جناب حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای
ریاست محترم قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران
با سلام
همانطور که مستحضرید از واپسین روزهای سال ۱۴۰۰ با خوردن کلنگ مجتمع پتروشیمی مازندران بر زمین مرتع حسینآباد واقع در جوار ذخیرهگاه جهانی زیستکره میانکاله، این طرح در کانون توجه قرار گرفت؛ طرحی که به گواه کارشناسان و متخصصان فاقد هرگونه توجیه اقتصادی و محیط زیستی است. بررسی روند مکانیابی، تخصیص و واگذاری زمین، تأمین سرمایه و آغاز به کار عملیات اجرایی طرح پتروشیمی میانکاله نشان میدهد که هیچیک از این مراحل در چارچوب قوانین و مقررات موضوعه انجام نشده است.
اگر کارشناسان به مستندات متقن و غیرقابلخدشه در مورد تخلفات انجامگرفته از سوی سرمایهگذار و مسئولین ذیربط دسترسی نمییافتند، این حجم از فرار از قانون و تعدی به حقوق مردم غیرقابلباور مینمود. با وجود این، شوربختانه هر روز شاهد آشکار شدن مورد تازهای از تخلف و تخطی از قانون در مورد این پروژه هستیم. برخی موارد تخلف قانونی این طرح به شرح زیر متذکر میشود:
۱- این طرح ضمن نقض ممنوعیت استقرار صنایع شیمیایی و فاضلابزا در سه استان شمالی کشور موضوع مصوبه شماره ۳۲۷۱۹ مورخه ۱۳۸۱/۰۷/۱۹ هیئت وزیران، با سیاستهای کلی نظام در بخش نفت و گاز ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (بهویژه بند ۱۱ سند چشمانداز نفت و گاز تا افق ۱۴۰۴ مبنی بر اولویت تمرکز و توسعه صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان) تعارض آشکار دارد.
۲- مساحت ۹۰ هکتار اراضی ملی تخصیصیافته به پروژه مذکور، طبق طرح آمایش سرزمین استان مازندران از نوع درجه یک است و تخصیص و واگذاری مراتع غیرمشجر درجه یک بر اساس تبصره یک ماده ۳۱ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع مصوب سال ۴۶ (با اصلاحات و الحاقات بعدی) برای مصارف غیرکشاورزی ممنوع است. (همچنین ناقص بند ۵۹ مصوبه کارگروه زیربنایی و شورای توسعه و برنامهریزی استان مازندران مورخ ۱۳۹۸/۰۴/۱۵ مبنی بر ممنوعیت هرگونه تخصیص، واگذاری و تغییر کاربری در این اراضی محسوب میشود.)
در عین حال، پیشینه تخلفات صورتگرفته در این بخش از سرزمین، از واگذاری به طرح پتروشیمی میانکاله هم فراتر میرود و در سال ۱۳۷۲، وزیر محترم وقت جهاد کشاورزی بیش از ۱۸ هزار و ۷۶۵ هکتار از اراضی دولتی و ملی شرق مازندران (محدوده زاغمرز تا گلوگاه) را در ازای یک سیر نبات به شرکت توسعه و عمران اراضی کشاورزی (مشهور به بانک زمین) واگذار نموده است.
با تلاشهای صورتگرفته تنها ۱۲ هزار هکتار از این اراضی در محدوده پناهگاه حیات وحش میانکاله مجدداً به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مسترد شده ولیکن اراضی ملی روستاهای للهمرز و حسینآباد که از دیرباز چراگاه عرفی دامداران منطقه بوده، کماکان در تصرف بانک زمین باقی مانده است.
۳- این مراتع در سال ۱۳۸۰ به نام حداقل ۷۰ نفر از دامداران منطقه ممیزی شده و بر اساس اسناد متقن موجود به صورت رسمی از تاریخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ دارای طرح مرتعداری تلفیقی است. این دامداران که حداقل طی ۳ نسل پیاپی مشغول بهرهبرداری از این مرتع بودهاند، دارای پروانه و مجوز رسمی هستند و طرح مرتعداری چندمنظوره تلفیقی مربوط به آن در سال ۱۳۹۹ در کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران نیز مجدداً به تصویب رسیده است.
حسب تبصره یک ماده ۴۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، پروانه چرای دام، مدرک معارض محسوب میشود و تخصیص اراضی ملی دارای پروانه چرا و حق چرا به دیگری ممنوع و واگذاری دوم باطل است. این اراضی بدون اخذ رضایت از ذیفنعان و ذیحقان، به صورت اجاره به سرمایهگذار طرح پتروشیمی میانکاله واگذار شده و متأسفانه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر در گزارشی خلاف واقع و مجرمانه از بازدید زمین ادعا کرده که اراضی موصوف فاقد طرح مرتعداری هستند.
