جناب آقای رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای لطیفی
رئیس محترم سازمان امور اداری و استخدامی کشور
با سلام
احتراماً همانگونه که مستحضرید وضعیت تغذیهای مردم عزیز ایران به دلیل تحریمهای ناجوانمردانه و همچنین تورم شدید در شرایط بحرانی قرار دارد، در این وضعیت اسفناک که روزبهروز سفره مردم کوچکتر از قبل میشود توانایی مردم در خرید محصولات غذایی مرغوب نیز کاهش می یابد، حداقل بیایید خودمان به مردم آسیب نرسانیم!
سالهاست که مدعی هستیم که فرآیند کنترلی از مزرعه تا سفره به خوبی اجرا می شود اما بدانید که اصلا اینگونه نیست، استفاده از مواد بی کیفیت و حتی در حال فساد و ضایعاتی و تبدیل آن به هر قیمتی به محصول قابل عرضه برای مصارف انسانی خطری است بالقوه که متاسفانه بالفعل شده و نتایج آن را در بیماران سرطانی می بینیم (این مواد حتی در مصارف دام و طیور نیز به طور غیرمستقیم بر انسان اثرگذاری دارد).
تجمعات بیشازحد بیماران در بیمارستانهای خصوصی و دولتی و مطب پزشکان همه گواهی از سوءتغذیه یا آسیب از تغذیه با مواد غذایی حاوی مواد افزودنی خطرناک (خواسته و ناخواسته و عمدی و غیر عمدی) پنهان مورد استفاده در فرمولاسیون آن ها در واحدهای صنعتی یا کارگاهی یا زیرپله ای می دهد. این رویه علاوه بر این که هزینه های سنگین درمانی را بر خانواده ها اعمال می کند، همچنین هزینه سنگینی ناشی از در اختیار قرار دادن امکانات و تجهیزات پزشکی و ... را به دولت تحمیل می کند، لذا برای این موضوع سال هاست که این راه کار منطقی پیشنهاد شده اما متاسفانه به نتیجه ای نمیرسد!
در تمام جوامع پیشرفته و سطح اول دنیا مسئولین و متخصصین و مهندسین کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی حداقل وابستگی را به کارفرما و صاحبان صنعت دارند و این باعث می گردد که کنترل کیفیتی قدرتمند ایجاد شود و خروجی آن یک محصول با کیفیت و سطح بالا بوده و مصرف کننده نیز اطمینان قلبی از مصرف آن محصولات خواهد داشت.
این فرآیند از مزرعه تا سفره مردم قابل اجراست، فقط در هر مرحله نوع آن متفاوت خواهد بود، اما ما متخصصین صنعت غذا بهعنوان آخرین و مهمترین عامل بازرسی و کنترل کننده که حتی می توانیم با فرآیند کنترلی دقیق و حساب شده مراحل قبل از رسیدن مواد اولیه به واحد تبدیلی را حتی در مزرعه تحتتأثیر قرار دهیم، قدرت و توانایی در اجرای این امر نداریم.
وضعیت متخصصین در صنعت غذا به گونهای است که امکان اعمال فشار و کنترل در جهت بهبود کیفیت محصول را ندارند چرا که این افراد حقوق دریافتی خود را از همان واحد تولیدی و همان کارفرمای متخلف دریافت می کنند، این یعنی غلام حلقه به گوش و قطعا بدانید این مفسده ایجاد کرده و می کند و نتایج آن را هم اکنون در جامعه می بینید و نیازی به توضیح واضحات نیست.
در حال حاضر دریافت مواد اولیه بیکیفیت و ارزان باعث میشود که در استفاده از مواد افزودنی و نگهدارنده مجاز و غیرمجاز فراتر از استانداردهای حتی ملی ـبینالمللی که هیچـ به جهت اینکه محصول با قیمت مناسب به دست مصرفکننده برسد، اجبار صورت میگیرد.
امروز در کشور ما که چندین نهاد نظارتی مانند سازمان ملی استاندارد که تحت مستقیم نظارت جنابعالی می باشد، اداره نظارت بر موادغذایی (غذا و دارو) و بهداشت و... وجود دارد اما در جاییکه این واحدها باید مستقیماً در تمامی واحدهای صنعتی بهخصوص صنعت غذا نماینده تام الاختیار و بازرس غیر وابسته به آن واحد صنعتی داشته باشند، ندارند. یا حداقل با اعمال اجبار همانند سازمان دامپزشکی که از متخصصین خود در واحدهای کشتارگاه و لبنی و دامداریها و مرغداریها حمایت میکند، شرایطی را ایجاد کنند که تولیدکننده توجیه شود همانگونه که موظف است مالیات و سایر هزینههای دیگر را بپردازد باید به متخصص کنترلکننده کیفیت و نماینده سازمانهای مرجع حقوق مکفی و مناسب تخصص این افراد بدهد.
مشکلی که سالهاست گریبان متخصصین صنایع غذایی را در حوزه تولید و کنترل کیفیت گرفته این است که این افراد هم مجبور هستند به دستورات کارفرما تمکین کنند و هم حقوق حداقلی دریافت کنند، هم پاسخگو و مسئول توزیع محصول نامرغوب تولیدی شوند که به اجبار کارفرما مهر تایید کیفیت بر آن زده و راهی بازار مصرف نموده اند.
لذا این درخواست ما متخصصین غذا از شما به عنوان مسئول نهاد اجرایی کشور می باشد که این وضعیت را هر چه سریعتر تغییر دهید و مطمئن باشید نتایج آن در آینده و سلامت مردم دیده خواهد شد و بسیاری از هزینه های سربار و تحمیلی در این شرایط اقتصادی هم از دوش مردم و هم از دولت محترم برداشته خواهد شد.
با تشکر