رئیس محترم جمهور
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
رئیس محترم قوه قضائیه
سلام؛
اینجانبان تقاضامندیم که روسای سه قوه، به مسئله حیاتی و مهم که از صدر انقلاب مشروطه تا امروز دغدغه همهی ایرانیان توسعهگرا برای پیشبرد حق اولیه بشریّت است، رسیدگی کنند.
"منشور حقوق شهروندی" تلاشی موظف همشمول مردمان مرز و بوم بوده است. کشور ما که قدمت چندصدهزار ساله دارد، چرا نباید از این حقوق برخوردار باشد؟! ما با کنشگری مدنی مطالبه ناهمگون حقوق شهروندی که خواستههای بنیادین در پی دارد را عنوان میکنیم و امیدواریم مسئولان کشور به چنین مطالباتی توجه داشته باشند تا دروازه حقیقت برای همگان یک خیر عمومی به همراه داشته و مطلوب مردمان قرار گیرد.
شهروندان به عنوان رکن اصلی جامعه نقش و تأثیر بهسزایی در شکلگیری و جهتدهی به جامعه دارند؛ از همین روی باید حقوق و تعهدات آنان به روشنی مشخص باشد؛ چه اینکه در اینصورت است که میتوان حقوق شهروندی افراد را محترم شناخت و با نقض و تعرض بدان برخورد کرد.
از همین روی گروه حقوقی استیناف بر آن شد تا در خدمتی دیگر به تالیف و تشریح اصول و قواعد حقوق شهروندی اشخاص تحت عنوان “کتاب منشور حقوق شهروندی در نظم حقوقی کنونی” بپردازد.
برخی سرفصلهای مهم اثر بدین شرح است:
حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی، حق کرامت و برابری انسانی حقوق آزادی و امنیت، حق اداره شایسته و حسن تدبیر، حق آزادی اندیشه و بیان، حق دسترسی به فضای مجازی، حق حریم خصوصی، حق اقامت و آزادی رفت و آمد، حق تشکیل و برخورداری از خانواده، حق برخورداری از دادخواهی عادلانه است.
اما از ویژگی های منحصربهفرد این اثر میتوان موارد ذیل را نام برد:
اولین اثر با عنوان در نظم حقوقی کنونی در کشور در باب موضوع حقوق شهروندان، ضمانت اجراهای نقض مواد منشور حقوق شهروندی (امری که در منشور ابلاغی از سوی رئیس جمهور هم وجود ندارد.)، فراهم ساختن امکان استناد به مواد منشور حقوق شهروندی در لوایح و آرا محاکم و فراهم ساختن مقدمه راهاندازی مراجع اختصاصی ناظر به حقوق شهروندی و معرفی منشور حقوق شهروندی به عنوان سندی با پشتوانه قانونی و اجرایی برخوردار باشند.