همچنین مسئولان محترم ذیربط در روند اجاره غیرقانونی مرتع نیز درحاتمبخشی از بیتالمال و حقوق مردم در این پرونده سنگ تمام گذاشته و ۸۰ درصد قیمت منطقهای اراضی ملی مذکور را که بالغ بر دهها میلیارد تومان است، به عنوان تخفیف به سرمایهگذار بخشیدهاند (نقض بند الف ماده ۶ قانون برنامه ششم توسعه).
در زمان نگارش این نامه علیرغم دستور توقف عملیات اجرایی طرح توسط ریاست محترم جمهوری و دادسرای دیوان عالی کشور، تغییر شکل مرتع به بهانههای مختلف ادامه دارد. بوتههای بومی و طبیعی منطقه ریشهکن و چندین هزار نهال درخت غیربومی و غیرمتعارف برای اکوسیستم منطقه (از گونه اکالیپتوس) در محدوده کاشته شده است و تعداد زیادی از کارگران مجموعه به بهانه آبیاری در محل حاضر هستند. همچنین در طی مدت کوتاه اجرای پروژه، به دلیل بتنریزیها و فنسکشی گسترده پیرامون محدوده مورد نظر، آبشخور اصلی مرتع از دسترس دامهای دامداران منطقه دور نگه داشته شده و از تردد دامداران به محدوده جهت برداشت آب جلوگیری به عمل میآید.
ما امضاکنندگان این نامه، با اعتقاد به حاکمیت بیقیدوشرط قانون بر کلیه امور کشور و یقین به لزوم اجرای برابر آن برای تمام شهروندان، از جنابعالی به عنوان رییس دستگاه عدلیه کشور خواستار ابطال قطعی واگذاری اراضی مرتعی حسینآباد و للهمرز به طرح پتروشیمی میانکاله و استرداد مرتع به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و بازگشت مرتع به مرتعداران زحمتکش این خطه هستیم و درخواست شناسایی و پیگرد تخلفات انجامشده، تعقیب مباشرین و معاونین جرم و مجازات بیاغماض خاطیان در این پرونده را داریم.
با تشکر
◻️ اعتراض به فعالیتهای معدنی در منطقه حفاظتشده ساریگل
◻️ درخواست مخالفت دولت و مراجع ذیصلاح با افزایش قیمت خودروهای داخلی شرکتهای سایپا و ایرانخودرو
◻️ اعتراض و مخالفت با واگذاری شرکتهای صندوق بازنشستگی کشوری به تأمین اجتماعی
#نه_به_پتروشیمی_میانکاله
درخواست لغو واگذاری زمین به پتروشیمی میانکاله
زمان این کارزار به پایان رسیده است.
جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به
کانال تلگرام یا
صفحه اینستاگرام
کارزار مراجعه نمایید.
امضاکنندگان: 20478 نفر
-
حمیدرضا میرزاده
-
مصطفی صابری
-
حر منصوری زینی (دیده بان میانکاله)
-
محمدرضا محمودی
-
هدیه تهرانی
-
اعظم الهامی راد
-
پانته آ پناهیها
-
هادی کارگرد
-
سعیده قاسمی
-
سیده مریم عمادی جمالی
-
عاصفه پیشرو
-
سعید باقری راد
-
سحر شاعری
-
زهرا آزادی
-
علی توکلی
-
حامد اسمعیلی
-
مهدی سرخابی
-
زهرا قلیچی پور
-
دلژین صداقت عبدالملکی
-
افسانه خسروی
-
فاطمه علیخواه
-
ابوذر روشن سروستانی
-
مجید فراهانی
-
مسعود ترابی
-
روناک فرمانیان
-
آناهيتا محمودى
-
نرگس توکلی
-
سامان دارابی
-
سیاوش گوهری قرایی
-
اکرم کیانی
بحث و گفتگو
اخبار مرتبط با این کارزار
اگر شما خبر تازهای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.
بازتاب در روزنامه همشهری:
۷۵۰۰ امضا در کمتر از یک روز برای «درخواست لغو واگذاری زمین به پتروشیمی میانکاله»
انتشار پوستر در اینستاگرام
با توجه به اهمیت این کارزار پوستر آن در اینستاگرام منتشر شد.
مشاهده پست دانلود پوستربازتاب در پایگاه خبری گلونی:
بازتاب در روزنامه پیام ما:
ارسال برای رسانهها
با استقبال ۵ هزار نفری، خبر این کارزار مهم برای رسانهها ارسال شد
بازتاب در پایگاه خبری رکنا:
با ارسال نامه ای به رئیس قوه قضاییه آغاز شد؛ کارزار درخواست لغو واگذاری زمین به پتروشیمی میانکاله
تأیید کارزار جهت انتشار
این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.