جناب آقای محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ایران
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و عرض ادب
در میان آیینهای کهن سرزمین ایران، نوروز اهمیت زیادی داشته و دارد در میان تکاپوی مردم در زمان نزدیک شدن به نوروز، چهارشنبهسوری فرا میرسد تا در آخرین سهشنبه سال، با آغوشی پر از نور، رنگی تازه به سرور مردم بپاشد. هوا تاریک میشود اما شعلههای آتش در همه جا لشکری از نور را راه میاندازند تا سیاهی را شکست دهند. چهارشنبهسوری با آیینها و جشنهای متعددی در سراسر منطقه ایران فرهنگی برگزار میشود که دارای مشابهتهای زیادی با هم هستند. مسلم است این آیین هیچ تضادی با فرهنگ اسلامی ملت ایران ندارد؛ همان گونه که پیامبر بزرگ اسلام (ص) از مردم این سرزمین کهنسال (ایران)، به نیکی یاد کرده و آنان را مردمانی خداشناس، دلیر، استوار بر پیمان و برخوردار از هوش و شایستگی خدادادی معرفی نموده است.
همچنین بر کسی پوشیده نیست که حضرت علی (ع) توجه خاص به نوروز ایرانیان و مراسمات مربوط بدان داشته است. بنا بر مستندات همگان میدانیم که حضرت علی (ع)، کارگزاران خود را از رفتن به مهمانیهای اَشراف نهی میکرد و در این زمینه نامه مفصلی به عثمان بن حنیف نوشت و او را بهخاطر شرکت در مجلس اشراف بصره سرزنش کرد (نهج البلاغه، نامه ۴۵)؛ حضرت علی (ع) خود نیز در چنین مجالسی شرکت نمیکرد. غذای او ساده بود و در مهمانیهای بیتکلّف حضور مییافت. اما در ارتباط با فرهنگ و سنن ایرانیان سندی وجود دارد که آن حضرت نوروز ایرانیان را مراسمی اشرافی- طاغوتی ندانسته و آن مراسم را مورد تأیید قرار داده است که گوشهای از آن نقل میشود: «مسلمانی ایرانی به مناسبت سال جدید و عید نوروز از امام علی (ع) دعوت کرد. امام هم دعوت او را پذیرفت و از حلوای سر سفره تناول کرده، از او پرسید: "این دعوت به چه مناسبتی است؟" مرد ایرانی پاسخ داد: "به مناسبت عید نوروز است." امام علی (ع) برای نشان دادن رضایت خود از مهماننوازی او فرمود: "نُوُروزَاً لَنَا فِی کُلِّ یَوْمٍ إِنْ استَطَعْتُمْ: اگر میتوانید هر روز را برای ما نوروز قرار دهید."» (شرح نهجالبلاغه ابن ابی الحدید، ج۱۱، ص۲۴۸)
همچنین رهبر انقلاب، آیت الله العظمی سید علی خامنهای در یکی از سخنانشان میفرمایند: «من مایلم جوانان عزیز، بهخصوص فرزانگان، به این مطلب، درست توجّه کنند که اسلام در برخورد با پدیدههایی که از کشورها و از ملتهای دیگر، یا از دورههای قبل به آن رسیده است، یک برخورد حکمتآمیز و همراه با دقّت و نگاهی همهجانبه دارد. هر چیزی که قابل این است تا محتوای صحیح پیدا کند، اسلام آن را میگیرد، به آن جهت و محتوای صحیح میدهد و در دسترس مردم میگذارد.» دعوت رهبر انقلاب از نخبگان برای توجه به موضوع مواجهه اسلام با پدیدههای اجتماعی جالب توجه است (۱۳۷۸/۰۱/۰۱).
در سالیان اخیر شاهد تهاجم فرهنگی شدید خاصّه غربی هستیم که تاریخ ایران و اسلام را نشانه گرفته است، لذا نیاز مبرم است که مسئولین کشوری در زمینه احیاء سنتهای نیک که منافاتی با دین مبین اسلام ندارد پیشقدم باشند تا کشور و ملت اسلامی ایران از این برهه تاریخی به سلامت گذر کند. لذا از ریاست محترم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار میرود هرچه بیشتر در این راه فرهنگی-ملی با تصویب قوانینی همبستگی ملی را افزایش داده و از طرفی مانع نفوذ هرچه بیشتر تهاجم فرهنگی دشمنان باشند.
با احترام