به نام خدا
جناب آقای دکتر عین اللهی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
با سلام و عرض ادب
همانگونه که مستحضرید در حال حاضر بیشترین فضای تبلیغاتی انواع کسب و کارها و خدمات، فضای رسانهای و سایبری است و مردم عمده اطلاعات خود را در خصوص محصولات و خدمات از همین فضا کسب میکنند.
این موضوع وقتی اهمیت چند برابری پیدا میکند که به مسئلهی مهمی همچون سلامت مردم بر میخوریم و آنان قرار باشد اطلاعات خود را راجع به سلامتی و درمان انواع بیماریها از این فضای رها شدهی بینظارت کسب کنند، فضایی که عدهای بیشمار و رو به فزونی، بدون داشتن صلاحیت علمی، بالینی و تخصصی با سوء استفاده از اطلاعات کم مخاطبین و مهمتر از آن، نبود چشمان تیزبین ناظر دارای صلاحیت، طوری مسموم نمودهاند که کمتر کسی میتواند از این فضا آسیب ندیده خارج شود.
با توجه به ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب سال ۱۳۳۴ و اصلاحیه سال ۱۳۷۴: «هر کس بدون داشتن پروانه رسمی به امور پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی، فیزیوتراپی و مامایی اشتغال ورزد یا بدون پروانه از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به تأسیس یکی از موسسات پزشکی مصرح در ماده ۴ کند یا پروانه خود را به دیگری واگذار یا پروانه دیگری را مورد استفاده قرار دهد، بلافاصله محل کار آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعطیل و به حبس تعزیری از ۶ ماه تا ۳ سال و پرداخت جریمه نقدی از ۵ میلیون تا ۵۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد و در صورت تکرار به حبس از ۲ تا ۱۰ سال و پرداخت جریمه از ۵ میلیون تا ۱۰۰ میلیون ریال یا دو برابر قیمت داروهای مکشوفه (هر کدام که بیشتر باشد) محکوم خواهد شد» که خود این ماده نیز با توجه به گسترش فضای مجازی و جرایم مربوط به آن نیازمند بازنگری و اصلاح است.
تقاضای ما از آن مقام مسئول این است که:
۱) کمیتهای در وزارت بهداشت و معادل آن در سازمان نظام پزشکی، متشکل از افرادی با صلاحیت علمی در جهت نظارت بر محتواهای ارائه شده در فضای مجازی تشکیل گردد و موارد تخلف توسط این کمیته مشخص و در زمانهای معینی بروزرسانی شده و در اختیار ضابطین قانون قرار گیرد.
۲) همکاری با پلیس فتا و نظام پزشکی در جهت برخورد با شیادانی که از اطلاعات کم مردم سو استفاده کرده و اطلاعات غلط و تهدید کننده سلامت و حیات در اختیار آنان قرار میدهند، در قالب تفاهمنامه یا قراردادی صورت پذیرد. متأسفانه این تخلفات محدود به افراد غیر پزشک و بدون مجوز نمیشود و امروز شاهد آن هستیم که تعدادی از افرادی که شماره نظام پزشکی نیز دارند برای جذب مخاطب ناآگاه، دست به انتشار اطلاعات غلط زده و بر موج جهالت مردم سودهای هنگفتی برای خود میسازند که اگر این فضا رها شده به حال خود باقی بماند آسیبهای جبران ناپذیری بر سلامت مردم خواهد گذاشت.
۳) معرفی دانشجویان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی که در فضای مجازی اقدام به انتشار اطلاعات خلاف واقع و آسیب رسان به سلامت مردم میکنند به حراست و کمیته انضباطی دانشگاه مربوطه جهت برخورد مقتضی با آنان در راستای جلوگیری از نشر اینگونه اطلاعات غلط و فراگیر شدن این روند خطرناک بین دانشجویان.
بدینوسیله از آن مقام خواهشمندیم که در جهت جلوگیری از آسیبهای بیشتر به سلامت آحاد مردم، در این زمینه اقدام عاجل را مدنظر قرار دهید.