مقام معظم رهبری:
«توجه کنید که گزینش را یک وسیلهای برای طرد، دور ریختن عناصر، مانع گذاشتن سر راه آدمهای حسابی که میخواهند بیایند کار کنند، قرار ندهید. سعی کنید گزینش را پالایش نیروهای انسانی و زبده گزینی قرار دهید.»
وزیر محترم آموزش و پرورش
رئیس و نمایندگان محترم مجلس
رئیس محترم سازمان بازرسی کل کشور
سلام؛
بدینوسیله ما قریب به ۴۰۰۰ نفر از پذیرفتهشدگان در مرحله آزمون کتبی و مصاحبه استخدامی در مشاغل دبیری، آموزگاری و هنرآموز وزارت آموزش پرورش، اعتراض خود را به نحوه انجام گزینش در این آزمون اعلام میداریم. به اطلاع مردم شریف ایران، وزیر و معاونین وزارت آموزش و پرورش، نمایندگان محترم مجلس، سازمان بازرسی کل کشور و دیگر نهادهای مسئول میرساند، در فرآیند گزینش صورت گرفته، پذیرفتهشدگان با امتیازات بالا و رتبههای عالی که بسیاری از آنان از طلاب و روحانیون، اعضای فعال بسیج، خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران، فعالان فرهنگی و سیاسی و باقی نیز جوانان پاک و با اخلاق بودهاند، بنا بر دلایلی سطحی با رد صلاحیت هستههای گزینش (کد ۱۹) مواجه شده و از سوی دیگر به کرات مشاهده شده است که افرادی با سوابق معلوم و نامناسب، بیاعتقاد و ظاهرساز، از این فیلتر ناصواب رد شده و تأیید صلاحیت شدهاند.
برای ما که در متن این فرآیند بودهایم بسیار جای تعجب است که ارزیاب با پرسش سوالاتی چون «آیا نماز قضا داشتهای؟» یا «آیا بهطور مستمر در نماز جمعه شرکت داشتهای؟» یا «آیا لباس اسپرت میپوشی؟» و پاسخ صادقانه داوطلب به این سوالات که نشان دهنده سلامت روان، صفای باطن و ایمان اوست، به خاطر عدم انجام امور مستحبی چون نماز جمعه، انجام امر مباحی چون پوشیدن لباس ورزشی، یا نماز قضایی که قطعاً برای هر جوان مومنی نه در اثر کاهلی، که به خاطر سهو و فراموشی و مشکلات دیگر به وفور رخ میدهد، صلاحیت آنها را رد کرده است. مگر به کرات در روایات نیامده است که مومن ممکن است به انواع خطاها دچار شود، اما هرگز دروغ نمیگوید؟ به واقع باید پرسید معیار گزینش چیست؟ آیا واقعاً ممکن است با ظواهر به ایمان و تقوای افراد پی برد؟ مهم آن است که معلم "متظاهر" به اسلام و انقلابیگری باشد یا مزین به اخلاق اسلامی و انسانی چون تعهد، صداقت، خیرخواهی و...؟
به نظر می رسد عدم توانایی ارزیابان در تشخیص افراد صالح از ناصالح موجب شده است مجدداً به روشها و معیارهای ناکارآمدی که سالها است از آسیبهای آن ضربه میخوردیم روی آورند. آیا از تاریخ درس نمیگیریم؟
با رد افراد به بهانههای واهی، سوالی دیگری که در ذهن همگان جای گرفته این است که آیا هدف، گزینش اولیای الهی و امامزادگان است؟! یا نکند اساسا هدف برگزیدن منافقین و دروغگویان است؟! آیا مسئولین محترم از اثر اجتماعی این نوع گزینش بر ایجاد روحیه نفاق ورزی و عدم صداقت مطلع نیستند؟!
لذا بدینوسیله ضمن اینکه تأکید میکنیم که معلم، تربیت کننده نسل آیندهساز کشور است و بایستی در گزینش معلم دقت بسیار زیادی صورت گیرد، اما با این روند گزینش، معیارهای نادرست و بدتر از آن ناتوانی گزینشگران در تشخیص همان معیارها، نهتنها هدف حاصل نمیگردد بلکه برعکس، افراد صالح از این جایگاه حساس حذف میگردند و به جد لازم است این روند متوقف و عملکرد آن اصلاح گردد.