جناب آقای اوجی
وزیر محترم نفت
جناب آقای شجاعی
رئیس محترم کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس محترم شورای اسلامی
جناب آقای حسنوند
رئیس محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی
جناب آقای محسنی اژهای
رئیس محترم قوه قضائیه
با سلام
احتراماً در بعضی از شرکتهای تابعه وزارت محترم نفت از جمله شرکت محترم مجتمع گاز پارس جنوبی با یک تفسیر غیرقانونی و غیرقابلپذیرش هرگونه مرخصی استحقاقی کارمندان اقماری را دو برابر از کارمند کسر مینمایند (تحت عنوان اصلاح کارکرد) و در مواردی مثل ایام بیماری و مرخصی استعلاجی و... هم معادل آن از مرخصی استحقاقی کارمند کسر میگردد.
ما از این نظر آن را غیرقابلپذیرش میدانیم که در مقیاس کلان قابل اجرا نیست و از آن جهت آن را غیرقانونی میدانیم که در هر موردی در مقیاس خرد که اجرا شده و یا میشود به صراحت ناقض بندهای تدوینشده در فصل ششم مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارمندان وزارت نفت است.
لازم به ذکر است که در هیچ کجای فصل ششم واژهای با عنوان اصلاح کارکرد وجود ندارد. این تفسیر بیریشه و نابجا با روح و فلسفه مرخصی که در بند ۰۱-۶ ذکر شده است تناقض دارد زیرا قانونگذار با قیودی کارمند را تشویق به استفاده از مرخصی استحقاقی نموده در حالی که تفسیر اصلاح کارکرد عملاً به مفهوم تنبیه کارمند در صورت اخذ مرخصی است.
۱. اعمال تفسیر اصلاح کارکرد بر مرخصی استحقاقی کارمند نقض بند ۳-۰۱-۶ فصل ششم است زیرا نیمی از مرخصی استحقاقی کارمند را از بین میبرد.
۲. اعمال تفسیر اصلاح کارکرد در مورد مرخصی ساعتی نقض بند ۰۴-۶ فصل ششم است زیرا با ۸ ساعت مرخصی کارمند دو روز از مرخصی استحقاقی کارمند کسر میگردد. با توجه به ۱۲ساعته بودن کارکرد کارمندان اقماری عملاً مرخصی ساعتی با این تفسیر سه برابر یعنی ۲۴ ساعت محاسبه و کسر میگردد.
به عبارتی دیگر با ۸ ساعت مرخصی در ماه کارمند سقف مجاز مرخصی ساعتی یعنی ۱۵ ساعت در ماه را رد نموده و در صورت اصرار بر اجرای قانون کارمند مستحق جریمه مالی میشود و این خلاف خواهد بود.
۳. اعمال تفسیر اصلاح کارکرد در مرخصی استعلاجی و کم کردن معادل آن از مرخصی استحقاقی ناقض بند ۲-۰۱-۶ و خصوصاً تبصره سوم آن است. با این تفسیر اگر مرخصی استعلاجی کارمند طولانی شود اصرار بر اجرای تفسیر اصلاح کارکرد (مقیاس کلان) منجر به اخراج کارمند خواهد شد و این خود تناقض با بندهای دیگری از دیگر فصول مقررات اداری و استخدامی کارمندان وزارت نفت است.
۴. در صورت اعمال تفسیر اصلاح کارکرد به مرخصی زایمان و با فرض اینکه اخراج کارمند با اغماض نادیده گرفته شود (مقیاس کلان)، عملاً کارمند مرخصی استحقاقی ۹ سال آینده خود را در عوض ۹ ماه مرخصی زایمان از دست خواهد داد و تا سال دهم حق مرخصی نخواهد داشت.
۵. همین گونه است اعمال تفسیر اصلاح کارکرد بر مرخصی جانبازان، مرخصی ورزشی، مرخصی تشویقی و دیگر انواع مرخصی.
لذا ما امضاکنندگان، درخواست لغو این تفسیر نابجا و جبران حقوق ضایعشده خود در سنوات گذشته را داریم.
با تشکر