⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ اعتراض به فعالیت‌های معدنی در منطقه حفاظت‌شده ساریگل
◻️ درخواست جدی برای تغییر دکترین هسته‌ای
◻️ درخواست عدالت آموزشی در پذیرش دیپلم‌های هنرستان‌ها در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های دولتی و حضوری سراسر کشور

درخواست رعایت حق نظارت ساختمان برای مهندسان استاد و معلم در برنامه هفتم توسعه

#حق_نظارت_اساتید

درخواست رعایت حق نظارت ساختمان برای مهندسان استاد و معلم در برنامه هفتم توسعه

باسمه تعالی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

جناب آقای دکتر قالیباف

با سلام و احترام

مستحضر هستید که دولت محترم لایحه برنامه هفتم توسعه را به جهت بررسی، تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده‌اند. لکن در قسمتی از "بند ب ماده ۵۵" از این لایحه، متنی آمده با این عنوان که:

«کارکنان دستگاه‌های اجرایی امکان فعالیت به عنوان مجری یا ناظر حقیقی یا نماینده مجری یا ناظر حقوقی در فرایند ساخت و ساز را ندارند.»

لذا از آنجایی که این بند، دارای چالش‌های فراوانی است؛ مواردی را به استحضار حضرتعالی می‌رسانیم:

عده‌ای از مهندسین طراح و ناظر محترم رشته‌های عمران، معماری، نقشه برداری، شهرسازی، برق و تاسیسات مکانیکی در حال حاضر به عنوان استاد، معلم و هنرآموز در دانشکده‌ها و همچنین مدارس فنی و حرفه‌ای سراسر کشور مشغول تدریس می‌باشند و حاصل تجربیات چندین ساله خود را به دانش آموزان عزیز کشورمان منتقل می‌کنند.

در صورتی که این بند از لایحه، شامل معلمین و کادر آموزشی هم باشد؛ آموزش تخصصی در این رشته‌ها دچار چالش جدی خواهد بود و احتمالاً این رشته‌ها در هنرستان‌ها، بلاتکلیف و فاقد معلم مهندس دارای تجربه خواهد بود که این موضوع، ارتباط صنعت و آموزش را قطع خواهد کرد؛ ضربه‌ای بزرگ به نظام آموزش فنی و حرفه‌ای کشور وارد خواهد نمود و در نهایت به زیان دانش‌آموزان عزیز کشورمان خواهد بود.

لذا از آنجایی که، اولاً: تدریس در مدارس و دانشگاه‌ها شامل تعارض منافع با نظارت ساختمان نیست.

ثانیاً: وجود مهندسین متخصص دارای تجربه برای تدریس این رشته‌ها در مدارس و دانشگاه‌ها ضروری است.

ثالثاً: اساساً نظارت ساختمان به عنوان شغل دولتی یا دائم و تمام وقت محسوب نمی‌شود؛ و در قانون نظام مهندسی ساختمان، ناظر فقط وظیفه نظارت مستمر (مرحله ای) دارد، به این معنی که با پایان هر مرحله از اجرای ساختمان از آن بازدید نموده و در صورت بروز تخلف، طی ۷۲ ساعت گزارش‌های لازم را ارائه می‌دهد و این عمل هیچ تعارضی با تدریس ندارد، مهندس ناظر می‌تواند بعد از ساعات تدریس و یا در روزهایی که تدریس ندارد، به بهترین نحو به نظارت ساختمان رسیدگی نماید.

لذا خواهشمندیم، برای جلوگیری از غیرتخصصی شدن آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها، این بند از آئین نامه اصلاح و یا دارای استثنا در موارد عدم تعارض منافع باشد.

نهایت سپاس و قدردانی را از توجه حضرتعالی داریم.

