جناب آقای دکتر نوری، وزیر محترم آموزش و پرورش
جناب آقای دکتر ستاری فرد، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش
با سلام و احترام؛
با عنایت به این مسئله که آزمونهای استخدامی هر ساله برگزار میشود، و روشی بسیار کارآمد جهت جذب نیروهای جوان و پر انگیزه از فارغالتحصیلان سایر رشتهها در سازمان آموزش و پرورش میباشد، امسال نیز در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ دفترچه استخدامی آموزگاری آموزش و پرورش در وبگاه سازمان سنجش قرار گرفت. پس از بررسی دفترچه راهنما، نبود رشته تربیت بدنی در این دفترچه بسیار به چشم میآمد.
با توجه به اینکه ورزش و تربیت بدنی در سند تحول بنیادین از جایگاهی ویژه برخوردار است و نحوه تحقق اهداف نظام آموزشی در تربیت جسمی و روحی دانشآموزان یکی از مسائل مهم و سرنوشتسازی است که از گذشته مورد توجه بوده و هست، این نیاز کاملاً مشهود است که مدارس ابتدایی نیاز به نیروی متخصص تربیت بدنی دارند.
تجربه سالیان گذشته به صورت عینی نشان دهنده این است که درس تربیت بدنی، همانند سایر دروس مانند ریاضیات، فیزیک و شیمی نیاز به آموزش و تدریس توسط متخصصان و افراد آموزش دیده خود دارند. تدریس ساعت درس تربیت بدنی نیز میطلبد که به کارشناسان مربوطه سپرده شود. یعنی دانشآموختگانی که سالها در این زمینه تلاش بیوقفه داشتهاند. افراد با انگیزه که در بهترین دانشگاههای این کشور تحصیل کرده اند.
تجربیات تلخ گذشته را باید دید و تصمیم درست گرفت، پیامدهای عدم حضور متخصصین این رشته را باید دید و درس گرفت، اینکه چگونه این درس از چرخه اهداف آموزش و تحقق بند ۱۰ از فصل دوم سند تحول بنیادین دور خواهد شد، را باید دید و کاری کرد.
برخی کارشناسان تربیت بدنی بر لزوم حضور پر رنگ متخصصین ورزش در مدارس ابتدایی تأکید میکنند و معتقدند: کمبود نیروهای متخصص ورزشی در مدارس به خصوص مقاطع ابتدایی موجب بروز مشکلاتی نظیر ناهنجاریهای قامتی در دانش آموزان خواهد شد. اوقات ورزش و تربیت بدنی در مدارس ابتدایی، فرصتی برای بالندگی، نشاط و پویایی دانش آموزان است. همچنین فرصتی است که میتوان ساختار بدنی دانشآموزان را بر اساس آموزشهای صحیح به بهترین وجه شکل داد تا در آینده جوانانی شاداب و سالم داشته باشیم. از سوی دیگر تدریس درس تربیتبدنی به وسیله معلمین غیرمتخصص، احتمال آموزش ناصحیح مهارتهای حرکتی به دانشآموزان را زیاد میکند و تجربه نیز نشان داده است که چنانچه مهارتها به صورت غلط آموخته شوند، اصلاح آنها در مراحل بالاتر سنی کاری بسیار دشوار و گاهی غیرممکن میشود. ضمن این که به دلیل عدم یادگیری صحیح در دوران کودکی، ذوق ورزش کردن در جوانی نیز از بین میرود و این امر زیانی برای عمومی کردن ورزش کشور خواهد بود به همین دلیل بهرهگیری از معلمین متخصص در رشته تربیتبدنی از ضروریات و لازمه درس تربیتبدنی مدارس میباشد.
جناب دکتر ستاری فرد، شما بهعنوان یک فرد تحصیل کرده در مقطع دکترای تربیت بدنی، بیش از هر شخص دیگری اهمیت موارد فوقالذکر را درک میکنید، به همین منظور از شما بزرگوار، پیگیری لازم جهت تخصیص کد شغل مرتبط در آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۱ را تقاضا داریم.
با تشکر؛ امید جهت پیشبرد اهداف تربیتبدنی و علوم ورزشی در آموزش و پرورش