ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
وزیر محترم کشور
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام؛
لارستان یکی از ۷ ایالت اصلی و قدیمی میباشد که قدمت آن به هزاران سال قبل زمان پیشدادیان برمیگردد. ایالتی که پهنای آن از کشور بحرین گرفته تا بسیاری از نقاط استانهای فارس و هرمزگان و بوشهر و کرمان را دربر میگرفته است.
لارستان نگین جنوب ایران، خطه آفتاب تابان و مردمان خونگرم و باصفا و خیراندیش و با غیرت و با زبان و فرهنگ خاص که قرنها در مقابل استعمار ایستادگی کردند؛ نمونه آن بیرون راندن پرتغالیها در زمان صفویه و همراهی با دیار تنگستان در بیرون راندن انگلیسیها در زمان قاجار از بنادر جنوبی به رهبری قیام سید عبدالحسین لاری و تشکیل اولین حکومت اسلامی در ایران بوده است.
مردمی که با ادیان و فرق مذهبی مختلف بدون هیچ اختلافی قرنها با هم زندگی میکردهاند. در سفر مقام معظم رهبری که آن را لارستان بزرگ خطاب کردند بر نمونه بودن همزیستی برادرانه تشیع و تسنن اشاره کردند. خطه دینباور و معتقد که در طول دورهی بعد از انقلاب و در طول جنگ و تحریم و مناسبتها، همواره وفاداری خود را به انقلاب ثابت کرده است. و اما در طول یکصد سال اخیر بسیاری از مناطق آن بدون دادن هیچ امتیازی به خود مرکز لارستان یعنی شهر لار جدا شدهاند. با این وجود وسعت آن نیز هماکنون از چند استان دیگر بزرگتر است اما امکانات و بودجه لازم به عدالت بین مناطق آن و حتی شهرستانهای جدا شده آن وجود ندارد. در حالیکه شهرها و مناطق به مراتب کوچکتر و کمسابقهتر و گمنامتر و حتی توابع ایالت لارستان به استان ارتقا یافتند. با وجود انباشت حدود ۱۰ درصد از پولهای کشور و بیشترین میزان در استان فارس، در بانکهای منطقه لارستان بزرگ، اکثر بار توسعه فضاهای عمرانی بر دوش خیرین نیکاندیش است و فاصله زیاد تا مرکز استان، بار زیادی را بر مردم این خطه تحمیل میکند.
وجود این دلایل و دلایل زیر لزوم بازنگری جدی در تقسیمات کشوری و ارتقا آن را ضروری میکند:
۱- وجود هزاران ابنیه تاریخی و مذهبی.
۲- مخازن عظیم نفت و گاز که چاههای آن از دهه ۴۰ موجود است.
۳- وجود مخازن عظیم آبهای فسیلی و ۷۰ نوع مواد معدنی غنی و بیشترین گنبدهای نمکی در کشور که نویسنده آنها را کشف کرده است.
۴- وجود هزاران ابنیه تاریخی و مذهبی و توریستی که در ایران نمونه است.
۵- بخش بزرگی از جمعیت کشورهای حوزه خلیج فارس را لارستانیها تشکیل میدهند که بخشی از بار دولت را این خیرین به دوش میکشند و درصورت استان شدن، انباشت سرمایههای خلیج به سمت لارستان سرازیر میشوند.
۶- دوری مسافت خود لارستان و شهرستانهای جدا شده تا مراکز استانها.
۷- وجود زبان و فرهنگ خاص که باعث یکپارچگی قومی شده و هنوز تا بخشهای وسیعی از هرمزگان و بوشهر و فارس به زبان لارستانی و شاخههای آن تکلم میشود.
۸- وجود مراکز علمی و دانشگاهی و وجود نیروی انسانی و نخبگان علمی، فرهنگی و هنری شاخص در ایران و سراسر دنیا با تأیید بر این که هر ساله نفرات برتر کنکور از لارستان و مناطق جنوب فارس هستند.
۹ - دارا بودن بیشترین سرمایه و بانک در سطح کشور به نسبت جعیت در لارستان و جنوب فارس.
۱۰- وجود شهریت مدرن در خود شهر لار و نیز شهر گراش، اوز خنج و دیگر شهرهای این خطه و وسعت زیاد جغرافیایی و وجود شهرستانها و توابع تازه جدا شده از لارستان در قبل از انقلاب مثل شهرهای بندرلنگه، بستک و پارسیان از استان هرمزگان و بعد از انقلاب مثل لامرد، خنج، گراش، اوز، جویم و بخشهای وسیع دیگر با پیوستگی زبانی و فرهنگی خاص.
۱۱ - موقعیت خاص ژئوپولیتیکی که میتواند بهعنوان عقبه نیروهای مسلح در زمانهای حساس مورد استفاده قرار گیرد.
۱۲- عدالت در رساندن بودجه با توجه به محرومیت و مسافت طولانی به تمام شهرستانهای جنوب کشور.
شایان ذکر است طرح توجیهی استان لارستان از دهه شصت با پیگیری نماینده وقت شروع شده و حتی در زمان مجلس پنجم و دولت سازندگی طرح استان شدن لارستان از صدا و سیما اعلام شد و همچنین طرح ادارات کلی جهاد کشاورزی، صمت و راهداری در دولت نهم با پیگیری نماینده و مسئولین وقت تصویب شد که با کارشکنی برخی افراد ذینفوذ وقت عقیم ماند.
با توجه به موارد فوق و موارد فراوان دیگر خواهشمندیم این خواسته بهحق سالیان دور مردم شریف منطقه، یعنی ارتقا لارستان و تمام ادارات آن و به تبع آن شهرستانهای جنوب فارس و همچنین با توجه به خطرناک بودن جاده بندرعباس-لار-جویم-جهرم و کمبود آب در منطقه و حل معضل آب پایدار، راه و راه آهن لارستان، تمام مناطق لارستان و شهرستانهای همجوار و همزبان مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم یک استان پویا و پیشرفته را در کشور شاهد باشیم.
با سپاس