جناب آقای ضرغامی
وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
جناب آقای قاسمی
وزیر محترم راه و شهرسازی
جناب آقای خرم
استاندار محترم آذربایجان شرقی
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضرید، شهر تبریز با استناد به نقشه دارالسلطنه قراچه داغی (ترسیم: ۱۲۹۷ ق./ ۱۸۸۰ م.) و عکس هوایی سال ۱۳۳۵ ش. یکی از گسترده ترین بافتهای تاریخی ایران با مساحتی در حدود ۲هزار هکتار را دارا بوده است. با این وجود، به واسطه سیاست های توسعه ای کلان مقیاس در نیم قرن اخیر، شاهد روندی پرشتاب در تخریب و از دست رفتن منابع میراث شهری تبریز بوده ایم، به نحوی که طی سه دهه گذشته، بخش اعظمی از بافت تاریخی شهر تبریز و عناصر ارزشمند آن در پیرامون مجموعه بازار تاریخی سرپوشیده تبریز (ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو در مرداد ۱۳۸۹)، مسجد کبود، میدان صاحب الامر (مجموعه حسن پادشاه) و محور کهنه خیابان با مساحتی بالغ بر ۲۵هکتار در قالب طرح های نوسازی و بهسازی محور تاریخی- فرهنگی تبریز، تخریب و با تبدیل شدن به مجموعه های تجاری- اداری راکد، از زندگی شهری حذف گشته اند.
در حالیکه با تخریب تعدادی از ابنیه ثبت ملی، تعریض گذرهای تاریخی و ساخت مجموعه های تجاری در زیرگذرها، تعرض به حریم محوطه های تاریخی و باستانی مانند مقبره الشعرا، ارگ علیشاه، میارمیار و گجیل (پروژه آیسان) و تشدید تخریب ابنیه واجد ارزش واقع در عرصه پیرامونی بازار تاریخی، همراه با تعلل در روند ثبت ابنیه واجد ارزش و تعیین حریم آن ها، با نابسامانی های قابل توجهی در سیاست گذاری و مدیریت بافت تاریخی تبریز مواجه می باشیم.
لذا خواهشمند است طبق قوانین متعدد مرتبط با صیانت از معماری ایرانی و اسلامی و رعایت حریم آثار، خصوصاً بر اساس قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی، مصوب تیرماه ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، به منظور جلوگیری از دست اندازی های بیشتر و تخریب های سازمان یافته، تهیه و تصویب ضوابط ویژه بافت تاریخی تبریز در دستور کار فوری آن وزارتخانه قرار گیرد.
با تشکر