به نام آنکه جان را فکرت آموخت، چراغ دل به نور جان برافروخت
وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
ریاست محترم سازمان ملی استاندارد
با سلام و احترام
با توجه به تشکیل اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی ایران بدینوسیله به اطلاع میرساند که متأسفانه این تشکیلات جهت ادامه حیات و انجام امور خود با تصمیمات غلط و شاید سوء تعبیر یا... از قوانین و شرح سیاستهای کلی اصل ۴۴ و قوانین ناقص و بهروز نشده نظام صنفی و... تحت عنوان ایجاد و بهبود فضای کسب و کار در صنعت آسانسور، با صدور پروانه کسب و جایگزینی آن با پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور و امکان اخذ گواهینامه ایمنی آسانسور صرفاً با پروانه کسب، بیش از هر زمان دیگر صنعت، کیفیت و ایمنی آسانسورها؛ بالاخص برای ذینفعان واقعی آن که همانا مصرف کنندگان و مالکین ساختمانها و مسافران آن میباشند را دچار مخاطره و مسأله نموده و مینماید و این در حالی است که تا کنون اشخاص حقوقی ذیصلاح (شرکتهای طراحی و مونتاژ آسانسور با حداقل یک مدیر طراحی و مهندسی و دو تکنسین فنی) بعضاً نتوانستهاند در تأمین کیفیت و ایمنی آسانسورها عملکرد موفقی داشته باشند و گزارشات سازمانهای ملی استاندارد، آتش نشانی و قوه قضائیه بر این موضوع دلالت دارد و حساسیت و اهمیت کار شرکتهای طراحی و مونتاژ آسانسور را بیش از هر زمان دیگر یادآور میشود.
چطور ممکن است که تا حال اشخاص حقوقی در قالب شرکتهای طراحی و مونتاژ آسانسور، بدون داشتن حداقلهای لازم (یک مدیر طراحی و مهندسی و دفتر با فلان متراژ و...) و کسب حداقل امتیاز از جدول دستورالعمل صدور پروانه (۴۰۱۶) تحت عنوان مجوز تأیید محور، اجازه فعالیت در حوزه آسانسور را نداشتند و حالا یک شخص حقیقی با یک مجوز ثبت محور میتواند اقدام به نصب آسانسور و حتی اخذ گواهینامه ایمنی آن شود؟! یا حتی اینکه شرکت طراحی و مونتاژ آسانسور صلاحیت انجام تعمیر و نگهداری آسانسورها را ندارد چرا که پروانه کسب ندارد؟! و این نقص و خلأ قانون نظام صنفی و دستورالعمل صدور پروانه طراحی و مونتاژ است.
لذا بدینوسیله خواهشمند است در خصوص رسیدگی و بررسی مجدانه و هوشمندانه این موضوع و در نهایت تأمین منافع مصرف کنندگان این ماشینها (که امروز مورد بهرهبرداری بخش زیادی از مردم جامعه است)، در خصوص حذف پروانه کسب جهت نصب و مونتاژ و اخذ گواهینامه ایمنی آسانسور، اقدامات مقتضی در دستور کار قرار گیرد.
با سپاس و آرزوی توفیق و سلامتی.