باسمه تعالی
جناب آقای رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
جناب آقای زلفیگل
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی
جناب آقای خسرویان
ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفهای
سلام علیکم
احتراما به استحضار میرساند حدود ۱۸هزار مدرس حقالتدریس دانشگاه فنی و حرفهای که بیش از ۹۰ درصد مدرسان این دانشگاه را تشکیل میدهند، در حالی که علاوه بر داشتن تحصیلات عالی و تخصص فنی، حداقل معادل یک عضو هیئت علمی تدریس میکنند، بدون هیچ مزایا و بیمهای، حقوق دریافتی آنها از یک کارگر ساده هم کمتر است! این در شرایطی است که همین مبلغ دریافتی ناچیز آنها که تا به امروز (مرداد ۱۴۰۱) حدود هر ۶ ماه یک بار پرداخت شده است، مشمول مالیات ۱۰ درصدی هم میشود! همچنین به دلیل عدم وجود یک روند مشخص، هیچ امید و امتیازی هم برای استخدام ندارند.
لذا پیرو تقاضاهای مکرر بدون نتیجه ی همکاران در سالیان گذشته از مسئولین مختلف کشور و به خصوص مراجعه نهایی حضوری در مورخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ به رئیس فعلی دانشگاه فنی و حرفهای، جهت رسیدگی جدی و اساسی به وضعیت مدرسان حقالتدریس دانشگاه فنی و حرفهای، این مطالبات به امید تحقق کامل و ایجاد اصلاحات اساسی به شرح ذیل تقدیم میشود:
۱- ساماندهی و تبدیل وضعیت مدرسان حق التدریس که سابقه حداقل ۵ سال کامل با ۶ ساعت تدریس در هفته را دارند.
۲- تعیین سهمیه در جذب هیئت علمی و آزمونهای استخدامی دستگاههای دولتی با اعمال سنوات
شاخص استاندارد نسبت استاد هیئت علمی به دانشجو عددی برابر ۱ به ۱۸ است. این شاخص در دانشگاه فنی و حرفهای حدود ۱ به ۱۳۰ میباشد! تکلیف برنامه ششم توسعه برای سال ۱۴۰۰، عدد ۱ به ۲۰ بوده است!
۳- اصلاح مبالغ حقالتدریس، پرداخت تمام مزایای قانونی و افزایش سالانه آن براساس تورم
ماده ۳۹ قانون کار: مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت و یا کمتر از ساعات قانونی تعیینشده به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجامیافته محاسبه و پرداخت میشود.
تبصره ماده ۴۱ قانون کار: کارفرمایان موظفند در ازای انجام کار در ساعات تعیینشده قانونی به هیچ کارگری کمتر از حداقل مزد تعیینشده جدید پرداخت ننمایند و در صورت تخلف ضامن تأدیه مابهالتفاوت مزد پرداختشده و حداقل مزد جدید میباشند.
مواد قانونی مرتبط: ۲، ۳، ۴، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۳۵، ۳۹ و ۴۱ قانون کار و آییننامه اجرایی تبصره ۲ ماده ۳۵ قانون کار
۴- پرداخت ماهانه حقالتدریسها
به استناد تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۱ با عنوان حقوق و دستمزد، بند ۱۲، بخش ب، کلیه پرداختهای مشابه حقوق و دستمزد مانند حقالتدریس، حقالزحمه، ساعتی، حق نظارت و پاداش شوراهای حل اختلاف، هزینه اجتنابناپذیر محسوب میشود و مشمول مفاد جزء (۵) بند (الف) این تبصره است و باید به صورت ماهانه پرداخت شود. این موضوع در بند ه تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ هم ذکر شده بود که تاکنون اجرا نشده است.
۵- تأثیر سنوات تدریس در مبلغ حقالتدریس
۶- افزایش سقف تدریس به ۲۴ ساعت در هفته
۷- بیمه
با عنایت به اصل ۲۹ قانون اساسی مبنی بر اینکه «بیمه حقی است همگانی» و با توجه به مواد ۲ و ۴ قانون کار و ماده ۲ قانون تأمین اجتماعی، مدرسان حقالتدریس که در مقابل دریافت حقالسعی در مراکز آموزشی کار میکنند، مشمول عنوان «کارگر» یا «بیمهشده» واقع میشوند و آن مراکز آموزشی هم مشمول عنوان «کارگاه» میباشند. بنابراین مراکز دانشکدههای فنی و حرفهای، بنا به تکلیف قانونی ناشی از قوانین مزبور و ماده ۱۴۸ قانون کار و مواد ۴، ۲۸، ۳۰، ۳۴، ۳۶ و ۳۹ قانون تأمین اجتماعی، باید حق بیمه متناظر با حقالتدریس مدرسان را طبق تشریفات قانونی به تأمین اجتماعی بپردازند.
۸- حذف مالیات ۱۰ درصد استادان حقالتدریس مدعو برای مبالغ دریافتی کمتر از سقف معافیت مالیاتی سالانه بر طبق تبصره ۱۲ (حقوق و دستمزد) در قانون بودجه هر سال.
لازم به ذکر است در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، تبصره ۱۲ بنده ۵ صفحه ی ۷۲ سقف معافیت ماهانه ۵.۶ میلیون تومان ذکر شده است در حالی که هر مدرس حقالتدریس مدعو دانشگاه فنی و حرفهای در عالیترین شرایط که معمولا محقق نمیشود (تدریس درس تئوری تا سقف مجاز تدریس به مدت یک روز و نیم معادل ۱۶ ساعت در هفته) با مدرک دکتری حدود ۲.۵ میلیون تومان و با مدرک ارشد حدود ۱.۷ میلیون تومان دریافتی خواهد داشت که این مبالغ حتی چند برابر کمتر از سقف معافیت مالیاتی است که قانون تعیین کرده است اما از ایشان ۱۰ درصد مالیات کسر میشود!
در پایان ضمن معرفی آقای محسن عمادی الله یاری، به عنوان نماینده ما مدرسان حقالتدریس دانشگاه فنی و حرفهای جهت پیگیری مطالبات و هماهنگی، خواهشمند است به جهت اولویت، اهمیت و جایگاه آموزشهای مهارتمحور و ارتباط مستقیم آن با رونق تولید، بومیسازی صنایع و رشد و پویایی اقتصاد کشور و همچنین حفظ ارزش و جایگاه مدرسان در دانشگاه، نهایت تلاشهای همهجانبه خویش را در کمترین زمان برای پیگیری مشکلات و حقوق این قشر آسیبپذیر مبذول فرمایید.
با تشکر