ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
جامعه بهداشت و درمان کشور ضمن انتقاد به وضعیت جاری در حوزه سلامت که منجر به وضعیت نامناسب دانشگاههای علوم پزشکی، بی عدالتی آموزشی، وضعیت ناپایدار شغلی، فرار و مهاجرت فارغالتحصیلان و اساتید علوم پزشکی شده است از طرح استیضاح وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مجلس شورای اسلامی حمایت میکند و از ریاست محترم جمهور درخواست میکند به قید فوریت به مشکلات حوزه سلامت رسیدگی کند.
اهم مشکلات و مطالبات جامعه سلامت کشور بدین شرح میباشد:
۱) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جای صیانت از رشته های علوم پزشکی بهعنوان حافظان سلامت جامعه بهصورت پرشتاب روند اشباع و بی اعتبار سازی این رشته ها را در پیش گرفته است. احداث دانشکدههای علوم پزشکی در نقاط مختلف بدون تأمین حداقل تجهیزات لازم برای این امر خطیر که بیشتر به علت لابی های سیاسی و توصیه های اشخاص صورت گرفته و صدور مجوز رسمی دور زدن کنکور سراسری توسط دانشجویان دانشگاههای سطح پایین خارج کشور و انتقال به دانشگاههای داخلی که مغایر با عدالت آموزشی و اهداف نظام و کشور در مقوله عدالت اجتماعی است حوزه سلامت را در خطر بزرگی قرار داده است.
۲) تصمیمات ضددانشجویی در وزارت بهداشت از جمله حذف نهادهای مستقل دانشجویی از چرخه فعالیت همچون شورای صنفی دانشجویان برخلاف توصیه های اکید مقام معظم رهبری در باب کنش گری و مطالبه گری دانشجویان، افزایش بیش از ۳ برابری نرخ تغذیه دانشجویان روزانه و افزایش ۳۰ برابری نرخ تغذیه دانشجویان پردیس خودگردان، افزایش شهریه دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی با وجود وضعیت نامناسب اقتصادی که منجر به افزایش مشکلات و آسیب های روحی و روانی در میان دانشجویان علوم پزشکی خواهد شد.
۳) بی توجهی به درخواستهای کادر بهداشت و درمان کشور در تحقق مطالباتی همچون تبدیل وضعیت، برقراری فوقالعاده خاص و... که نه تنها محقق نشد که بسیاری از نیروهای فعال در پاندمی کرونا به جای استخدام، تعدیل و اخراج شدند و وزارت بهداشت به جای پیگیری فعال و موثر به وعده های بدون پشتوانه ای بسنده نمود که جز دلسردی و ناامیدی حاصل دیگری برای مدافعان سلامت نداشت.
۴) ناتوانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تأمین مشوق های لازم و بهبود فضای شغلی فارغالتحصیلان علوم پزشکی از جمله کمبود نیرو و فشار سنگین کاری در مراکز درمانی، نگاه دسته چندمی به حوزه بهداشت، بی عدالتی در نظام پرداخت، محدودیت های فضای کسب و کار، اشباع بازار شغلی بسیاری از رشته های علوم پزشکی منجر به تمایل بالای کادر بهداشت و درمان به مهاجرت به کشورهای دیگر شده است و وزارت بهداشت نه تنها هیچ برنامه ای جهت افزایش انگیزه کادر سلامت برای ماندگاری و خدمت در کشور ارائه نداده است که سیاست های این وزارتخانه مستقیما در جهت افزایش مهاجرت این گروه به کشورهای خارجی است.
۵) گرانی و کمبود شدید برخی اقلام دارویی و نبود امکانات و تجهیزات درمانی کافی در نقاط مختلف کشور و به ویژه نگاه غیرکارشناسی و وارد کردن لابی های خاص در تخصیص امکانات به مناطق مختلف به جای نگاه برابری و کارشناسی باعث تضییع حقوق کادر درمانی، مردم و بیماران در دسترسی عادلانه به خدمات سلامت شده است.
با تشکر