جناب آقای قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
اخیراً تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی طرحی را مبنی بر صلاحیت اعطای مجوز مشاوره با رویکرد دینی و اسلامی به صورت مستقل در اختیار مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور ارائه نمودهاند که قرار است در صورت تصویب این موضوع با اضافه شدن یک تبصره ذیل ماده یک قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران محقق شود.
این، اقدامی دیرهنگام، اما شایسته تقدیر است. با توجه به هجمه ای که بر علیه این طرح از سوی برخی روانشناسان محترم انجام گرفته است، در راستای حمایت از این طرح و تنویر افکار عمومی نکاتی را متذکر می شویم.
الف- این طرح گام اولیه جهت ایجاد بستر های قانونی در راستای عمل به برخی از بندهای سیاست های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ و همچنین سیاست های کلی خانواده ابلاغ شده در سال ۱۳۹۵ می باشد.
ورود مجلس به این مقوله گامی مثبت در توجه به سیاست های کلی نظام است که سالها مورد بی مهری قرار گرفته و بر زمین مانده است. در بند ۴ سیاست های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳، «تحکیم بنیاد خانوده با تأکید بر ارائه خدمات مشاورهای بر مبنای فرهنگ و ارزشهای اسلامی – ایرانی» مورد تأکید قرار گرفته است.
همچنین بند ۱۰ سیاست های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ خواستار «ساماندهی نظام مشاورهای بر اساس مبانی اسلامی – ایرانی» شده است. لذا پیگیری و تصویب این طرح به حکم اسناد بالا دستی از وظایف بر زمین مانده قوه مقننه می باشد.
ب- در نگاه کلان و تمدنی مقام معظم رهبری تحول در علوم انسانی یک اصل مسلم است لذا تصویب این طرح گامی مهم در راستای اسلامی سازی علوم انسانی خواهد بود.
ج- اساسا بستر رشد و تکامل روانشناسی اسلامی با رویکرد دینی و اسلامی جایی جز حوزههای علمیه می تواند باشد؟ روانشناسان محترم دانشگاهی با مبانی غربی و مکاتب متعدد روانشناسی غربی میخواهند روانشناسی اسلامی تولید کنند؟
ح- آیا روانشناسی غرب توانسته است سلامت روان انسانها را در مهد تکون این نظریات تامین کند، تا بتوان انتظار داشت که سلامت روانی را به مدد آن برای جامعه اسلامی به ارمغان آورد؟
د- اسلام در حوزه سلامت روح و روان گفتنی های زیادی دارد که این طرح مجالی برای ظهور و بروز ظرفیت عظیم آموزههای وحیانی در این زمینه میباشد که به رشد و شکوفایی این دانش کمک خواهد کرد.
ذ- اگر به دیده رقابت هم نگاه کنیم وجود رقابت موجب رشد و شکوفایی هر دو طرف میشود و روانشناسان محترم با سابقه (به قول خودشان) ۱۸ ساله نباید از رقیب نوپایی این قدر هراس داشته باشند.
ر. به حقوق و شعور مردم احترام بگذاریم. برای حق انتخاب مردم احترام قائل شویم. اجازه دهیم در میان مکاتب مختلف فکری غرب، در حکومت اسلامی، نگاه اسلامی هم عرضه شود و مردم خود انتخابگر باشند. مگر نمیگویید طرفداران روانشناسی اسلامی در اقلیت هستند پس جای نگرانی نیست مشتری های ۲۰ ساله شما ثابت هستند، نگران نباشید. اجازه بدهید اقلیت مذهبی هم مرکزی برای درد دل کردن داشته باشند.
با تشکر