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 1336 نفر

  • سید محمد علی مهیمنی

  • لیلا ذوالفقاری

  • پیمان جباری

  • معصومه اسلامی

  • فاطمه رستاد

  • وحید مشیری

  • علیرضاباقری دیوشلی

  • علیرضا یوسفی

  • بهروز سلیمی

  • علی بهرامی

  • جلال محمدی

  • مجید مهدوی لار

  • علی نصیری

  • الیاس شبان

  • احمد احسان اسمعیلی

  • ابوالفضل آموزگار

  • اصغر لرستانی

  • علی حدادنیا

  • ابوطالب حق شناس

  • مسعود رستمی

  • محمد حامدی نژاد

  • پیمان قاسم زاده

  • مجیدمجیدی‌فر

  • پوریا پرسته

  • مهدی آلفت

  • محمد بهرو

  • امام بخش هوتی فر

  • محمد رضا شهبازی

  • سحر رضائی

  • سیدمحمود موسوی

بحث و گفتگو

دنیا قربانی : لطفا کارزار بازگشت مهندسی مدیریت پروژه رو به نظام مهندسی امضا کنید ممنون
💬 پاسخ
محمد نادری : بسیاری از ناظرها،شغل دیگری دارند.این که کارمند ادارات دولتی باشی یا نباشی چه فرقی در اصل موضوع نظارت صحیح دارد.مگر این که تعارض منافع در میان باشد.کارمند بخش خصوصی باشی و انواع شغل ها داشته باشی و ناظر باشی مشکل نداره ولی کارمند دولت ناشی و ناظر باشی مشکل داره؟آقا عاقلانست؟ا
💬 پاسخ
محمد حسینی در پاسخ به محمد نادری: کارمندان ناظر چجوری میتونن سر عملیات اجرایی ساخت نظارت به موقع و حضور داشته باشند ؟!
💬 پاسخ
سامان فاضلی : حالا مگه چقد حقوق می‌دید به معلم‌ها که می‌خواید صلاحیت نظارت هم نداشته‌باشن؟ درآمد این دو تا رو بذاری روی هم حتی خرج یه زوج ساده‌زیست تو شهرستان رو هم به‌زور پوشش می‌ده.
💬 پاسخ
محمد حسینی : الحمدلله کلیات لایحه تصویب شد و یه عده بچه زرنگ نمیتونن قانون رو به نفع خودشون تغییر بدن
💬 پاسخ
علی کیهان در پاسخ به محمد حسینی: درود بر شما انسان درستکار. خدا عاقبت همه ما را بخیر کند.
💬 پاسخ
زهرا شاهی : سلام یکی از دلایل قابل استناد برای این کارزار و مستثنی شدن معلمین و هنرآموزان و اساتید نسبت به سایر کارمندان این موضوع هست که معلمین و اساتید در هفته ۲۴ ساعت مشغول به تدريس هستند ‌در صورتی که سایر کارمندان ۴۰ ساعت مشغول کار هستند و به همین دلیل معلمین و اساتید میتوانند از وقت فراغت خود برای نظارت استفاده کنند و منافاتی با تدريس آنها ندارد
💬 پاسخ
بابک یاری : حالا حتما باید چهار تا معلم فضولی کنن واسه خودشون
💬 پاسخ
پیمان جباری در پاسخ به بابک یاری: اگر دفاع از جایگاه خود و زحمات سالها تحصیل و کسب تجربه ، فضولی هست ؛ به این فضولی افتخار و در حد توان از آن دفاع خواهیم کرد.
💬 پاسخ
شهاب نعمت زاده : سلام جهت تاثیر بهتر و اطلاع داشتن نمایندگان مجلس، قبل تصویب و مطرح شدن در صحن. متن فوق را چاپ کنید و به صورت نامه، در دفتر نماینده شهرتان در مجلس ثبت کنید.
💬 پاسخ
مهدی کشاورز : چرا کارزار را فقط برای معلمین واساتید قراردادید چه فرقی با بقیه کارمندان دولت دارند اگر حقوق ارگانهای دولتی تواین وضعیت تورم کافی باشه مطمین باشید هیچ کسی خودش رو درگیر مسیولیت و اداره مالیات نمیکنه طرف با مدرک حسابداری توشرکت خصوصی ۶۵ تومن حقوق میگیره یا کارمندهای بانک سالانه چندصد میلیون وام قرض الحسنه میگیرن بعد شما به ۱۰_۱۵ تومن حقوق کارمندی گیر دادید این قانون باید اصلاح بشه ولی برای همه نه یه قشر خاص همه یا هیچکس
💬 پاسخ
پیمان جباری در پاسخ به مهدی کشاورز: آخر درخواست پیشنهاد شده که این بند از لایحه دارای استثنا در موارد عدم تعارض منافع باشد . یعنی از نظر ما کارمندانی که شغلشان با نظارت دارای تعارض منافع نیست ، نباید مشکلی در نظارتشان باشد .
💬 پاسخ
اکبر خورشیدی : نمیدونم موقع بتن ریزی سازه، چگونه معلم یا مدرس دانشگاه کلاس تدریس را ول خواهد نمود و جهت نظارت ساختمان مخصوصا" در زمان بتن ریزی اعم از ویبره و کنترل بتن آماده در کارگاه حاضر خواهد شد!
💬 پاسخ
