانه در همه عرصههای مدیریتی انشاءالله به وجود بیاید؛ یعنی حرکت بر روی ریل انقلاب، در بخشهای مختلف مدیریتیای که در کشور است، در همه این بخشها یک تحرک انقلابی باید به وجود بیاید.»
پس از استقرار دولت مردمی، امید تغییر ریل انتصابات بر مبنای شاخصهای عقلانیانقلابی تقویت شد، اما خبر برخی انتصابات استانی تیشه به ریشه این امید میزند.
به تازگی خبری مبنی بر حکم سرپرستی فرد محترمی برای اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان رسیده که توجه جناب استاندار به شاخصهای مهم کارآمدی، توان مدیریت و تخصص که یکی از مهمترین شاخصهای مدیر انقلابی از منظر مقام معظم رهبری هستند را به شدت زیر سؤال برده است.
بنا بر اطلاعات موجود ایشان تقریباً هیچ سابقه مدیریتی نداشته و حتی در حوزه بانوان و خانواده و موضوعات فرهنگی، فعالیت قابل توجهی هم نداشتهاند و هیچ سابقهای مرتبط با موضوعات متنوع و پرچالش زنان و خانواده ندارند.
با توجه به مشکلات عمیق استان خوزستان، انتصاب افراد نامرتبط و بیتجربه علیالخصوص در این پست کاملاً تخصصی در حوزه زنان، موجب تضعیف و مختل شدن منابع، ضایع شدن فرصتها، روی زمین ماندن انبوه کارهای ضروری و از دست رفتن بیش از پیش سرمایههای اجتماعی است.
به کارگیری افراد فاقد تجربه مدیریتی مرتبط و فاقد سابقه کار در مسائل زنان، این اداره کل را به کارگاهی برای تجربهآموزی ایشان تبدیل خواهد کرد. همان طور که در سایر بخشهای استانداری مانند معاونت عمرانی، سیاسی اجتماعی و... به تخصص در حوزه مربوطه نیاز است، در این جایگاه نیز تخصص در حوزه زنان و خانواده اهمیت بسیاری دارد و برای انتصاب افراد در این سمت صرف زن بودن و مدیر بودن در سایر تخصصهای غیرمرتبط کفایت نمیکند.
درحال حاضر ما در استان خوزستان با مسائل مهمی در حوزه زنان چون رتبه نخست زنان بیسرپرست در کشور و لزوم توانمندسازی این جمعیت انبوه، رتبه نخست زنانه شدن جرایمی چون سرقت و نیز رتبههای بالایی در فقر، طلاق، کمبود شدید امکانات آموزشی و تفریحی ویژه بانوان و دختران در مناطق مختلف استان بخصوص مناطق حاشیهای، معضلات عمیق فرهنگی که چالشهایی در حوزه زنان و دختران به وجود آورده، خشونت علیه زنان، زیرساختهای ضعیف بهزیستی و نبود نسبت بین زیرساختها و معضلات اجتماعی... مواجه هستیم.
همه این مسائل، نیاز عمیق به تزریق تحرک انقلابی همراه با تخصص، تجربه و نوآوری و ابتکار در مدیریت حوزه بانوان استانداری خوزستان را فریاد میزند تا بلاتکلیفیها و نابسامانیهای حوزه بانوان را در استان ولایتمدار و شهیدپرور خوزستان چاره کند.
ما با خلأهای پژوهشی در رصد راهحل معضلات به ظاهر لاینحل فرهنگی روبهرو هستیم که برای پرکردن این خلأها باید مدیریت بانوان استان به نسل جدیدی از افراد نخبه و دانشمند، باتجربه، جهادی، خلاق، منعطف و آشنا به ظرفیت جریانها و افراد در حوزه زنان و نیز دارای نگاه تحولگرایانه در رویکردهای مدیریتی سپرده شود.
متأسفانه انتخاب فردی که فاقد حداقل این شاخصهاست، سبب تحقیر مردم شریف خوزستان و بانوان نجیب و همواره صبورش گردیده است و موجب نگرانی بانوان دغدغهمند خوزستانی در سطوح مختلف و با سلایق متفاوت شده است.
انتظار بانوان خوزستانی در این سه امر خلاصه میگردد:
۱. اصلاح تصمیم انجام گرفته در انتخاب فردی که تخصص و سابقه فعالیت مرتبط در حوزه زنان در این جایگاه ندارد؛
۲. شفافیت ساختار و ملاکهای گزینش مدیران بخصوص در سمت مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری؛
۳. انتخاب و جایگزینی مدیری توانمند، متخصص، جهادی و آشنا به رویکردها در حوزه حل مسائل زنان در استان خوزستان.
ضمناً انتخاب افراد از بین خانواده معظم شهدا نیازمند حساسیت بسیار بالاتری است. خون هزاران شهید گرانقدر دفاع مقدس و شهدای عزیز مدافع حرم به زمین ریخته شد تا ارزشهای انقلاب حفظ شوند. بیم آن میرود که با انتخاب افراد بیتجربه و ناآگاه به امور، آثار مخرب تصمیمات و فرصتهای از دست رفتهاش به جایگاه و شأن خانواده معظم شهدا لطمه و خسران وارد کند.
و من الله التوفیق