بسمه تعالی
جناب آقای دکتر رئیسی
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی ایران
جناب آقای دکتر مخبر
معاون محترم رئیس جمهور و رئیس شورایعالی آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی کشور
جناب آقای دکتر مرتضوی
وزیر محترم تعاون،کار و رفاه اجتماعی
جناب آقای دکتر حسینی نیا
رئیس محترم سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور
رئیس محترم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی
رئیس محترم کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
همانگونه که استحضار دارید، یکی از الزامات رشد و توسعه اقتصادی در هر کشوری، وجود نظام آموزش غیر رسمی برای ایجاد مهارتهای لازم سرمایه انسانی است.
در همین راستا، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در سال ۱۳۵۹ از ادغام مرکز تعلیمات حرفهای، صندوق کارآموزی و کانونهای کارآموزی با هدف توسعه مهارت آموزی در کشور ایجاد شد.
آز آنجا که اقتصاد کشور برای رشد و توسعه نیازمند نیروی کار ماهر است، این سازمان با دارا بودن بیش از ۶۴۰ مرکز آموزش دولتی و ۴ هزار مربی و همچنین راهبری بیش از ۱۵ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای، نقش کلیدی و کاملاً تخصصی در مهارت آموزی کارجویان و تأمین نیروی کار ماهر برای ورود به بازار کار دارد.
بنابر این، در شرایطی که تجربه نشان داده است مدرک گرایی و پول پاشی، اشتغال ایجاد نمیکند، توجه به مهارت آموزی و تقویت جایگاه سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
این سازمان بزرگ و اثرگذار بیش از ۴۰ سال است که فاقد اساسنامه میباشد و داشتن اساسنامه ضمن کمک به استقرار چهارچوب صلاحیت حرفهای ملی، میتواند بخش عمده مشکلات ساختاری و حقوقی سازمان و مهارت آموزی، بویژه رتبهبندی مربیان، تقویت حکمرانی مهارت، توسعهی بخش خصوصی و آموزشگاههای آزاد، تأمین مالی و جلب مشارکت بنگاههای اقتصادی را حل کند.
لذا ما، جمعی از مربیان، مهارت جویان، کارآموزان، موسسین آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای و فعالان اقتصادی درخواست می نمائیم، بمنظور ارتقاء وزن اجتماعی مهارت و سرعت بخشی به ایجاد جریان ملی مهارت آموزی، توسعه و تضمین کیفیت آموزشهای مهارتی برای رشد اقتصادی پایدار، مطابق با نیاز بازار کار و تحولات فناوری و تربیت نیروی انسانی توانمند، ماهر و توسعه نگر، ترتیبی اتخاذ فرمایید در تصویب و ابلاغ اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور که طرح آن توسط جمعی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ارائه شده و کلیات آن نیز در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به تأیید رسیده است، تسریع گردد.
از حسن توجه شما قدردانی می نماید.