پیمان جباری در پاسخ به اکبر خورشیدی: دوست عزیزم . پیام شما نشان از این دارد که آگاهانه چند مسئله را نادیده میگیرید . اول اینکه یک مدرس تمام روزهای خودها مشغول تدریس نیست و معمولا فقط سه روز در هفته و تا ظهر هنرآموزان ما تدریس می کنند . وقت کافی برای نظارت دارد. دوم اینکه بتن ریزی ساعت خاصی ندارد که حتما در همان ساعت انجام شود و باید با هماهنگی مهندس ناظر در ساعت حضور او انجام پذیرد . سوم اینکه اساسا مهندس ناظر برخلاف ناظر مقیم وظیفه حضور دائم در پروژه ندارد و شما حتی بدون اینکه کارمند باشید بطور همزمان چند پروژه دارید که ممکن است دو پروژه همزمان بتن ریزی داشته باشند ؛ ولی با هماهنگی آنهارا مدیریت میکنید .
💬 پاسخ
رضا نجفی در پاسخ به اکبر خورشیدی: این چیزی که شما میفرمایید در رشته های هفت گانه فقط شامل یک مهندس عمران میشه و مثلا در خصوص یک مهندس تاسیسات که هنر آموز تاسیسات هم هستش صدق نمیکنه چرا که پس از پایان لوله کشی و قبل از کف سازی و خارج از ساعات اداری و تدریس قابل بازرسی و تحویل گرفتن تست نشتی هستش که در هر حالی با هماهنگی در تایمی خاص و با حضور ناظر تاسیسات و مجری تاسیسات انجام می‌شود و هیچ منافاتی با درس و تدریس ندارد چرا که با هماهنگی قبلی و به یکباره انجام خواهد شد و همیشه همینطور بوده و خواهد بود و در آخر عرض کنم اگر اینکار صورت بگیره بنده به شخصه از حرفه معلمی در رسته هنر آموزی استعفا خواهم داد چرا که درآمدی که از حرفه عایدم می‌شود کفاف زندگیم را نخواهد داد و به دنبال شغلی میروم که بتونم نظارت رو هم داشته باشم ودر آخر این رو عرض کنم که با توجه به طرز فکر یکسری افراد که میگن معلم میتونه شغل دوم هم داشته باشه عرض کنم هیچ جایی حاضر نمیشه نیروی توی اون شرکت یا کارگاه یا سازمان یا اداره به صورت پاره وقت اونجا فعالیت داشته باشه و باید به صورت تمام وقت حضور داشته باشه حال این رو عرض کنم که تصور کنید یک مهندس فقط درآمدش از آموزش پرورش با کسورات ماهی ۸ میلیون تومان باشه و جایی هم درآمد نداشته باشه و فقط اسمش معلم باشه مستاجر باشه قسط بده خرج ۴ نفر هم بده ! عاقلانست در آموزش پرورش بمونه ! خودم اولین استعفا دهنده هستم پس لطفا یکم با سواد بالاتر و حرفه ایی تر به این موضوع و با آگاهی بالاتر رسیدگی بشه
💬 پاسخ
رضا غلامی در پاسخ به اکبر خورشیدی: اخه فیلسوف اگر اینجور هست پس کلیه مهندسینی که براشون بیمه رد میشه را باید منع کرد و شما نباید بیشتر از یک پروژه نظارت داشته باشید چون گاهی پیش میاد دوتا پروژه با هم کار اجرایشون انجام میشه. در حالی که برای مجری که تمام وقت هست میتواند همزمان سه پروژه را بر عهده بگیرد.در پاسخ به مهندس گرامی که خوشحال از تصویب کلیات هستند تصویب کلیات به معنی تصویب جزییات نیست.
💬 پاسخ
شهاب الدین جوانمردی : سلام وقتتون بخیر آقا من اشتباه کردم
💬 پاسخ
محمد حسینی : تمام شاغلین و معلمان باید از اشتغال همزمان بکار نظارت ساختمان منع شوند تا جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار فرصت شغلی داشته باشند
💬 پاسخ
سامان فاضلی در پاسخ به محمد حسینی: دوست عزیز کمبود پروژه‌های نظارت ریشه‌ش چیز دیگه‌ایه. مقدار جذب دانشجو نامتناسب با بازار کار بوده. هر اندازه دارندگان صلاحیت رو محروم کنیم باز این مشکل حل نمی‌شه و درآمد بی‌کارهای صلاحیت‌دار به‌اندازهٔ کفایت نخواهدشد. همهٔ ناظرها شغل دوم رسمی و غیررسمی دارن. ستمه که این وسط استخدام رسمی‌ها رو محروم کنن. تو با اون مهندسی که شش دهنه مغازه داره مشکلی نداری و گیرت شده معلم یا کارمندای که حقوق‌ش در حد بخور و نمیر هم نیست.
💬 پاسخ
محمد حسینی در پاسخ به سامان فاضلی: هموطن محترم اون شخصی که شغل دولتی نداره با زحمت خودش تونسته به قول شما چند دهنه مغازه داشته باشه ولی کارمند نمیشه بخواد تموم شغل های با کلاس و دفتری رو واسه خودش داشته باشه ، پس اینهمه جوان فارغ‌التحصیل مهندسی بیکار باید چکار کنند ؟! در ضمن شما معلمان با این دروسی که توی دانشگاه فرهنگیان خوندید حقیقتأ نباید خودتون رو مهندس واقعی بدونید ، مشکل از قانون هست که به معلمان مدرک به اصطلاح مهندسی داده
💬 پاسخ
شهاب الدین جوانمردی : یه زحمتی بکشند مطالب رو که بلدند و با نظام مهندسی متضاد نیست رو تو آزمون جواب بدن چه نیازی به این کار هر چند من خودم هنرآموز برق هستم
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: