نمایندگان محترم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی
ضرورت توجه به اصلاح لایحه برنامه هفتم توسعه، چالش پیش رو، در جهت تضعیف امنیت شغلی جامعه کارگری
۹اردیبهشت ۱۴۰۲ دیدار جامعه کارگران با مقام معظم رهبری:
ارتقاء زندگی کارگر و اطمینانخاطرش به امنیت شغلی و چرخیدن راحت چرخ زندگی، باعث افزایش کیفیت کار و محصول میشود بنابراین، هر تلاشی برای ارتقاء زندگی کارگران، در واقع سرمایهگذاری برای سود بیشتر است.
در شرایطی که مردم و جامعه بزرگ کارگری از طرفی به شدت با مسائل اقتصادی درگیر و روزگار سختی را میگذرانند و این جامعه بزرگ نیاز به آرامش روانی دارد تا با اطمینان خاطرش به امنیت شغلی خود چرخ توسعه جامعه که با با افزایش کیفیت کار میچرخد و جامعه کارگری در خط مقدم مقابله با جنگ اقتصادی دشمن است؛ و از طرف دیگر قوانین کار و تامین اجتماعی بهعنوان دو سند بالادستی کارگران میبایستی با لایحه برنامه هفتم توسعه به عنوان یک سند بالا دستی و تعیین راهبردهای کلان کشور در ۵ سال پیشرو، مکمل بوده و نه در جهت تضعیف قوانین و بهخطر افتادن امنیت شغلی جامعه کارگری کشور شود. برنامه هفتم توسعه میبایستی با رویکرد حمایت از کارگران تنظیم گردد و جایگاه ویژهای برای کارگران درنظر گرفته شود.
فصل اول: رشد اقتصادی ماده ۱۵: بهمنظور رفع موانع مؤثر بر به کارگیری نیروی کار جدید توسط کارفرمایان و توسعه کسب و کارها و همچنین جذب تازه واردین به بازار کار و احیای نظام استاد - شاگردی و ترویج آموزشهای عملی حین کار در سه سال اول ابتدای اشتغال افراد، مقررات زیر حاکم است.
الف- حداقل دستمزد و مزایا برای این افراد معادل یک دوم حداقل دستمزد و مزایای مصوب شورایعالی کار است و بر همین اساس کسورات بیمه پرداخت میشود. در این حالت سنوات شاغل بر مبنای یک دوم، محاسبه میشود.
ب- کارفرما در طول این دوره اختیار لغو قرارداد را به صورت یکطرفه دارد.
فصل چهار صندوقهای بازنشستگی ماده ۶۵_۶۶-۶۷ (قابل مشاهده در فایل پی دی اف به آیدی) تبصره ۵ ماده ۶۶: حداقل سن لازم برای بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور برای زنان ۴۵ و مردان ۵۰ سال تعیین شده است. نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی، تغییر در نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی کلیه صندوقها در لایحه برنامه هفتم (ازمیانگین ۲ سال آخر به میانگین ۵ سال آخر)
ماده ۶۷: میزان مستمری بازنشستگی در تمامی صندوقها و سازمانهای بازنشستگی از سال اول برنامه عبارت است از یک سیام متوسط حقوق یا دستمزد ماهیانه مشمول کسور فرد در پنج سال آخر بیمهپردازی، ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه مشروط بر آنکه از سی و پنج سیام متوسط مذکور بیشتر نباشد، معادل یک دوم جمع قدر مطلق درصد افزایش ضریب سالانه حقوق یا دستمزد طی سه سال آخر به حقوق یا مستمری محاسبه شده فوق اضافه میگردد.
از نمایندگاه محترم استان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی درخواست میگردد: موارد مذکور در لایحه برنامه هفتم توسعه پس از تقدیم به مجلس باید در کمیسیونهای تخصصی بررسی و سپس به صحن آورده شود تا برای تکتک مادهها و احکام آن، رایگیری شود و با تحلیل وضعیت موجود، شناسایی چالشهای پیشرو در جهت تحقق وضعیت مطلوب جامعه کارگری، تمهیداتی برای اصلاحات آن اندیشیده شود.