بسمه تعالی
جناب حجه الاسلام و المسلمین رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر زلفیگل
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
جناب آقای دکتر خلج امیرحسینی
رئیس محترم مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم
با سلام و احترام
همان گونه که مستحضرید، بر اساس شیوه نامه ابلاغی به دانشگاهها برای جذب اعضای هیئت علمی در غربالگری اولیه افرادی که حداقل معدل سه مقطع تحصیلی را ندارند، حذف میشوند. به نظر میرسد این مصوبه، بنا به دلایلی که ذکر میشود، موجب تضییع حق گروه زیادی از نیروهای نخبه دانشگاهی میشود که به دلایلی در شرایط خاصی حداقل معدل شیوه نامه ابلاغی جذب را کسب نکردهاند.
با توجه به دلایلی که مشروحا به عرض میرسد، خواستار لغو این شرط بوده و از حضرتعالی خواهشمندند نسبت به بررسی مجدد مصوبه و درنظرگرفتن حقوق این گروه از دانشجویان و دانشآموختگان دکتری با حذف شرط معدل در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حداکثر مساعدت و همکاری را مبذول و دستورات مقتضی را صادر فرمایید.
۱. با توجه به عدم تأثیر نمره رساله دکتری در معدل مقطع دکتری تخصصی و تعداد واحدهای کم مقطع دکتری که اکثرا در دو ترم ارائه میشود اگر دانشجوی دکتری در یک ترم تحصیلی به دلیل بیماری یا هر دلیل دیگری معدلش پایین بیاید دیگر امکان جبران این کاهش معدل برایش وجود نخواهد داشت و نمی تواند حداقل معدل ۱۷ را کسب کند.
۲. نظر به اینکه امکان ترمیم معدل در تمام دانشگاه ها با شرایط یکسان وجود ندارد و در صورت وجود ترمیم معدل آن هم برای نمره های خاصی است که اگر دانشجویی در مقطع دکتری نمره بالای ۱۶ گرفته باشد معمولا نمی تواند ترمیم معدل کند که به حداقل معدل (معدل ۱۷) برای شرکت درجذب هیئت علمی برسد بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود یا مصوبه شرط معدل حذف شود ( معدل فقط به عنوان یک امتیاز محسوب گردد). یا اینکه شرایط ترمیم معدل به شیوه ای اصلاح گردد که دانش آموختگان بعد از فارغ التحصیلی نیز بتوانند در هر مقطعی معدل خود را ترمیم نمایند.
۳. نظر به توصیه های مقام معظم رهبری که فرمودند "علم مجرد و به تنهایی کافی نیست؛ باید علم را به فناوری، فناوری را به صنعت و صنعت را به توسعهی کشور وصل کنیم" باید ارزشی برای رساله دکتری در نظر گرفته شود چرا که معدل دکتری تخصصی فقط نتیجه تلاش دو ترم تحصیلی است در حالی رساله دکتری بخش مهمی از مقطع تحصیلی دکتری است و به انجام رساندن یک رساله موفق نیازمند بیش از دو سال تلاش و پژوهش مداوم است، لذا این مهم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا حق دانش آموختگان نخبه ای که با نمره و درجه عالی از رساله دکتری خود دفاع کرده اند اما معدل پایینتر از ۱۷ دارند تضییع نگردد بنابراین بهتر است تدابیری اندیشیده شود که نمره رساله در معدل تأثیر گذار باشد..
۴. اجرای این مصوبه، تضعیف واقعی حق نخبه ها و طیف وسیعی از دانش اموختگانی است که سالهای زیادی از عمر خود را برای دستیابی به نتایج علمی و پژوهشی صرف نمودهاند اما به دلیل کسری معدل در یکی از سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری به دلایلی (بیماری، فوت اقوام نزدیک، سیستم نمره دهی متفاوت دانشگاهها و...) امکان شرکت در فراخوان ها ی جذب هیئت علمی را ندارند.
۵. در تاریخ بزرگان بسیاری بودهاند که با معدل پایین شایستگی های فراوانی کسب کرده و در زمره دانشمندان بزرگ و برجسته کشورشان قرار گرفته اند بنا براین حذف چنین دانش اموختگانی توسط هیئت اجرایی جذب دانشگاهها، جفایی غیرقابلجبران به علم و دانش خواهد بود.
لذا اینجانبان از محضر جنابعالی تقاضا داریم، برای برقراری عدالت و بهمنظور رفع مشکلات زیادی که با اجرای این قانون پیش روی دانشآموختگان این وزارتخانه قرار گرفته است، دستور فرمایید تا تدابیر لازم برای لغو شرط حداقل معدل در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی صورت گیرد.
سلامتی و توفیق روز افزون جنابعالی و دیگر دلسوزان نظام را از درگاه ایزدمنان خواستاریم.